..............Βγάζει με χιούμορ τα νυχάκια της και γρατζουνίζει ότι την ενοχλεί στην Εύβοια και όχι μόνο !


Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Απάντηση σε μήνυμα

Οποιος αναγνώστης μας θεωρεί ότι τον αφορούν γραφόμενά μας έχει την δυνατότητα επικοινωνίας μαζί μας μέσω του e-mail που αναγράφεται στο σημείο "Επικοινωνία" της σελίδας μας.
Για τον φίλο αναγνώστη που επικοινώνησε λέγοντάς μας τις απόψεις του για το σχόλιό μας σχετικά με τις αγαπημένες του φράσεις κλπ οφείλουμε να γράψουμε κάτι.
Αφού ο ίδιος υποστηρίζει ότι όταν αναρτάς κάτι ως "αγαπημένη φράση" δεν σημαίνει ότι το υιοθετείς κιόλας, εμείς δεν έχουμε καμμιά αντίρηση. Προφανώς όλα αυτά τα ανάρτησε επειδή τον εντυπωσίασαν και αυτοί που τα είπαν είναι άτομα που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην παγκόσμια σκηνή της πολιτικής. Οφείλουμε να το δεχτούμε αφού ο ίδιος το εξηγεί έτσι σεβόμενοι την άποψή του.
Ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τις απόψεις του τις οποίες όμως και οι άλλοι δικαιούνται  να κρίνουν, να επικρίνουν, να κατακρίνουν, να συγκρίνουν και να διακρίνουν, ειδικά τις δηλώσεις και απόψεις όσων θέλουν να εμφανίζονται ως δημόσια πρόσωπα.
Παραδείγματος χάριν όποιος διαφωνεί με την χαρτοπαιξία δεν μπορεί να εμφανίζεται ως μανιώδης παίκτης του μπριτζ ή της πρέφας επί το λαϊκότερο.
Υπάρχει όμως μια ειδοποιός διαφορά, εμείς δεν προσπαθούμε να αφαιρέσουμε το δικαίωμα του λόγου από κανέναν, δεν είμαστε δικαστές και με τις παρατηρήσεις μας στοχεύουμε στο να βελτιωθούν τα πράγματα.
"Διαφωνώ με ότι λες αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες" άφησε ως παρακαταθήκη ο Βολταίρος. Αυτή είναι η βασική αρχή της ελευθερίας του λόγου που κατοχύρωσε η Γαλλική Επανάσταση και πρέπει να την προασπίζουμε γιατί αλλιώς οδηγούμαστε σε δικτατορίες.
Μέσα από αυτές τις επισημάνσεις των blogs όσο καυστικές κι αν είναι και τις απαντήσεις των αναγνωστών προάγεται ο διάλογος πιστεύουμε. Εμείς, σε αντίθεση με άλλους δεν αφαιρούμε το δικαίωμα του λόγου σε κανέναν.
Κάποιοι όταν συνειδητοποιούν ότι τα λεγόμενα και οι πράξεις τους κρίνονται ενοχλούνται αφάνταστα. Ας μην ενοχλούνται από την κριτική, είναι μέσα στα πλαίσια του δημόσιου βίου. Ουδείς είναι στο απειρόβλητο, ιδιαίτερα μάλιστα όταν δημόσια κρίνει, επικρίνει και κατακρίνει τους πάντες. Ο διδάσκων διδάσκεται και ο κρίνων κρίνεται, όπως λέει το αξίωμα.
Αυτά τα γνωρίζουν καλά άλλωστε όσοι έχουν χρηματίσει σε θέσεις ευθύνης (Υπουργοί, Σύμβουλοι Υπουργών κλπ) και μάλιστα σε κυβερνήσεις που οδήγησαν τη χώρα σε μεγάλες περιπέτειες όπως καθομολογείται πλέον.


Οσο για την ταυτότητα της Trelameni Gata, για την οποία διερωτάται ο αναγνώστης μας είναι σαφής, ξεκάθαρη και αποτυπώνεται απολύτως στα άρθρα :
1. Ανώνυμη ή επώνυμη η Trelameni Gata ;
2. Δεν είμαστε ειδωλολάτρες !
3. Γιατί Trelameni Gata ;

Οπως όλα τα blogs που παρουσιάζουν ειδήσεις με άποψη και χιούμορ η Trelameni Gata στοχεύει μόνο στην    ανάδειξη των προβλημάτων. Αλλωστε αυτό εκτιμούν οι πολλοί αναγνώστες μας που καθημερινά αυξάνουν με εντυπωσιακό ρυθμό. Αν κάνουμε λάθος κάπου δεν φοβόμαστε την δημόσια αποκατάσταση της αλήθειας.
Πέρα όμως από την κριτική δεν παραλείπουμε να στηρίζουμε κάθε καλή προσπάθεια όπου αυτή γίνεται.
   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου