..............Βγάζει με χιούμορ τα νυχάκια της και γρατζουνίζει ότι την ενοχλεί στην Εύβοια και όχι μόνο !


Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

Καρκίνος του Μαστού : Πρόληψη, στάση ζωής !



Οκτώβριος, μήνας ενημέρωσης 


Τα νέα ερευνητικά δεδομένα που ανακοινώθηκαν σε συνέντευξη τύπου από τον Καθηγητή Χειρουργικής και Πρόεδρο της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας Μαστού (ΕΧΕΜ) κ. Χρήστο Μαρκόπουλο και την Πρόεδρο του Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού "Αλμα Ζωής" κ. Κλεοπάτρα Γαβριηλίδου (Ζάππειο, Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011)

Ευχάριστα νέα από την επιστήμη για τη διάγνωσή του.

Ο Καρκίνος του Μαστού οφείλεται στον ανεξέλεγκτο πολλαπλασιασμό κυττάρων του μαστικού αδένα, τα οποία συχνά διαχέονται στους κοντινούς ιστούς και κάνουν μεταστάσεις σε άλλα όργανα.
Απειλεί 1 στις 10 γυναίκες και αποτελεί την πρώτη σε συχνότητα εμφάνιση μορφής κακοήθους όγκου σε ποσοστό 27%.
Συγκεκριμένα κάθε μία εργάσιμη ώρα μία Ελληνίδα διαγιγνώσκεται με καρκίνο του μαστού, ενώ κάθε έξι ώρες μία ελληνίδα χάνει τη ζωή της εξαιτίας της νόσου. 
Τα στοιχεία όμως που αφορούν την αντιμετώπιση του καρκίνου αυτού είναι θετικά αφού παρατηρείται μείωση της θνησιμότητας λόγω της έγκαιρης διάγνωσης και των νέων εξελίξεων στη θεραπεία.

Η πρόληψη και τα όπλα της
Εστιάζοντας στο θέμα της πρόληψης ο καθηγητής κ. Μαρκόπουλος αναφέρθηκε στα αποτελέσματα ειδικής κλινικής μελέτης που παρουσιάστηκε στο φετεινό ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρείας Κλινικής Ογκολογίας (ΑSCO) και δημοσιεύτηκε στο "New England Journal of Medicine)
Για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού υπάρχουν εγκεκριμένα φάρμακα στις ΗΠΑ τα οποία χορηγούνται ήδη σε ομάδες γυναικών.

Ωρα για μαστογραφία
Η έγκαιρη διάγνωση παραμένει κρίσιμη στη μάχη κατά του καρκίνου του μαστού. Οπως τονίζει ο καθηγητής κ. Μαρκόπουλος η πρώτη μαστογγραφία πρέπει να γίνεται στην ηλικία των 35-40 χρονών και στη συνέχεια μετά τα 40 να επαναλαμβάνεται σταθερά μία φορά το έτος. 
Για τις νέες κοπέλλες καλό είναι να γίνεται απλός έλεγχος (ψηλάφιση) από τον γυναικολόγο.
Ειδικώτερα για τις γυναίκες που έχουν οικογενειακό ιστορικό, (μητέρα, αδελφή, γιαγιά κλπ με καρκίνο του μαστού) η μαστογραφία πρέπει να αρχίζει πολύ νωρίτερα.
Η μαστογραφία μπορεί να διαγνώσει όγκο διαμέτρου μόλις 1,1 εκατοστού ενώ η τυχαία ανεύρεση αποκαλύπτει τον όγκο όταν αυτός είναι πλέον 3,6 εκατοστά.
Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό όλες οι γυναίκες να ενημερώνονται σωστά και να υποβάλλονται σε τακτικό έλεγχο ώστε να ανιχνεύεται ο όγκος σε πρώιμο στάδιο γιατί τότε μπορεί να αντιμετωπιστεί με επιτυχία.


            ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΜΑΣΤΟΥ - ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ
                                 
                                   Για ενημέρωση επικοινωνείστε :
                                            210 - 8253253  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου