..............Βγάζει με χιούμορ τα νυχάκια της και γρατζουνίζει ότι την ενοχλεί στην Εύβοια και όχι μόνο !


Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Ειδικό Σύμβουλο προσέλαβε ο Δήμαρχος Κύμης - Αλιβερίου

Σε πρόσληψη ειδικού συμβούλου για θέματα χρηματοδοτήσεων προχώρησε ο Δήμαρχος Κύμης - Αλιβερίου Δημήτρης Θωμάς. Ο προσληφθείς σύμβουλος είναι ο Σπυρίδωνας Σπύρος του Ευαγγέλου.
Θα παρέχει εξειδικευμένες γνώσεις και συμβουλές σε θέματα χρηματοδοτήσεων και λειτουργίας των οργανωτικών μονάδων του Δήμου και των Νομικών Προσώπων. Θα υπάγεται ιεραρχικά απευθείας στον Δήμαρχο και δεν θα έχει καμμιά αποφασιστική αρμοδιότητα οποιασδήποτε μορφής.


Η νομοθεσία ορίζει ότι κάθε δήμαρχος μπορεί να προσλάβει ειδικούς συμβούλους σε αριθμό ίσο με τον αριθμό των αντιδημάρχων.
Ρωτάμε όμως : Με την επιβαλλόμενη περιστολή δαπανών οι δήμαρχοι πρέπει να επιβαρύνουν σήμερα τους δήμους με προσλήψεις ειδικών συμβούλων με μηνιαίο μισθό που κοστίζει σε κάθε δήμο περίπου 18.000 ευρώ ετησίως; Πολλοί μάλιστα δεν αρκούνται σε έναν και θεωρούμε ότι με αυτό τον τρόπο κατασπαταλάται το δημόσιο χρήμα αφού οι περισσότεροι εξ αυτών των συμβούλων - εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων - ασχολούνται με άλλα θέματα. 
Εν ανάγκη με μια απλή σύμβαση της τάξεως των 5.000 - 6.000 ευρώ με ένα εξειδικευμένο γραφείο θα υπήρχε πλήρης ενημέρωση του Δήμου για τα χρηματοδοτικά προγράμματα. Αλλωστε πρέπει να πληρώνεται με τόσα λεφτά ένας σύμβουλος επί των χρηματοδοτήσεων όταν δεν υπάρχουν καν χρηματοδοτήσεις;
Η αντιπολίτευση πρέπει να ελέγχει. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου