..............Βγάζει με χιούμορ τα νυχάκια της και γρατζουνίζει ότι την ενοχλεί στην Εύβοια και όχι μόνο !


Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Γεώργιος-Αλέξανδρος Μαγκάκης : ο Δάσκαλος και το Δίκαιο

Ο Γεώργιος-Αλέξανδρος Μαγκάκης έφυγε πριν λίγες μέρες από τη ζωή.
Ενας σημαντικός άνθρωπος της δημοκρατίας, αγωνιστής, πανεπιστημιακός δάσκαλος με ιστορία, πρώην υπουργός και βουλευτής. Γνωστός νομικός με βαθειά νομική κατάρτηση και ένας εξαίρετος άνθρωπος. Ο θάνατός του πέρασε στα ψιλά μέσα στην αλλοπρόσαλλη κατάσταση που ζούμε.
Το 1967, μετά την 21η Απριλίου, την ώρα που δίδασκε στην Νομική Σχολή Αθηνών η αστυνομία μπήκε στο αμφιθέατρο και τον συνέλαβε μπροστά στα μάτια των φοιτητών του που παρακολούθησαν δακρυσμένοι και χειροκροτώντας τον δάσκαλό τους μέχρι που χάθηκε από την αίθουσα. Πανζουρλισμός έγινε σ΄αυτή την τελευταία παράδοση του Μαγκάκη όπου, ξέροντας τι τον περιμένει, είχε επιλέξει να τους μιλήσει για το ΔΙΚΑΙΟ !!! Συνελήφθη από τη χούντα από τους πρώτους, βασανίστηκε και κρατήθηκε για πολλά χρόνια. Το 1972, ενώ ήταν φυλακισμένος το πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης στη Γερμανία τον εξέλεξε καθηγητή του και η χούντα υποχρεώθηκε να τον αποφυλακίσει.
Ο υπέροχος αυτός δάσκαλος άφησε ένα τελευταίο σημείωμα πριν φύγει από τη ζωή.
Ωριμος για τον θάνατο, νηφάλιος και βαθειά λυπημένος για την κατάσταση της χώρα μας έγραψε : "Σαλπάρω ήρεμος για τον άλλο κόσμο. Αυτό που αφήνω πίσω μου δεν είναι πια η Ελλάδα μου. Αυτό είναι άλλος τόπος, με ανθρώπους άλλης φυλής που δεν με αφορούν. Τι θέλω εγώ ανάμεσά τους;"

                                 Στη μνήμη του μεγάλου Δάσκαλου του Δικαίου  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου