..............Βγάζει με χιούμορ τα νυχάκια της και γρατζουνίζει ότι την ενοχλεί στην Εύβοια και όχι μόνο !


Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Απάντηση του Δημάρχου Κύμης Αλιβερίου Δημήτρη Θωμά

ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ                                                                             17/10/2011
Γραφείο Δημάρχου
ΔΥΝΑΜΙΚΗ Η ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ ΣΤΟ ΔΙΑΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΗΣ   ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΗΜΩΝ (Π.Ε.Δ) ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
Την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου, ολοκληρώθηκαν στην Λαμία οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη  του Προεδρείου και της Εκτελεστικής Επιτροπής της  Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ) Στερεάς Ελλάδας,  τα αποτελέσματα των οποίων ήταν :   Πρόεδρος ο Τετριμίδας Ευάγγελος, Δήμαρχος Μώλου-Αγ.Κων/νου, Αντιπρόεδρος ο  Θωμάς Δημήτριος, Δήμαρχος Κύμης-Αλιβερίου, Γραμματέας ο Ντασιώτης Γεώργιος,  Δήμαρχος Αλιάρτου, οι οποίοι είναι και μέλη της Εκτελεστικής επιτροπής μαζί με τους Ρούλια Ιωάννη,  Δημ. Συμβ. Δήμου Λαμιέων και Τζιβάρα Δημήτριο, Δημ. Σύμβ. Δήμου Δελφών.
Σύμφωνα με το άρθρο 13 του ΠΔ 75/2011,  οι εκλογές γίνονται κατόπιν μυστικής ψηφοφορίας των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔ. Ο Νομός της Εύβοιας στο Δ.Σ. της ΠΕΔ εκπροσωπείται από 7 μέλη. Τρία εκ των οποίων προέρχονται από την  «ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ»  που πρόσκειται στη Ν.Δ., τρία από το «ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ » που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ , και ένα τον Ανεξάρτητο Δήμαρχο Κύμης – Αλιβερίου Δημήτρη Θωμά.
Ο Δημήτρης Θωμάς, που διανύει την 3η πλέον τετραετία ως Δήμαρχος,  σε τοποθέτηση του πριν την έναρξη της ψηφοφορίας, αναφέρθηκε στην εμπειρία που είχε από τις τρείς εκλογικές αναμετρήσεις στις οποίες  συμμετείχε ως ανεξάρτητος  υποψήφιος, όπου βρέθηκε αντιμέτωπος με την «απρόσμενη» σύγκλιση των «μη συγγενών πολιτικών δυνάμεων».
Μίλησε επίσης, για την αντίστοιχη εμπειρία του από τις εκλογές στην Τ.Ε.Δ.Κ Ν. Εύβοιας το 2007, όταν η απάντηση στην πρόταση του για διαπαραταξιακό Προεδρείο ήταν η ανταλλαγή της Προεδρίας μεταξύ της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ανά διετία.
Αναφέρθηκε επίσης  συνεχίζοντας , στη ραθυμία, την αδράνεια , την αναποτελεσματικότητα, την ατολμία και την έλλειψη δυναμικής διεκδίκησης λύσεων των διοικήσεων αυτών, για τα χρονίζοντα ζητήματα που η Εύβοια αντιμετωπίζει. Ιδιαίτερα αυτής της τελευταίας διετίας όπου Πρόεδρος ήταν ο υποψήφιος σήμερα για πρόεδρος της ΠΕΔ της Νέας Δημοκρατίας.   
 Στο τέλος της τοποθέτησης του ο Δήμαρχος Κύμης-Αλιβερίου δήλωσε ξεκάθαρα ότι , έχοντας να επιλέξει μεταξύ των δύο υποψηφίων, οι προηγούμενες   εμπειρίες του, του υπαγορεύουν να  στηρίξει για Πρόεδρο τον κ. Τετριμίδα, η παράταξη του οποίου ήταν και η μόνη από τις δύο πλειοψηφούσες , που τάχθηκε ξεκάθαρα από την αρχή υπέρ του σχηματισμού διαπαραταξιακού Προεδρείου. Και βέβαια τον κ. Τετριμίδα στήριξαν τελικά για Πρόεδρο οι 4 από τους 7 Ευβοείς που συμμετέχουν στο Δ.Σ.
Την θέση του Αντιπροέδρου ο Δημήτρης Θωμάς την διεκδίκησε, μετά την αποχώρηση  από την συνέχεια της ψηφοφορίας του συνδυασμού «ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ» , που πρόσκειται στη Ν.Δ. , και όταν για άλλη μια φορά κινδύνευε να ναυαγήσει, το εγχείρημα του διαπαραταξιακού Προεδρείου, μια και στους εναπομένοντες ,η πλειοψηφία ήταν δεδομένη υπέρ του συνδυασμού «ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ».  
Διάφορα μυθεύματα ότι ο Δημήτρης Θωμάς διεκδίκησε την οποιαδήποτε θέση Προέδρου ή Αντιπροέδρου πριν την ψηφοφορία ή έστω συζήτησε με κάποιον από τους υποψηφίους για το θέμα αυτό, είναι ανακριβή και ανυπόστατα.
Όπως επίσης και η τοποθέτηση ότι ο κ. Τετριμίδας θα μπορεί να βρίσκεται εύκολα στην Λαμία έγινε από τον κ. Παπαγγελή και ουδέποτε λέχθηκε κάτι παρόμοιο από τον Δήμαρχο Κύμης – Αλιβερίου. Όσοι παρέστησαν στην συνεδρίαση με σκοπό να «ακούσουν» τους ομιλητές  το γνωρίζουν καλά. Και βέβαια η αλήθεια είναι καταγεγραμμένη και διαπιστώσιμη στα μαγνητοφωνημένα πρακτικά της συνεδρίασης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμαρχος Κύμης – Αλιβερίου, όπως και ο γραμματέας της ΠΕΔ Δήμαρχος Αλιάρτου είναι οι μόνοι Πανελλαδικά ανεξάρτητοι Δήμαρχοι που εκλέχθηκαν  σε  Δ.Σ αλλά και στο προεδρείο ΠΕΔ.
Πέρα όμως από την δυναμική παρουσία της Εύβοιας στο Προεδρείο, νίκησαν και οι ανεξάρτητες δυνάμεις. Ο Δήμαρχος Κύμης – Αλιβερίου έχει αποδείξει ότι ξέρει να υπηρετεί την Τοπική Αυτοδιοίκηση από όλες τις θέσεις για τις οποίες εκλέχθηκε και ουδέποτε επιδίωξε τίτλους και αξιώματα απλά και μόνο για τον εμπλουτισμό του βιογραφικού του. Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και ο Νομός Εύβοιας  θέλει δουλειά και αποτέλεσμα.  Όχι λόγια και οπαδούς αξιωμάτων.
Σε αυτή την κρίσιμη όσο ποτέ περίοδο για την χώρα μας αλλά και την Τοπική Αυτοδιοίκηση ας παλέψουμε όλοι , ο καθένας από το πόστο στο οποίο ετέθη,  μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες με όλες μας τις δυνάμεις.
Μυθεύματα, ψεύδη και ανυπόστατες αναφορές το μόνο που αποφέρουν είναι η απαξίωση των θεσμών με ότι αυτό συνεπάγεται.
Είναι όσο ποτέ άλλοτε επιβεβλημένο , εμείς οι αιρετοί να δουλέψουμε , να αποδώσουμε και να προσφέρουμε για αυτόν εδώ τον τόπο. Για αυτόν εδώ τον λαό που δοκιμάζεται  όσο ποτέ. Ενωτικά , συναινετικά , ξεπερνώντας τις όποιες παραταξιακές διαφορές ή προσωπικές πικρίες. 




Το Δελτίο τύπου λάβαμε από τον Δήμο Αλιβερίου-Κύμης και δημοσιεύεται αυτούσιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου