..............Βγάζει με χιούμορ τα νυχάκια της και γρατζουνίζει ότι την ενοχλεί στην Εύβοια και όχι μόνο !


Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Ανησυχητικά φαινόμενα !!!

Ανησυχητικές διαστάσεις έχει πάρει η χρήση των διαφόρων ήπιων ηρεμιστικών χωρίς συνταγή γιατρού. Ιδιαίτερα ανάμεσα στις πλέον ευαίσθητες ομάδες που θεωρούνται τα υπερήλικα άτομα και οι γυναίκες το φαινόμενο τείνει να λάβει διαστάσεις "επιδημίας" καθώς όλο και περισσότερα άτομα εμπιστεύονται περισσότερο τους φίλους τους παρά τους γιατρούς στη χορήγηση συγκεκριμένων αγχολυτικών σκευασμάτων. Ετσι πολλοί άνθρωποι ανταλλάσουν την εμπειρία τους από διάφορα φάρμακα με φιλικά τους πρόσωπα που τους συστήνουν τη χρήση κάποιων δήθεν "θαυματουργών" αγχολυτικών φαρμάκων.
Αυτό προκύπτει από έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε πυρόπληκτους δήμους της Εύβοιας από ομάδα ιατρών και ψυχολόγων που είχαν συναντήσεις με ομάδες του πληθυσμού μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007.
Στις συναντήσεις αυτές οι ειδικοί διαπίστωσαν σε μεγάλο ποσοστό πολιτών -κυρίως γυναίκες- ότι έκαναν χρήση ηρεμιστικών και αγχολυτικών που τους είχε συστήσει κάποιο φιλικό τους πρόσωπο, χωρίς τη συνταγή του γιατρού τους.
Τα ποσοστά χρήσης αυτών των φαρμάκων ανέρχονται σε εξαιρετικά υψηλά ποσοστά από 40% -75% των κατοίκων σε επαρχιακές περιοχές με χαμηλό μορφωτικό επίπεδο.
Οι γιατροί συμβουλεύουν να αποφεύγεται εντελώς η χρήση όλων των φαρμάκων χωρίς ιατρική συνταγή.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου