..............Βγάζει με χιούμορ τα νυχάκια της και γρατζουνίζει ότι την ενοχλεί στην Εύβοια και όχι μόνο !


Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Νίκος Μανώλης : "Ο κόλπος Μαρμαρίου δεν θα γίνει ένα απέραντο κλουβί"

Ο Δήμαρχος Καρύστου Νίκος Μανώλης δήλωσε σχετικά με την σχεδιαζόμενη ΠΟΑΥ Μαρμαρίου : "Οι εξελίξεις για την ΠΟΑΥ, τα όσα ακούστηκαν από τον Υπουργό ΠΕΚΑ κατά τη συζήτηση σχετικής επερώτησης και η απροθυμία του Υπουργείου στο να λάβουμε γνώση των καταστροφικών σχεδίων του Φορέα Διαχείρησης της ΠΟΑΥ, δείχνουν ότι κάποιοι παρά τα όψιμα περί του αντιθέτου λεγόμενά τους, έχουν εξαντλήσει το διάλογο που όμως ποτέ δεν άρχισαν με τον Δήμο και την τοπική κοινωνία.
Αυτή η στάση όλων των εμπλεκομένων στην ΠΟΑΥ. σε συνδυασμό με τον χαρακτηρισμό του οικισμού Πόρτο Λάφια ως δασικού, δεν αφήνει πλέον περιθώρια για ήπιες μορφές διαχείρησης από μέρους μας. Τουναντίον μας επιβάλλει να μεταβάλλουμε τον τρόπο αντίδρασης απέναντι στον καταστροφικό, για την οικιστική και τουριστική ανάπτυξή μας, σχεδιασμό.
Γι' αυτό το λόγο ο Δήμος Καρύστου θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στις 16 Οκτωβρίου στο Γιοκάλειο Ιδρυμα και αυτό είναι μόνο η αρχή. Εχουμε τον τρόπο και τη θέληση και θα κάνουμε ξεκάθαρο προς όλους ότι η Νότια Καρυστία δεν θα δεχθεί τη δημιουργία του Βιομηχανικού Πάρκου Ψαριών.
Οτι δεν θα ανεχτούμε επιπλέον υποβάθμιση της περιοχής μας που για χάρη της "ανάπτυξης" αρκετά έχει καταθέσει σε έναν άλλο τομέα της οικονομίας, την αιολική ενέργεια, χωρίς καμμιά ανταποδοτική χειρονομία από τους επιχειρηματίες προς τον τόπο. Δεν θα επιτρέψουμε να μαραζώσουν οι επιχειρήσεις και λόγω της ΠΟΑΥ. Δεν θα χτυπήσει η ανεργία την νότια Καρυστία για να πλουτίσουν κάποιοι ελάχιστοι.
Δεν θα αφήσουμε να παίξουν παιχνίδια στη θάλασσά μας και στις πλάτες μας. Ο κόλπος του Μαρμαρίου δεν θα γίνει ένα απέραντο κλουβί και όποιοι σχεδιάζουν κάτι τέτοιο λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο.
Καλώ όλους τους κατοίκους την Κυριακή 16 Οκτωβρίου στις 11 το πρωί να είμαστε στο Γιοκάλειο και επίσης καλώ τους βουλευτές του νομού κκ Κατερίνα Περλεπέ, Συμεών Κεδίκογλου, Κώστα Μαρκόπουλο, Σίμο Κεδίκογλου, Ουρανία Παπανδρέου, Γιώργο Μαρίνο, τον αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας κ.Θανάση Μπουραντά, τους επικεφαλής της αντιπολίτευσης στην Περιφέρεια, τους εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων του νομού και γενικά όσους διεκδίκησαν και πήραν την ψήφο των κατοίκων με όποια ιδιότητα, να παρευρεθούν και να εκφράσουν δημόσια της θέση τους για την ΠΟΑΥ, γνωρίζοντας ότι η τοπική κοινωνία είναι αντίθετη στη δημιουργία της και περιμένει να μάθει ποιός είναι δίπλα της και ποιος όχι"



Κύριε Δήμαρχε καλές είναι οι κινητοποιήσεις των φορέων και των κατοίκων. Πέρα όμως απ' αυτές, που δεν πρόκειται να κινητοποιήσουν και πολύ κόσμο εξάλλου, χρειάζονται συντονισμένες κινήσεις και τεκμηριωμένες θέσεις με καλή προετοιμασία και πολύ ψάξιμο της θέματος. 
Αυτή η υπόθεση είναι πολύ μπερδεμένη. Οσο την ψάχνει κανείς τόσο βρίσκει πράγματα και θαύματα. Πώς το ελληνικό κράτος βγάζει αποφάσεις και κηρύσει δασικές εκτάσεις, μετά επιτρέπει την πολεοδόμηση και στη συνέχεια ξανακηρύσσει τις ίδιες εκτάσεις δασικές αυτό είναι μέγα μυστήριο.
Η πολεοδόμηση του Πόρτο Λάφια είναι νόμιμη με ΦΕΚ της Χούντας (1969) ;
Τι συνέβη τη δεκαετία του 1980 στην περιοχή ;    
Εμείς θα προτείναμε να δει ο κύριος Δήμαρχος με αντιπροσωπεία του Δημοτικού Συμβουλίου τον αναπληρωτή Υπουργό ΠΕΚΑ κ. Σηφουνάκη στην αρμοδιότητα του οποίου είναι η υπόθεση αυτή και να εστιάσει περισσότερο στο ζήτημα του φυσικού κάλλους και στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.  Η βουλευτής ΠΑΣΟΚ κ. Περλεπέ- Σηφουνάκη μπορεί να κλείσει άμεσα το ραντεβού αφού έχει και στενή συγγενική σχέση με τον Υπουργό. 
Να είναι όμως προετοιμασμένοι για εκπλήξεις στο θέμα αυτό !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου