..............Βγάζει με χιούμορ τα νυχάκια της και γρατζουνίζει ότι την ενοχλεί στην Εύβοια και όχι μόνο !


Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Μάγοι είμαστε ;


Στις 8.39 μ.μ. γράψαμε ότι ο Βενιζέλος προσπάθησε να κάνει μικροαλλαγές στο συνταξιοδοτικό - ενιαίο μισθολόγιο για να πείσει την Λούκα Κατσέλη να ψηφίσει "μπας και πάρει τα βουνά".
Οι αλλαγές δεν ικανοποίησαν την πρώην υπουργό που τους είπε ότι καταστρέφουν τις συλλογικές συμβάσεις και τα εργασιακά δικαιώματα και φυσικά ΔΕΝ ψήφισε.
Στις 9.00 μ.μ. ο κ. Παπανδρέου την διέγραψε. Τη Λούκα ;
Ας όμως δούμε ποια είναι η Λούκα και αν έχει τις κατάλληλες οικονομικές γνώσεις για να έχει άποψη.
Η Λούκα Κατσέλη γεννήθηκε το 1952 στην Αθήνα. Γονείς της ήταν δυο πολύ σημαντικοί άνθρωποι του θεάτρου, η Αλέκα και ο Πέλος Κατσέλης. Σε ηλικία 20 ετών πήρε με διάκριση τον πρώτο πανεπιστημιακό της τίτλο στην οικονομική επιστήμη από το Smith College στην Αμερική. Στη συνέχεια πήρε δύο μεταπτυχιακά διπλώματα Ειδίκευσης στην Οικονομική Πολιτική (Princeton MPA 1974)  και στην Διεθνή Οικονομική (Princeton MPA 1976). Απέκτησε διδακτορικό στην Οικονομική Επιστήμη το 1978 στο Princeton.
Αναπληρώτρια Καθηγήτρια σ' ένα από τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου το Yale University (1977-1985) πήρε το 1980 τιμητική διάκριση ως η καλύτερη νέα διδάσκουσα του Πανεπιστημίου. Δίδαξε επίσης στο πανεπιστήμιο Birkbeck (1986) και στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (1987).
Από το 1987 είναι τακτική καθηγήτρια του Τμήματος Οικονομικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών και διετέλεσε Πρόεδρος του τμήματος (1997-2001).
Μέλος σημαντικών διεθνών επιτροπών για την Οικονομία, το 2003 επιλέχτηκε μεταξύ 100 διακεκριμένων επιστημόνων από όλο τον κόσμο ως επικεφαλής του Κέντρου Ανάπτυξης του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) μέχρι το 2007.
Διετέλεσε Υπουργός και Οικονομικός Σύμβουλος του Ανδρέα Παπανδρέου.
Αν διαβάσει κάποιος το βιογραφικό της "τρομάζει" με τον όγκο των επιστημονικών συγγραμάτων της για την οικονομία και με τον αριθμό των διεθνών οικονομικών φορέων και επιτροπών όπου συμμετέχει.
Αυτή, λοιπόν, η Κυρία δεν έκανε τη χάρη στον κ. Παπανδρέου να ακυρώσει τη συνείδησή της και να ψηφίσει το πολυνομοσχέδιο που βάζει την ταφόπλακα στα εργασιακά δικαιώματα των πολιτών στην Ελλάδα και ΔΕΝ ψήφισε.

Από μας, όπως λένε οι νέοι RESPECT !!!  Μάλλον αυτή διέγραψε τον Παπανδρέου !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου