..............Βγάζει με χιούμορ τα νυχάκια της και γρατζουνίζει ότι την ενοχλεί στην Εύβοια και όχι μόνο !


Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Δήμος Ιστιαίας - Αιδηψού : Πλειστηριασμοί δημοτικών ακινήτων λόγω οφειλών

Δήλωση Ηλία Πετσή επικεφαλής μείζονος μειοψηφίας Δήμου Ιστιαίας - Αιδηψού :

Η προδιαγεγραμμένη και συντονισμένη προσπάθεια να "χαριστεί" δημοτική περιουσία (φιλέτα), αποδεικνύεται σήμερα, μέσα από τη διαδικασία κατάσχεσης των ακινήτων του Δήμου όπως αναδείξαμε τον Σεπτέμβριο σε αντίστοιχο δελτίο τύπου. Οι εκτιμήσεις των εργολάβων για τα ακίνητα αναθεωρήθηκαν προς τα κάτω, σε σχέση με την πραγματική της υπό κατάσχεση περιουσίας, με τη σύμφωνη γνώμη της δημοτικής αρχής. ως εκ τούτου δεν φαντάζει η όλη διαδικασία απλά μια εξυπηρέτηση χρεών του 2005, αλλά κάτι περισσότερο, μάλλον ως χάρισμα θα το εκλάμβανε κάποιος τρίτος, ενώ η ζημιά του δήμου εκτιμάται σε αρκετές δεκάδες χιλιάδες ευρώ.
Οποιος βέβαια δεχτεί αυτή την αχαλίνωτη πραγματικότητα, πολύ λογικά θα αναρωτηθεί γιατί γίνεται αυτή η ευνοϊκή για τους εργολάβους ρύθμιση των χρεών με τις ευλογίες της δημοτικής αρχής. Το ερώτημα τέθηκε και μένει να δοθεί απάντηση από κάθε σώφρονα δημότη και ενδεχομένως από τα συντεταγμένα ελεγκτικά όργανα της πολιτείας...
Ας ελπίσουμε τουλάχιστον να γλιτώσουν άλλα ακίνητα-φιλέτα του δήμου από την ασύδοτη σπατάλη της δημοτικής αρχής του πρώην Δήμου Αρτεμισίου που τυγχάνει και σημερινή δημοτική αρχή του Δήμου Ισταίας- Αιδηψού και οι υπεύθυνοι να λογοδοτήσουν στις αρμόδιες αρχές του κράτους και στους πολίτες"
Ηλίας Πετσής
Αρχιτέκτονας - Μηχανικός 
Στη δήλωση παρατίθεται και ο πίνακας των τεσσάρων ακινήτων υπό κατάσχεση για οφειλές συνολικής αξίας 280.000 ευρώ περίπου, από διάφορα έργα που δεν έχουν πληρωθεί προς τους εργολάβους.
 
Αραγε το θέμα έχει απασχολήσει το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού; Εχει ερωτηθεί επίσημα ο Δήμαρχος Ζάχος Χριστοφής να καταθέσει τις απόψεις του και τι έχει δηλώσει για όλα αυτά τα σοβαρά που του καταμαρτυρεί η αντιπολίτευση;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου