..............Βγάζει με χιούμορ τα νυχάκια της και γρατζουνίζει ότι την ενοχλεί στην Εύβοια και όχι μόνο !


Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Παρέμβαση Πολιτών Εύβοιας :Σωτηρία ή χρεωκοπία;


Παρέμβαση Πολιτών Ευβοίας
Τη:6932603718 & 6970964959
e-mail: peremvasievias@yahoo.com
Χαλκίδα 2/2/2012







ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνεχίζοντας την προσπάθεια ενημέρωσης των πολιτών, πέρα από τα καθορισμένα που μας πλασάρουν τα κεντρικά Μ.Μ.Ε. πραγματοποιήθηκε χθες  το απόγευμα 1/2/2012 η προγραμματισμένη εκδήλωση, με ομιλητή τον Οικονομολόγο Σπύρο Λαβδιώτη, στην αίθουσα του εργατικού κέντρου.
Το θέμα ήταν και η απάντηση δόθηκε στο αν, ο Προϋπολογισμός του 2012 που ψηφίσθηκε πρόσφατα στην βουλή των ελλήνων, είναι προϋπολογισμός σωτηρίας ή χρεοκοπίας!
Με λόγο απλό, κατανοητό και εκπαιδευτικό, ο κος Λαβδιώτης ανέλυσα την ουσία του προϋπολογισμού με τα ίδια τα στοιχεία του, τα οποία αποδεικνύουν πως ο προϋπολογισμός του 2012 έχει δαπάνες πλέον των εσόδων του κράτους 120 δις ευρώ.!!! οι οποίες είναι για εξυπηρέτηση των δανειστών μας για τόκους και χρεολύσια.                                                                                                 Ανέφερε επίσης πως τα λεγόμενα από ένα άσχετο με τα οικονομικά οικονομικό επιτελείο, περί πρωτογενούς πλεονάσματος είναι τουλάχιστον «μπούρδες», αφού αυτό το βγάζουν αφού αφαιρέσουν όλες τις δαπάνες και περιορίζουν τον υπολογισμό του μόνο στο 1/3 του συνόλου του προϋπολογισμού. Αναφέρουν, είπε χαρακτηριστικά, ότι θα έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα 2 δις όταν οι τόκοι μόνο φέτος είναι 16 δις, ποιόν τελικά πάνε να κοροϊδέψουν;    Και διερωτήθηκε, αν αυτοί που τον ψήφισαν, έκαναν το κόπο να του ρίξουν μια ματιά.!
Αναλύθηκε διεξοδικά και ιστορικά η διαμόρφωση του χρέους από την μεταπολίτευση έως και σήμερα, τονίζοντας επίσης την με πλασματικά στοιχεία είσοδό μας στη ζώνη του ευρώ, χαρακτηρίζοντάς την θηλεία στο λαιμό της Ελληνικής κοινωνίας και με παραδείγματα και επιχειρήματα ανέτρεψε τους ισχυρισμούς ότι το σκληρό νόμισμα θα σώσει την χώρα. Δεν μπορεί, είπε, μια κλειδωμένη ισοτιμία του ευρώ να θέτει σε περιορισμό και σε αδυναμία μια χώρα να εφαρμόσει δική της εθνική νομισματική πολιτική!                                               Η δε μη Ελληνική Τράπεζα της Ελλάδος, που κανείς δεν ξέρει τους μετόχους της, το ελληνικό δημόσιο κατέχει μόνο το 8% αυτού,  να μη ξέρουμε για ποιόν εργάζεται και ποίου τα συμφέροντα εξυπηρετεί.
Απαντώντας σε ερωτήσεις των παρευρισκομένων είπε:
«Η διέξοδος από αυτό το σίγουρο αδιέξοδο που μας οδηγούν, είναι μία. Στάση πληρωμών προς τους δανειστές και μέσα σε ένα εξάμηνο ή όσο χρειασθεί, ξεκαθάρισμα των χρεών σε επαχθεί ή μη και οργανωμένη μετάβαση σε Εθνικό νόμισμα, επαναπροσδιορισμός της παραγωγικής βάσης της χώρας με πρόγραμμα και προτεραιότητες ώστε να είμαστε όσο το δυνατόν περισσότερο αυτάρκεις.»
Στην εκδήλωση και παρά το κρύο και τις καιρικές συνθήκες παρευρέθησαν αρκετοί πολίτες που με τις ερωτήσεις τους και τις τοποθετήσεις αλλά και τις απαντήσεις του Κου Λαβδιώτη, κράτησαν το ενδιαφέρον σε όλους, σχεδόν για τρεις ώρες.
Συνεχίζουμε την προσπάθεια που ξεκινήσαμε, η Παρέμβαση πολιτών Ευβοίας  είναι ανοιχτή για όλους, ώστε περισσότεροι να μπορούμε να οργανώσουμε καλύτερα  την ενημέρωση των πολιτών και σε άλλα θέματα. Καλούμε τους πολίτες σαν δηλώσουν συμμετοχή.
Η ώρα της συγκροτημένης δράσης είναι…χθές.!  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου