..............Βγάζει με χιούμορ τα νυχάκια της και γρατζουνίζει ότι την ενοχλεί στην Εύβοια και όχι μόνο !


Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Ερώτηση στη Βουλή για το νέο λιμάνι της Χαλκίδας στην Αυλίδα

Ερώτηση κατέθεσε στη βουλή για τη μεταφορά του λιμανιού Χαλκίδας στην Αυλίδα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος της Βουλής Τάσος Κουράκης. Συγκεκριμένα ο Τάσος Κουράκης ρωτά αν θα θυσιαστεί ο αρχαιολογικός χώρος της Αυλίδας για να χωροθετηθεί το νέο λιμάνι. Ο αρχαιολογικός χώρος της Αυλίδας, είπε ο βουλευτής, γνωστός παγκοσμίως για τη θυσία της Ιφιγένειας θα γίνει και ο ίδιος θυσία για την "ανάπτυξη" της χώρας; 
Αξιοσημείωτη είναι η θέση της ΙΑ ΕΠΚΑ Εύβοιας η οποία γνωμοδότησε αρνητικά για την μεταφορά του λιμανιού στον αρχαιολογικό χώρο χαρακτηρίζοντάς τον ως παγκόσμιας σημασίας και το θέμα παραπέμφθηκε το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο που στη συνεδρίαση του της 6ης Νοεμβρίου 2011 συζήτησε το θέμα "Εγκριση ή μη της αναοριοθέτησης του αρχαιολογικού χώρου της Αυλίδας" αφήνοντας πολλά και εύλογα ερωτηματικά αν αυτή η "αναοριοθέτηση" συνδέεται με την μεταφορά του λιμανιού σε όμορο χώρο της αρχαιολογικής περιοχής.
Το Κίνηση Πολιτών της Αυλίδας έχει κάνει έντονη την παρουσία της για το ζήτημα αυτό και το θέμα έφτασε στη Βουλή από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Ερωτάται λοιπόν ο Υπουργός :
  • Ποιά είναι η θέση του ΥΠΠΟΤ σχετικά με τη μεταφορά του λιμανιού της Χαλκίδας;
  • Η αναοριοθέτηση του αρχαιολογικού χώρου αφήνει εκτός κήρυξης την περιοχή χωροθέτησης του λιμανιού; 
  • Τι εισηγείται η ΙΑ ΕΠΚΑ  σχετικά με το θέμα; 
Ενα πολύ σοβαρό θέμα που η Trelameni Gata είχε αναδείξει από την αρχή και είχε πάρει σαφή θέση υπέρ της διάσωσης του αρχαιολογικού χώρου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου