..............Βγάζει με χιούμορ τα νυχάκια της και γρατζουνίζει ότι την ενοχλεί στην Εύβοια και όχι μόνο !


Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

Απόκριες στο δήμο Ερέτριας



 24 Φεβρουαρίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Την λήξη της Αποκριάς και την έναρξη της Σαρακοστής θα εορτάσει και φέτος ο Δήμος Ερέτριας με εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην Αμάρυνθο και στην Ερέτρια.
Την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου στις 16.30 ξεκινά στην Αμάρυνθο, στην Λεωφόρο Βασιλέως Κωνσταντίνου, η πομπή με τους καρναβαλιστές. Μέχρι στιγμής περισσότερες από δώδεκα ομάδες δήλωσαν συμμετοχή στην  εκδήλωση, ενώ βασιλιάς καρνάβαλος χρίστηκε ο «Ομορφάντρας» από την δημοφιλή διαφήμιση εταιρείας κινητής τηλεφωνίας.  Στην παρέλαση των καρναβαλιστών αναμένεται να συμμετάσχουν περίπου 500 μεταμφιεσμένοι οι οποίοι θα διανύσουν χορεύοντας και τραγουδώντας διαδρομή ενός χιλιομέτρου. Σχεδόν δύο ώρες μετά θα γίνει το κάψιμο του βασιλιά καρνάβαλου στην κεντρική πλατεία της Αμαρύνθου. Αμέσως μετά θα ακολουθήσει χορός και κεράσματα στους παρευρισκόμενους.
Την Καθαρά Δευτέρα, το σύνθημα για την έναρξη της Σαρακοστής θα δοθεί από την Ερέτρια.  Στις 11.00 π.μ στον χλοοτάπητα, έξω από τον Ναυταθλητικό Όμιλο θα τοποθετηθούν καζάνια με σπιτική φασολάδα, που θα διανεμηθεί δωρεάν στους κατοίκους και στους επισκέπτες της Ερέτριας. Το Σαρακοστιανό γεύμα θα συμπληρώσουν λαγάνες, πίκλες, χαλβάς και άφθονο κρασί. Όλα τα εδέσματα είναι προσφορές των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.
Παιχνίδι και μουσική είναι αναπόσπαστα στοιχεία των εορταστικών εκδηλώσεων της Καθαράς Δευτέρας που θα πραγματοποιηθούν στην Ερέτρια. Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθεί Κυνήγι Χαμένου Θησαυρού, Διαγωνισμός Χαρταετού για μικρούς και μεγάλους καθώς και Διελκυστίνδα. 
Οι εκδηλώσεις στην Αμάρυνθο και στην Ερέτρια πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα του Δήμου Ερέτριας. Στην Αμάρυνθο βοήθησαν στην διοργάνωση ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων των δύο Νηπιαγωγείων, του Δημοτικού, του Γυμνασίου και του Λυκείου, ο Σύλλογος Γυναικών Αμαρύνθου, ο Σύλλογος Εμποροεπαγγελματιών Αμαρύνθου, οι κάτοικοι της συνοικίας Καράμπαμπας ενώ super market της περιοχής θα κεράσει τα εδέσματα. Στην  Ερέτρια, το συντονισμό ανέλαβε η «Μέδουσα», ο Ναυταθλητικός Όμιλος, το Α’ και Β’ Δημοτικό Σχολείο και το Γυμνάσιο Ερέτριας. Επίσης, συμμετέχουν η χορωδία της Ερέτριας «Λύρα του Απόλλωνα», οι χειμερινοί κολυμβητές «Ποσειδώνας» και ο Σύλλογος Ποντίων Ερέτριας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου