..............Βγάζει με χιούμορ τα νυχάκια της και γρατζουνίζει ότι την ενοχλεί στην Εύβοια και όχι μόνο !


Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Κάλεσμα της Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Στερεάς Ελλάδας

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΕΔΡΑ : Δ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ 1 & ΑΓΓΕΛΗ ΓΟΒΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΑ 34100
ΤΗΛ. 22210-20509 & 82661
ΜΑΙL : Ιnfo@epka-ste.gr


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Συνέντευξη τύπου θα παραχωρήσει το Δ.Σ. της ΕΠΚΑ-ΣτΕ
την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011 στις 7 το απόγευμα
στο ξενοδοχείο Παλίρροια (Χαλκίδα)


ΘΕΜΑ : "Πορεία εφαρμογής του νόμου 3869/2010 για τη ρύθμιση των χρεών υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων. Εμπειρίες - Συμβουλές"

Η μέχρι σήμερα εφαρμογή του νόμου έχει να επιδείξει αρκετές δικαστικές αποφάσεις που δικαιώνουν υπερχρεωμένους πολίτες και υποχρεώνουν τις Τράπεζες να διαγράψουν μεγάλα ποσά των απαιτήσεών τους από δάνεια και κάρτες και να μειώσουν κατακόρυφα τις δόσεις των οφειλετών.
Ο αριθμός των αποφάσεων αυξάνεται γεωμετρικά κάθε εβδομάδα που περνά, αποδεικνύοντας ότι ο "νόμος για την ρύθμιση οφειλών" των νοικοκυριών έχει αρχίσει να λειτουργεί προσφέροντας βαθειά ανάσα σε ανθρώπους που βρίσκονται αποδεδειγμένα σε οικονομική δυσχέρεια και αδυνατούν να αποπληρώσουν τα χρέη τους στις τράπεζες (συνταξιούχοι, πολύτεκνοι, άνεργοι, χαμηλόμισθοι).
Επίσης με εκρηκτικούς ρυθμούς αυξάνονται και οι προσφυγές δανειοληπτών στα Ειρηνοδικεία μέσω των καταναλωτικών οργανώσεων, ξεπερνώντας πλέον τις 7.000 πανελλαδικά σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή. Δεδομένο είναι ότι στις τράπεζες τα αιτήματα για εξωδικαστικό συμβιβασμό (πρώτο στάδιο του νόμου 3869/2010) εκτιμάται ότι έχουν φτάσει τις 50.000 - 60.000 περίπου και ελάχιστα γίνονται αποδεκτά θεωρείται σίγουρο ότι από το φθινόπωρο και μετά οι περισσότερες από αυτές θα καταλήξουν στα δικαστήρια.
Καλούμε τους πολίτες δανειολήπτες, να εμπιστευθούν τον νόμο 3869/2010 και τις εξουσιοδοτημένες ενώσεις καταναλωτών όπως η ΕΠΚΑ-ΣτΕ, να αποφύγουν τις μη αποτελεσματικές παροτρύνσεις κάποιων τραπεζών και μαζί να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και βάσει των νόμων του κράτους να διεκδικήσουμε το αυτονόητο.
Δηλαδή τη δραστική μείωση των τοκογλυφικών επιτοκίων αλλά και τη συνετή και σύμφωνη με την εισοδηματική δυνατότητα των πολιτών, εξόφληση των όποιων οφειλών.
Τέλος εφιστούμε την προσοχή των δανειοληπτών, πάνω στην απελπισία τους μην πέσουν θύματα "ειδικών" που τους υπόσχονται λαγούς με "πετραχήλια".

Η συνέντευξη είναι ανοιχτή για τους πολίτες - καταναλωτές και καλούνται όλοι να την παρακολουθήσουν.


Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος  Γιώργος Μητροπέτρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου