..............Βγάζει με χιούμορ τα νυχάκια της και γρατζουνίζει ότι την ενοχλεί στην Εύβοια και όχι μόνο !


Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Η λογική του παραλόγου : Εκλεισαν το δημοτικό σχολείο αλλά το νηπιαγωγείο παρέμεινε ... για οικονομία !

Στη Βουλή έφερε το αλλαλούμ που έχει δημιουργηθεί στην Παιδεία ο βουλευτής Εύβοιας Σίμος Κεδίκογλου με τα ανύπαρκτα βιβλία, τις ελλείψεις σε προσωπικό, τις μεταφορές των μαθητών και τόσα άλλα προβλήματα που παίρνουν πλέον ανησυχητικές διαστάσεις.
Σαν να μην έφταναν όλα αυτά ο Καλλικράτης στην παιδεία με τις συγχωνεύσεις σχολείων δημιουργεί ένα σωρό μεγάλα προβλήματα που καλούνται να τα αντιμετωπίσουν αυτοί που δεν φταίνε, δηλαδή οι μαθητές και οι γονείς τους.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα δίνει ο Σίμος Κεδίκογλου με την υπόθεση του δημοτικού σχολείου Σταυρού  που συστεγαζόταν με το νηπιαγωγείο. Κάποιοι λοιπόν υπεύθυνοι σκέφτηκαν να κλείσουν το δημοτικό για λόγους οικονομίας αλλά να αφήσουν το νηπιαγωγείο. Ετσι, μέσα στην απόλυτη τρέλλα που κυριαρχεί στο χώρο της παιδείας, τα παιδάκια του δημοτικού σχολείου του Σταυρού υποχρεώνονται καθημερινά να μετακινούνται με τα λεωφορεία μέχρι τα Ψαχνά, χωρίς συνοδούς. Τελικά τα έξοδα είναι μεγαλύτερα από τα λειτουργικά του σχολείου που έκλεισε και αναζητείται ο υπεύθυνος που θα το καταλάβει.
Και ο βουλευτής μεταφέρει την αγανάκτηση και την ταλαιπωρία παιδιών και γονέων ελπίζοντας να ευδοκήσει η ηγεσία του Υπουργείου παιδείας να μεριμνήσει. Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία σ' αυτόν τον τόπο !!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου