..............Βγάζει με χιούμορ τα νυχάκια της και γρατζουνίζει ότι την ενοχλεί στην Εύβοια και όχι μόνο !


Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Λευτέρης Ραβιόλος : Οχι στη σχεδιαζόμενη ΠΟΑΥ Μαρμαρίου. H τουριστική ανάπτυξη είναι μονόδρομος.


Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Καρύστου κ. Λευτέρης Ραβιόλος σε δήλωσή του σχετικά με την σχεδιαζόμενη δημιουργία Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Ιχθυοκαλλιεργειών (Π.Ο.Α.Υ.) στην θαλάσσια περιοχή του Πόρτο Λάφια και του κόλπου Μαρμαρίου επισήμανε ότι είναι κάθετα αντίθετος με τέτοιες προσπάθειες υποβάθμισης του φυσικού και οικιστικού περιβάλλοντος, όπως έχει δηλώσει συχνά και στο δημοτικό συμβούλιο και δεν θα συμφωνήσει με καμμιά προσπάθεια επέκτασης τέτοιων δραστηριοτήτων πέρα από τις ήδη λειτουργούσες.
Σε κάθε περίπτωση, τονίζει ο κ. Ραβιόλος, πρέπει να διερευνηθούν τα πραγματικά στοιχεία των μελετών που έχουν κατατεθεί στο ΥΠΕΚΑ καθώς και το αν αυτές οι μελέτες αποτυπώνουν την πραγματική σημερινή κατάσταση του Πόρτο Λάφια.
"Η τουριστική και οικιστική ανάπτυξη της περιοχής μας είναι μείζονος σημασίας και θα πρέπει να αποτελέσει μονόδρομο για όλους μας" καταλήγει ο Λευτέρης Ραβιόλος.



Η απόφαση 173/2011 του Δημοτικού Συμβουλίου Καρύστου αναρτήθηκε στη Δημόσια Διαβούλευση για το Ειδικό Πλαίσιο Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών. Εγιναν άλλες συντονισμένες ενέργειες;  
Να ξεκαθαριστεί αν η δημοτική αρχή ζήτησε συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό ΠΕΚΑ κ. Σηφουνάκη. Είναι γνωστή η στενή συγγενική σχέση του κ. Σηφουνάκη με την δραστήρια βουλευτή Εύβοιας κ. Κατερίνα Περλεπέ - Σηφουνάκη. Ασφαλώς δεν θα είχε αρνηθεί η βουλευτής να ορίσει συνάντηση με τον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό που τυγχάνει αδελφός του συζύγου της ώστε να παρουσιαστεί αυτό το φλέγον θέμα σωστά στο Υπουργείο εγκαίρως από μια σοβαρή επιτροπή του Δημοτικού Συμβουλίου από όλες τις παρατάξεις και νομικούς συμβούλους. 
Ας γίνει αυτό έστω και τώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου