..............Βγάζει με χιούμορ τα νυχάκια της και γρατζουνίζει ότι την ενοχλεί στην Εύβοια και όχι μόνο !


Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Βιοποικιλότητα : ένας ανεκτίμητος θησαυρός

Η Ελλάδα υπερέχει αισθητά από κάθε άλλη ευρωπαϊκή χώρα, και όχι μόνο, στον τομέα της βιοποικιλότητας. Λόγω της μεγάλης ποικιλίας του εδάφους και του μικροκλίματος από περιοχή σε περιοχή έχει αναπτύξει εδώ και χιλιάδες χρόνια μια αξιοζήλευτη άγρια πανίδα από ζώα της στεριάς και της θάλασσας και μια μοναδική χλωρίδα.

Σήμερα η τεχνολογία αναδεικνύει νέους τρόπους ενεργειακής πολιτικής (ανανεώσιμες πηγές ενέργειας) με πρόθεση σιγά σιγά να εγκαταληφθούν τα παλιά μοντέλα ενέργειας (πετρέλαιο, άνθρακας κλπ) που αποδείχτηκαν αδιέξοδα. Οσο προχωρούν αυτές οι νέες διαδικασίες οι χώρες που διαθέτουν σπάνιους και αξοποιήσιμους πόρους βρίσκονται σε προνομιακή θέση. Μεγάλες προοπτικές ανοίγονται για τον αγροτουρισμό , τον οικοτουρισμό και γενικά τις εναλλακτικές μορρφές τουρισμού που τόση ανάγκη έχει ο σύγχρονος άνθρωπος της πόλης. Αυτός που θέλει να μάθει και να γευτεί το άρωμα μιας ζωής ξένοιαστης και αποκαλυπτικής ως προς τα θαύματα της φύσης που ακόμα δεν ξέρουμε.

Εύσημα αξίζουν στον Αρκτούρο, στην Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, στο ΕΚΠΑΖ, στην Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης, στο Αρχιπέλαγος, στο ΑΝΙΜΑ και σε πολλές ακόμα οργανώσεις που αγωνίζονται καθημερινά για τη διατήρηρη της χλωρίδας και της πανίδας, του μοναδικού αυτού πλούτου της χώρας μας.         

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου