..............Βγάζει με χιούμορ τα νυχάκια της και γρατζουνίζει ότι την ενοχλεί στην Εύβοια και όχι μόνο !


Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Σύμπτωση ή προμελετημένος σχεδιασμός η ΠΟΑΥ στη Νότια Καρυστία;

Ανάστατη είναι ολόκληρη η περιοχή της νότιας Καρυστίας για την σχεδιαζόμενη ΠΟΑΥ (ιχθυοκαλλιεργητικό πάρκο) στην θαλάσσια περιοχή του κόλπου του Μαρμαρίου. Τα σχέδια του ΥΠΕΚΑ για την περιοχή, η οποία είναι τουριστικά αναπτυσσόμενη, περιλαμβάνουν δημιουργία εκτεταμένης ζώνης όπου μπορούν να αναπτύσσονται ιχθυοκαλλιεργητικές δραστηριότητες από ιδιωτικές εταιρείες. Αυτό θα μετατρέψει την περιοχή σε απέραντο "κλουβί" φοβούνται οι κάτοικοι που σύστησαν επιτροπή αγώνα, με επικεφαλής τον δήμαρχο Καρύστου Ν. Μανώλη, προκειμένου να αντιδράσουν δυναμικά στη σχεδιαζόμενη υποβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος.
Η περιοχή ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους θεωρείται από τις πλέον προνομιούχες δεδομένου ότι βρίσκεται πολύ κοντά στην Αττική και είναι τόπος αναψυχής πολλών επισκεπτών.
Επίκαιρη ερώτηση κατέθεσε προς τον Υπουργό ΠΕΚΑ ο βουλευτής Εύβοιας και πρώην Υπουργός Τουρισμού Κώστας Μαρκόπουλος και θέτει σαφώς το ερώτημα αν είναι σύμπτωση ή προμελετημένος σχεδιασμός με οικονομικά ωφέλη για κάποιους επιχειρηματίες. Η ερώτηση θα συζητηθεί στις 23 Σεπτεμβρίου στη Βουλή και αναμένονται με ενδιαφέρον οι δικαιολογίες που θα προβάλλει ο Υπουργός ΠΕΚΑ Νίκος Σηφουνάκης.
Εν τω μεταξύ όμως η περιοχή παραμένει ανάστατη. Αφορμή για όλη αυτή την κινητοποίηση στάθηκε η πληροφορία ότι έχει ήδη κατατεθεί φάκελλος υποψήφιου επενδυτή στο ΥΠΕΚΑ αλλά το Υπουργείο αρνήθηκε να χορηγήσει αντίγραφο στον Δήμο όταν ζητήθηκαν στοιχεία για ενημέρωση του δημοτικού συμβουλίου το οποίο πρόκειται να συνεδριάσει ειδικά για το καθορισμό περαιτέρω δράσης για να αποφευχθεί κάθε σχεδιαζόμενο τερατούργημα στην περιοχή.


Ο Δήμαρχος συνέχισε τις επιστολές διαμαρτυρίας προς τη Γενική Γραμματέα ΠΕΚΑ κ. Καλτσά εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά του για τη μη χορήγηση αντιγράφων του φακέλλου και έλαβε την απίθανη απάντηση "τα αντίγραφα δεν μπορούν να χορηγηθούν γιατί ακόμα η υπόθεση βρίσκεται στο στάδιο της αίτησης "   
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Εύβοιας Κώστας Μαρκόπουλος έφερε το θέμα στη Βουλή αλλά τα αυτιά των αρμοδίων δεν ιδρώνουν εύκολα !!
Ελληνική Πολιτεία το μεγαλείο σου !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου