..............Βγάζει με χιούμορ τα νυχάκια της και γρατζουνίζει ότι την ενοχλεί στην Εύβοια και όχι μόνο !


Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Δημήτρης Αναγνωστάκης : Ο πρώην Δήμαρχος Χαλκίδας σε μια συνέντευξη που θα συζητηθεί !

Ανανεωμένος, με μια ωριμότητα που κερδίζει και με πολιτικές απόψεις που βάζουν "το μαχαίρι στο κόκκαλο" ο πρώην Δήμαρχος Χαλκίδας Δημήτρης Αναγνωστάκης 10 μήνες μετά τις δημοτικές εκλογές του 2010 μιλάει για το Δήμο της Χαλκίδας, την αντιπολίτευση, την παιδεία, και τα προσωπικά του σχέδια.
Πρόσφατα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο EVIAPORTAL o Δημήτρης Αναγνωστάκης δήλωσε θα ήταν πολιτικό "unfair" να μπει σε διαδικασία κριτικής του Δήμου Χαλκίδας από την πρώτη κιόλας μέρα της νέας δημοτικής αρχής του Θανάση Ζεμπίλη. Ταυτόχρονα όμως πρόσθεσε ότι η δημοτική του ομάδα υπάρχει και παρακολουθεί τα δημοτικά δρώμενα. Θετικά βλέπει τον πολιτικό παραταξιακό πλουραλισμό που υπάρχει σήμερα στο δημοτικό συμβούλιο όπου πολλά και έμπειρα στελέχη μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του διευρυμένου δήμου. Επισημαίνει την έλλειψη συνολικής στρατηγικής,  προτάσεων και στόχευσης από μέρους της δημοτικής αρχής για τον προσανατολισμό του Δήμου. Φυσικά δεν παραγνωρίζει την οικονομική αδυναμία που δυσχεραίνει κατά πολύ τις δυνατότητες των σημερινών δήμων επισημαίνοντας ότι θα έπρεπε να υπάρχει ένα δίκτυο αλληλεγγύης των οικονομικά ασθενέστερων.
Οι προτάσεις του για την κοινωνική πολιτική του Δήμου Χαλκίδας δείχνουν την ευαισθησία του. Προτείνει την αξιοποίηση των ξενώνων Απόρων και Αστέγων από τον Δήμο, την δημιουργία ενός Κοινωνικού Παντοπωλείου και την ενίσχυση του προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι σε συνεργασία με το Δίκτυο Αλληλεγγύης.
Η αντιπολίτευση του δήμου Χαλκίδας θα έπρεπε να είναι πιο δυναμική ως προς την ανάδειξη των τοπικών θεμάτων, λέει ο πρώην Δήμαρχος.
Περνάει στα θέματα παιδείας, σαν εκπαιδευτικός που είναι και μάλιστα από τη θέση του αναπληρωτή προϊσταμένου του 1ου Γραφείου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στηλιτεύει την απαράδεκτη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο χώρο της παιδείας με το θέμα των βιβλίων. Ζητάει από το Υπουργείο να πάρει "κεφάλια" εξοργισμένος με την ανικανότητα των υπευθύνων και στηρίζει την απόφαση της ΠΑΣΚ να μη συμμετάσχει σε κομματικές διαδικασίες και να διαχωρίσει τη θέση της από την πολιτική της κυβέρνησης. Τονίζει ότι ο εκπαιδευτικός σήμερα είναι στη χειρότερη θέση των τελευταίων σαράντα ετών.
"Οχι μόνο δεν με εκφράζει η σημερινή πολιτική παρουσία του ΠΑΣΟΚ αλλά με βρίσκει και πολέμιό της. Ολες μου οι ενέργειες αντιπαλεύουν αυτή την πολιτική εξάρτησης και υποτέλειας. Συστρατεύομαι με όλους εκείνους που επιζητούν την αλλαγή της πολιτικής προς όφελος του λαού" δηλώνει μετά λόγου γνώσεως ο Δημήτρης Αναγνωστάκης παλιό και προβεβλημένο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ.
Εχει στρέψει πλέον το βλέμμα προς την Αριστερά θεωρώντας ότι ο Φώτης Κουβέλης και η Δημοκρατική Αριστερά διαθέτει την καλύτερη πρόταση έναντι των άλλων. Κάθετα αντίθετος με την αποχή στις εκλογές ο πρώην Δήμαρχος δικαιώνει τον ρόλο του "Δάσκαλου" που εφαρμόζει στην πράξη όσα διδάσκει στη νέα γενιά και θυμώνει με όσους μέσα στο ΠΑΣΟΚ επιδιώκουν το προσωπικό τους βόλεμα.
Δεν διστάζει να ομολογήσει ότι η ενασχόληση με τα κοινά είναι μια πολύχρονη συνήθεια από τα εφηβικά του χρόνια που τώρα του λείπει, όχι λόγω της ισχύος και της εξουσίας που δίνει αλλά ως τρόπος ζωής και άμεσης παρέμβασης στα καθημερινά προβλήματα.
Φανερά αδυνατισμένος, με κομμένο το τσιγάρο και με σαφώς αθλητική εμφάνιση ο Δημήτρης Αναγνωστάκης δείχνει εξαιρετικό αυτοέλεγχο. Με την σημαντική εμπειρία του παραμένει πάντα ένα πολύτιμο στέλεχος για τα κοινά της Εύβοιας και το μέλλον θα δείξει ποιές θα είναι οι επόμενες κινήσεις του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου