..............Βγάζει με χιούμορ τα νυχάκια της και γρατζουνίζει ότι την ενοχλεί στην Εύβοια και όχι μόνο !


Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Τι έγινε τελικά στην Κάρυστο με τις ΑΠΕ;

Δεν φαίνεται να είχε σημαντικά αποτελέσματα το δημοτικό συμβούλιο που έγινε στην Κάρυστο για τις ανεμογεννήτριες. Στην ουσία δηλαδή "μηδέν από μηδέν = μηδέν". 
Ο Δήμαρχος Νίκος Μανώλης είπε ότι πρέπει να μπουν τα αιολικά πάρκα με προσοχή σε αρχαιολογικούς χώρους κλπ ενώ ο Λευτέρης Ραβιόλος είπε ότι πρέπει να ασφαλτοστρωθεί ο δρόμος Πλατανιστός-Αμυγδαλιά.
Η Κούλα Βρανά είπε ότι οι σύμβουλοι που έχουν ατομικά συμφέροντα και έχουν υπογράψει συμβόλαια με εταιρείες δεν μπορούν να ψηφίσουν. Ετσι ορίζει ο νόμος φυσικά και η αντιδήμαρχος Γεωργία Τούρλα το αποδέχτηκε -προς τιμήν της- ως άμεσα ενδιαφερόμενη !
Η Πρόεδρος του Συλλόγου Περιβαλλοντικής Προστασίας της νότιας Καρυστίας Χρυσή Μπερέτη είχε μια ενδιαφέρουσα και εμπεριστατωμένη ομιλία για τα προβλήματα που θα παρουσιαστούν στην περιοχή με την εγκατάσταση νέων μεγάλων αιολικών πάρκων.
Και εκεί που έλεγες "άλλο ένα συνηθισμένο δημοτικό συμβούλιο" εμφανίστηκε σαν "ατραξιόν" ποιός νομίζετε ; Ο πλέον "κατάλληλος" να μιλήσει για το θέμα, ο εκ βορείου Ευβοίας καταγόμενος πρώην βουλευτής Εύβοιας και πρώην υφυπουργός Τουρισμού Αναστάσιος Λιάσκος !!!
Για όσους δεν τον ξέρουν έγινε υφυπουργός Τουρισμού το 2005 έφυγε στον πρώτο ανασχηματισμό του Καραμανλή το 2006 και στις εκλογές του 2007 δεν εξελέγη βουλευτής.Το 2010 συναντήθηκε με τον Καρατζαφέρη για να γίνει μέλος του ΛΑΟΣ αλλά την άλλη κιόλας μέρα δήλωσε ότι "παραμένει στην μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη της Ν.Δ." ενώ κατηγόρησε τον Καρατζαφέρη ότι είχε μαγνητοφωνήσει την συνάντησή τους. Κάτι είχε ακουστεί και για μια "περίεργη" επιδότηση για το ιδιωτικό μουσείο του στο Κοντοδεσπότι.
Ο Δήμαρχος Νίκος Μανώλης τον κάλεσε στο βήμα να πει την άποψή του αλλά το μόνο που δεν είπε ο κ. Λιάσκος ήταν ότι έκανε μεγάλο αγώνα να εξαιρεθεί η πατρίδα του η βόρεια Εύβοια από την εγκατάσταση ΑΠΕ, ενώ καθόλου δεν ασχολήθηκε τότε με τι θα γίνει για την... έρημη νότια Εύβοια.  
Μετά την ωραία και κατατοπιστική αυτή συνεδρίαση συστήθηκε και μια ωραία επιτροπή στην οποία συμπεριλήφθηκε και ο κ. Λιάσκος (υπό ποία ιδιότητα δεν ξέρουμε) για τις διαπραγματεύσεις του Δήμου με το Υπουργείο σχετικά με τις ΑΠΕ, όπως είπαν.

Γενικά ο πολύς κόσμος απουσίασε από τη συνεδρίαση και φαίνεται ότι το αλάνθαστο ένστικτο της κοινής γνώμης επιβεβαιώθηκε. Δεν έγινε και τίποτα σπουδαίο !!!
Απλά βγήκαν από τα ρούχα τους μερικοί απλοί δημότες που παρακολουθούσαν την συνεδρίαση γιατί περίμεναν να ακούσουν άλλα σοβαρότερα πράγματα. 
Απορούμε βέβαια πώς η αντιπολίτευση δέχθηκε την συμμετοχή του κ. Λιάσκου στην επιτροπή αυτή και διερωτόμαστε τι ρόλο μπορεί να παίξει σήμερα ο συγκεκριμένος; 
Εκτός αν, επειδή έρχονται εκλογές αναβιώνουν οι παλιές συνεργασίες, (εργασίες και ταξιδάκια) με το υπουργείο Τουρισμού του 2005-6 !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου