..............Βγάζει με χιούμορ τα νυχάκια της και γρατζουνίζει ότι την ενοχλεί στην Εύβοια και όχι μόνο !


Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Μεγάλη κινητοποίηση στην Κάρυστο για τις Α.Π.Ε.

Την Κυριακή 27 Νοεμβρίου ώρα 11.00΄ συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Καρύστου με μοναδικό θέμα τις Α.Π.Ε. - Αιολικά πάρκα στο Γιοκάλειο.

Ο Σύλλογος Περιβαλλοντικής Προστασίας Νότιας Καρυστίας ΣΠΠΕΝΚ έχει δραστηριοποιηθεί έντονα τα τελευταία χρόνια και ιδιαίτερα τώρα φαίνεται ότι όλο και περισσότεροι κάτοικοι της περιοχής πλαισιώνουν την μεγάλη προσπάθεια που κάνει αυτός ο σημαντικός σύλλογος.
Αντίθετα η δημοτική αρχή δεν φαίνεται να μπορεί να ξεχωρίσει τον κίνδυνο που εγκυμονεί για την ήδη επιβαρυμένη περιοχή η εγκατάσταση νέων μεγάλων αιολικών πάρκων και περιορίζεται στο να προασπίζει τα συμφέροντα ενός μικρού αριθμού δημοτών που είναι ιδιοκτήτες γης και τα οικονομικά ωφέλη του Δήμου. Είναι μια στάση εντελώς διαφορετική από τις περισσότερες δημοτικές αρχές σε όλη τη χώρα που αγωνίζονται δυναμικά για την προστασία του περιβάλλοντος στην περιοχή τους όπως έγινε πρόσφατα στην Σκύρο, στην Κρήτη και αλλού.
Ο κίνδυνος να μετατραπεί ένα υπέροχο φυσικό τοπίο σε κρανίου τόπο όχι μόνο από τις ίδιες τις ανεμογεννήτριες αλλά από τα συνοδευτικά έργα υψηλής τάσης ηλεκτρικού ρεύματος (πυλώνες, εναέρια καλώδια κλπ) δεν φαίνεται να γίνεται αντιληπτός από αυτούς που πρέπει να προασπίσουν το δικαίωμα των πολιτών να ζουν με ποιότητα ζωής.
Αυτό που εντυπωσιάζει είναι ότι απουσιάζουν οι δυναμικές φωνές να προστατεύσουν τα συμφέροντα του τόπου. Για την ώρα γνωρίζουμε ότι αρκετοί δημοτικοί εκπρόσωποι έχουν ατομικά συμφέροντα από τις ανεμογεννήτριες, ή προσδοκούν να έχουν, αντιπροσωπεύοντας μόλις το 15% των κατοίκων. Η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων και των φίλων της τουριστικής αυτής περιοχής δεν επιθυμεί τέτοιες επενδύσεις που θα αλλάξουν το τοπίο για πάντα για ώφελος των μεγάλων επενδυτών και μόνο. Φυσικά ούτε λόγος για τους τουριστικούς επιχειρηματίες και για τους επισκέπτες της περιοχής που θέλουν να αναδείξουν τα τουριστικά πλεονεκτήματα της πανέμορφης αυτής γωνιάς της Ελλάδας.
Τα blogs έχουν ανάψει στην Κάρυστο, ο κόσμος αφυπνίζεται και περιμένει με αγωνία να δει τι θα γίνει.    
Η νότια Καρυστία ζει τις δυσκολότερες ώρες της και τίποτα δεν εγγυάται ότι δεν θα μετατραπεί σε ένα απέραντο βιομηχανικό πάρκο.



Περιοχές εξαιρετικού φυσικού κάλλους όπως ο Πλατανιστός, ο Καστανόλογγος, το φαράγγι του Δημοσάρη, αρχαιολογικοί χώροι όπως η Αρχάμπολη και πολλά άλλα αξιόλογα σημεία της περιοχής βρίσκονται μέσα στα ενδιαφέροντα των επενδυτών. Δεν εξαιρούνται ούτε οι περιοχές Natura. Η ΤΕΡΝΑ έχει ήδη λάβει αδειοδότηση για την περιοχή ενώ το Δημοτικό Συμβούλιο περιέργως αποφάσισε μετά την αδειοδότηση.  
Οσοι έχουν ανάστημα ας το σηκώσουν τώρα στην Κάρυστο !  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου