..............Βγάζει με χιούμορ τα νυχάκια της και γρατζουνίζει ότι την ενοχλεί στην Εύβοια και όχι μόνο !


Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Σωρεία συμβούλων προσλαμβάνουν οι Δήμαρχοι

Λες και ζούν σ' ένα δικό τους κόσμο οι ευβοείς δήμαρχοι δεν φαίνεται να συμμερίζονται την ανάγκη για περιορισμό των δαπανών στους δήμους, αν πρόκειται για τη δική τους εξυπηρέτηση. Μαλλιοτραβιούνται να βρούν λεφτά για τις βασικές ανάγκες τους αλλά κατά τα άλλα προσλαμβάνουν "ειδικούς συμβούλους" σαν να είμαστε σε περιόδους οικονομικής ευρωστίας.
Τα πρωτεία σε τέτοιες προσλήψεις κατέχουν οι δήμαρχοι Κύμης-Αλιβερίου Δημήτρης Θωμάς και Καρύστου Νίκος Μανώλης. Από τρεις έχουν προσλάβει μέχρι σήμερα ο καθένας και έπεται συνέχεια αφού έχουν δικαίωμα να προσλάβουν συνολικά άλλους τρεις !!!
Τι κάνει ένας ειδικός σύμβουλος στο δήμο; Συμβουλεύει τον δήμαρχο σε ειδικά θέματα, στην ουσία όμως είναι προσωπικές επιλογές των δημάρχων και καλύπτουν προεκλογικές υποχρεώσεις.

Κατά τα άλλα οι δήμοι δεν έχουν λεφτά να κάνουν τα βασικά !!!

1 σχόλιο:

  1. Αγαπητή τρελαμένη γάτα κατ ‘ αρχάς συγχαρητήρια για τα «νυχάκια» σου και τις παρεμβάσεις σου. Όμως θα ήθελα να προσθέσω προς χάρη του διαλόγου ότι πριν λίγες μέρες ανέφερες την πρόσληψη συμβούλου ειδικού επί χρηματοδοτήσεων από τον δήμο Κύμης-Αλιβερίου όταν δεν υπάρχουν χρηματοδοτήσεις. Όμως στο τελευταίο ΔΣ είδαμε να παίρνουν απόφαση για υποβολή προτάσεων στο ΕΣΠΑ σε μια σειρά από έργα. Γνωρίζουμε όλοι την επιτυχημένη ένταξη και υλοποίηση έργων από τον πρώην δήμο Κύμης πάνω από 30 εκατομ. Ευρώ. Άρα μάλλον είναι δικαιολογημένη η πρόσληψη ειδικού συμβούλου για χρηματοδοτικά προγράμματα με αμοιβή 18.000 ευρώ που ασχολείται μόνο με τον δήμο μας, έναντι των 5-6 χιλιάδων ευρώ όπως προτάθηκε σε ένα γραφείο γενικά και αόριστα που θα ασχολείται παρεμπίπτοντος και με το δήμο μας. Η διαφορά των κάποιων εκατομμυρίων ευρώ προς όφελος του δήμου είναι προφανής. Μάλλον κάτι ξέρει παραπάνω ο δήμαρχος από χρηματοδοτήσεις τουλάχιστον με τα μέχρι τώρα έργα που έχει κάνει και έκαναν τον πρώην δήμο Κύμης ένα από τους πρώτους πανελλαδικά σε χρηματοδοτήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή