..............Βγάζει με χιούμορ τα νυχάκια της και γρατζουνίζει ότι την ενοχλεί στην Εύβοια και όχι μόνο !


Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

Τρελλαθήκατε μωρέ, εκλογές πασχαλιάτικα;

Τρελλαθήκατε μωρέ; Εκλογές πασχαλιάτικα; ξεφώνιζε η γιαγιά μου η Κασσιανή στον αδελφό της το βουλευτή που κανονικά ήτανε θείος μας δηλαδή παππούς μας αφού ήτανε αδελφός της γιαγιάς μας, αλλά αυτό είναι άλλο ζήτημα και δεν θα το εξετάσουμε τώρα. 
Η γιαγιά η Κασσιανή όταν άρχιζε τη κακιά γκρίνια δεν σταματούσε με τίποτα ακόμα και με τον πρωθυπουργό τα έβαζε που λέει ο λόγος. Τα κανονικά κράτη βρε, έλεγε με στόμφο στον αδελφό της το βουλευτή, κάνουνε εκλογές κάθε τέσσερα χρόνια και στην Αμερική κάθε πέντε, εδώ πέρα τι βιολί είν' αυτό όποτε το θυμηθείτε κάνετε εκλογές, σε δουλειά να βρισκόσαστε; Να τρέχει ο κοσμάκης να σας ψηφίζει για να του κάνετε τι; 
-Μα Κασσιανή μου, προσπαθούσε ο καϋμένος ο αδελφός της ο βουλευτής να πει μια λέξη αλλά πού τον άφηνε το τέρας η γιαγιά μου η Κασσιανή. 
-Τι μα βρε και ξεμά τον τάπωνε αμέσως η γιαγιά μου η Κασσιανή, καλά λέω. να τρέχει ο κοσμάκης να ψηφίζει στα χωριά του, έχει δεν έχει τα ναύλα του που λέει ο λόγος, να τον κοροϊδεύετε εσείς οι πολιτευταί ότι θα του κάνετε τη ζωή ρόδινη και όλο μαύρη του την κάνετε. Βρε ο κοσμάκης σας ψηφίζει, σας εμπιστεύετε και πάτε εσείς στο Κοινοβούλιο και δώστου καφέδες και τσιγαράκι και το ΄να πόδι πάνω στ' άλλο και σιγά τα νομοσχέδια που ψηφίζετε. Ολα για το θεαθήναι τα κάνετε αδελφέ και μη προς κακοφανισμό σου αλλά είσαστε μεγάλα καθίκια δηλαδή και να με συγχωρείς. Ολοι δηλαδή και του κόμματός μας και των άλλων κομμάτων ίδιοι είσαστε. Ολο κότες, αυγά, αρνιά και κρασιά από τα χωριά τους σας κουβαλάνε οι άνθρωποι κι εσείς το βιολί σας κάνετε ότι δεν τα θέλετε αλλά τα θέλετε και τα τρώτε μια χαρά και έχετε γίνει όλοι τετράπαχοι. Και πάτε μετά στις εκλογικές σας περιφέρειες και όλο τραπέζια σας κάνουν και τους τάζετε, τους τάζετε και τίποτα δεν κάνετε. Κοροϊδεύετε βρε τον κοσμάκη μέσ' στα μούτρα του αλλά θα έρθει μια μέρα που θα σας πάρουνε χαμπάρι και τότε όχι τραπέζια δεν θα σας κάνουνε, μπορεί να σας πετάνε και γιαούρτια για να συνέλθετε. 
-Τι είναι αυτά που λές Κασσιανή μου ψιθύριζε ο θείος που την ήξερε και την άφηνε να λέει τα δικά της να ξεθυμάνει. 
-Δεν την μπορώ χριστιανέ μου την αδικία, δεν την μπορώ, συνέχιζε το βιολί της η γιαγιά μου η Κασσιανή, τρώτε καλά καλά τις κότες και τ' αρνιά και μετά δεν του κάνετε του κοσμάκη τα νομοσχέδια που θέλει. Τι πράγματα είναι αυτά; Τσίπα φιλότιμο δεν έχετε, αλλά βέβαια, πολιτική ίσον ψευτιά, συνέχιζε ακάθεκτο το τέρας η γιαγιά μου η Κασσιανή.
-Πάλι εκπομπή έχετε μητέρα; της πέταγε ο πατέρας μου, όταν την άκουγε να ψέλνει τον αδελφό της το βουλευτή που ήτανε θείος του και τον αγαπούσε πολύ γιατί τον είχε διορίσει στο Υπουργείο χωρίς εξετάσεις και τώρα ήτανε Τμηματάρχης Α' και πολύ καμάρωνε. 
-Ναι βρε, εκπομπή έχω, του τα λέω του προκομένου του αδελφού μου μήπως καταλάβει και συνέλθει κι αυτός και οι άλλοι γιατί ο κοσμάκης ξύπνησε αδελφέ και δεν μπορείτε εσείς κάθε τρεις και λίγο εκλογές και εκλογές και τίποτα σοβαρό να μη γίνεται. Να πηγαίνει η χώρα από το κακό στο χειρότερο κι εσείς οι πολιτευταί το χαβά σας ότι θα σώσετε τη χώρα. Πότε περιμένετε να τη σώσετε βρε την ταλαίπωρη τη χώρα; Ημουνα νια και γέρασα και δεν την έχετε σώσει ακόμα. Τι είναι βρε η χώρα και δεν μπορείτε να τη σώσετε; Τόσες σπουδές κάνατε, όλοι από δυο τρία πτυχία έχετε, τι διάολο κάνετε και δεν καταφέρνετε να βγάλετε τη χώρα από αδιέξοδο. Ποιός την έφερε βρε τη χώρα σε αδιέξοδο; Εγώ την έφερα; Εσείς τη φέρατε και τώρα δεν μπορείτε να τη βγάλετε. Ποιός θα σώσει τη χώρα από σας τους πολιτευτάς δεν ξέρω, συνέχιζε τη μουρμούρα η γιαγιά μου Κασσιανή.
Και δεν φτάνει που κάνετε εκλογές όποτε σας έρθει, τις φετεινές τις κάνετε πασχαλιάτικα, να μην ησυχάζει ο κοσμάκης ούτε το Πάσχα δηλαδή που πάει να εκκλησιαστεί και να κάνει Επιτάφιο και Ανάσταση. Αντίχριστοι γίνατε βρε τώρα; Εκλογές μέσα στο Πάσχα, 
-Οχι μέσα στο Πάσχα Κασσιανή μου, μετά το Πάσχα λίγες μέρες, ψέλισε ο κακομοίρης ο αδελφός της γιαγιάς μου της Κασσιανής ο βουλευτής που είχε γίνει μπλε σαν το κουστούμι του. 
-Οχι Γιάννης, Γιαννάκης του ξαναόρμησε η γιαγιά μου η Κασσιανή, μέσα στην Μεγάλη Βδομάδα εσείς θα τρέχετε να μοιράζετε ψηφοδέλτια και να μην αφήνετε τον κοσμάκη σε ησυχία. Βρε θεομπαίχτες, συνέχιζε ακάθεκτη, οι παπάδες θα λένε "σήμερον κρεμάται επί ξύλου" και σεις θα τρέχετε στα χωριά να τάζετε στους ανθρώπους λαγούς με πετραχήλια πάλι μεγαλοβδομαδιάτικα; 
-Μην εξάπτεστε μητέρα θα πάθετε κανένα εγκεφαλικό της είπε ο πατέρας μου που την έβλεπε να φουντώνει και να ξεφουντώνει και όσο νάναι μάνα του ήτανε την πρόσεχε.  
-Ασε με και συ που τον υποστηρίζεις, τον κεραυνοβόλησε η γιαγιά μου η Κασσιανή, όπως ακριβώς είναι τα λέω. Ξέρεις βρε που ψηφίζεις και νόμους στη Βουλή, συνέχισε τον εξάψαλμο η γιαγιά μου η Κασσιανή, πόσο έχουν τα λεμόνια στη λαϊκή; Βρωμάει ο τόπος από λεμόνια στην Ελλάδα και οι τιμές στα ύψη, ξεφώνιζε η γιαγιά μου η Κασσιανή λες και είμαστε όλοι κουφοί στο σπίτι. Ο κοσμάκης θέλει το λεμόνι του, το πορτοκάλι του, το χορταρικό του σε τιμή προσιτή, όχι να βλέπει τα αντίδια στη λαϊκή με το τηλεσκόπιο γιατί δεν μπορεί να τα πληρώσει. Αμ το κρέας, συνέχιζε η γιαγιά μου η Κασσιανή μέσα στα μούτρα του αδελφού της του βουλευτή που καθότανε ακίνητος μην του έρθει και καμμιά μπούφλα ανάποδη, γιατί την ήξερε την αδελφή του. Το κρέας βρε πόσο έχει φτάσει, ξέρεις; Τα γαλακτοκομικά; Ολη η Μακεδονία και η Θεσσαλία βρε γεμάτες αγελάδες είναι αλλά το γάλα έχει πετάξει στα ουράνια και τι θα πίνουν τα παιδάκια με τέτοιες τιμές, ντοματόζουμο; Α να χαθείτε πια σας σιχάθηκε η ψυχή μου έτσι που καταντήσατε τη χώρα και καμαρώνετε κι από πάνω, έριξε την τελευταία βόμβα η γιαγιά μου η Κασσιανή κι έτρεξε να πιάσει το τηλέφωνο φωνάζοντας "α να χαθείς κι εσύ παλιοτηλέφωνο" και τότε καταλάβαμε ο αδελφός μου κι εγώ ότι ήτανε πραγματικά πολύ συγχισμένη και πολύ στεναχωρηθήκαμε. 
-Στο ΚΚΕ θα έχει γραφτεί η μητέρα θείε, είπε ο πατέρας μου στον αδελφό της γιαγιάς μου της Κασσιανής το βουλευτή. 
-Σίγουρα παιδί μου στο ΚΚΕ έχει γραφτεί αυτή, την έχω ικανή για όλα, απάντησε ο κακομοίρης ο θείος ο βουλευτής που σταυροκοπιότανε κρυφά μην τον δει η γιαγιά μου η Κασσιανή, Στο ΚΚΕ θα έχει γραφτεί, αλλιώς δεν εξηγείται τέτοιο κακό σήμερα είπε κι ο πατέρας μου και φαίνεται ότι συμφωνήσανε οι δυό τους ότι η γιαγιά μου η Κασσιανή είχε γραφτεί στο ΚΚΕ. 
Εμείς δεν ξέραμε τι ήτανε αυτό το ΚΚΕ αλλά μάλλον είπαμε ο αδελφός μου κι εγώ ότι αυτό θα ήτανε κάποιο καλό σχολείο για γιαγιάδες και εκεί πέρα μαθαίνανε να φωνάζουνε στους βουλευτές και να τους βρίζουνε. 

Με τον αδελφό μου θυμηθήκαμε προχτές εκείνες τις περίεργες εκλογές που είχανε συγχίσει τη γιαγιά μας την Κασσιανή και είπαμε ότι τώρα φτάνουνε πάλι κάτι άλλες περίεργες εκλογές πασχαλιάτικες που δεν αφήνουνε τον κοσμάκη στην ησυχία του. Αλλά όπως είχε προβλέψει η σοφή η γιαγιά μας η Κασσιανή τώρα ο κοσμάκης έχει ξυπνήσει πια και δεν κουβαλάει στους βουλευτές κότες κι αρνιά, ούτε τους τραπεζώνει. 
Τους γιαουρτώνει !!!


1 σχόλιο:

  1. Ακόμα στροβιλίζουν τα λόγια του παπά μέσα στο ακατοίκητο! "Και έσονται οι δύο εις σάρκα μία"
    Να μας ζήσουν κουμπαρούλα. Άντε και στα δικά μας οι ανύπαντροι/ες! Α, παραλίγο να το ξεχάσω ... και καλούς απογόνους!!! Άντε γαμπρέ, βάλε τα δυνατά σου απόψε!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή