..............Βγάζει με χιούμορ τα νυχάκια της και γρατζουνίζει ότι την ενοχλεί στην Εύβοια και όχι μόνο !


Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Στη Μόσχα ο Δήμαρχος Ερέτριας για την Τουριστική Εκθεση ΜΠΤ


         27 Mαρτίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το έντονο ενδιαφέρον της ρωσικής αγοράς για την Ελλάδα και ιδιαίτερα για την Ερέτρια εξέφρασαν κυβερνητικοί φορείς, επιχειρηματίες και τουριστικοί πράκτορες στον δήμαρχο Ερέτριας κ. Βασίλη Βελέντζα, κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Τουριστικής Έκθεσης ΜΙΤΤ που πραγματοποιήθηκε από τις 17 έως τις 25 Μαρτίου στη Μόσχα.
Ο κ. Βελέντζας ήταν ο μόνος δήμαρχος της Εύβοιας που μετέβει στη ρωσική πρωτεύουσα προκειμένου να έχει επαφές με επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό, ενημερώνοντάς τους παράλληλα για τα πλεονεκτήματα της περιοχής. Τα μηνύματα που έλαβε είναι αισιόδοξα καθώς τουριστικοί φορείς ήδη γνώριζαν για την ιστορία και το μοναδικής αισθητικής περιβάλλον της Ερέτριας, εντυπωσιάσθηκαν δε από τις τουριστικές εγκαταστάσεις  που προσφέρουν εξαιρετικές υπηρεσίες για όλα τα βαλάντια.
Επίσης, οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό είπαν στον δήμαρχο ότι με βάση τα οικονομικά δεδομένα της Ρωσίας, η χώρα μας θεωρείται σχετικά φθηνή ακόμη και για τον μεσαίου βιοτικού επιπέδου Ρώσο, γεγονός που σημαίνει πρακτικά ότι όταν θα έρθει στην Ελλάδα θα έχει τη δυνατότητα όχι μόνο να ασχοληθεί με διάφορες δραστηριότητες αλλά και να διασκεδάσει.

Τόσο ο δήμαρχος όσο και οι επιχειρηματίες κ. Νίκος Στράτης ( Β’ αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Εύβοιας),  κ. Πέτρος Βενέρης (ιδιοκτήτης ξενοδοχειακών μονάδων) και κ. Β. Αγγελής (διευθυντής του υποκαταστήματος Pops Rent A Car) που επισκέφθηκαν την έκθεση, τόνισαν την ανάγκη να δημιουργηθεί στη Μόσχα γραφείο που να εξυπηρετεί απευθείας του Ρώσους τουρίστες που έχουν προορισμό την Εύβοια, όπως έχουν ήδη δημιουργήσει άλλες περιοχές. Για το λόγο αυτό τις επόμενες εβδομάδες πρόκειται να πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο γραφείο  του  Διευθυντή Τουρισμού Εύβοιας, κ. Νικόλαου Πέππα.
Κατά τη διάρκεια της έκθεσης ο δήμαρχος συναντήθηκε με τον γενικό γραμματέα του ΕΟΤ κ. Γεώργιο Κολέτσο, τον διευθυντή του γραφείου του ΕΟΤ στην Ρωσία κ. Παύλο Μουρμά και τον ειδικό σε θέματα τουριστικής προβολή κ. Ηλία Τσόνο.
Με τον κ. Σκριάμπιν Βαντίμ, εκτελεστικό γραμματέα της Επιτροπής Εμπορικών και Οικονομικών Σχέσεων με την Ελλάδα του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου της Μόσχας, διερεύνησαν τρόπους ενίσχυσης του τουριστικού ρεύματος από την Ρωσία στην Ερέτρια.΄

Σημαντική ήταν η τεχνογνωσία, κυρίως για το πώς λειτουργεί η αγορά της Ρωσίας και για τους τρόπους προσπέλασης των προσκομμάτων, που προσέφερε ο Έλληνας πρέσβης στη Μόσχα κ. Μιχαήλ Σπινέλλης, ο πρόξενος Ιωάννης Πλωτάς και ο υπεύθυνος του Κρεμλίνου σε Διεθνή θέματα Οικονομίας και Εξωτερικού Εμπορίου κ. Γκιόργκι Μουράτοφ ( ο οποίος έχει διατελέσει και πρέσβης της Ρωσίας στην Ελλάδα).
Τις επόμενες εβδομάδες ιδιαίτερη έμφαση θα δώσει ο δήμος Ερέτριας στην προβολή της ρεγκάτας “Evia-Cup 2012”, του ιστιοπλοϊκού αγώνα που θα πραγματοποιηθεί από τις 24 Μαΐου έως τις 3 Ιουνίου ακολουθώντας τη θαλάσσια διαδρομή Λαύριο, Κάρυστο, Ερέτρια, Χαλκίδα, Λίμνη, Σκιάθο, Σκύρο και Κύμη. Εκτός από τον αγωνιστικό χαρακτήρα της ρεγκάτας, η διοργάνωση έχει στόχο την τουριστική προβολή του δήμου Ερέτριας και γενικότερα της Εύβοιας.
Ο κ. Βελέντζας κατά τις επαφές που είχε με τους τουριστικούς πράκτορες και τους επιχειρηματίες στη Μόσχα, εστίασε στο γεγονός ότι η Ερέτρια είναι ένας δήμος που συνδυάζει τις εξαιρετικές παραλίες με τα καταγάλανα νερά που απέχουν μόλις μισή ώρα  από την ορεινή Σέττα, με την μοναδική χλωρίδα και πανίδα. Σε ότι αφορά την  ιστορία της, χάνεται στα βάθη των αιώνων καθώς πρόκειται για την  αρχαία Πόλη - Κράτος που συμμετείχε στους Περσικούς Πολέμους. Τα δε  αρχαιολογικά ευρήματα και ιδιαίτερα το αρχαίο θέατρο,  θεωρούνται από τα σημαντικότερα μνημεία της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ευρώπης.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο κ. Βελέντζας στους θρησκευτικούς δεσμούς που συνδέουν την Ελλάδα με τη Ρωσία και τόνισε την ανάγκη ενίσχυσης του θρησκευτικού τουρισμού. Κατά τη διάρκεια  του διεθνούς συνεδρίου για τον Άγιο Ιωάννη τον Ρώσο, που θα πραγματοποιηθεί στην Χαλκίδα από τις 24 – 26 Μαΐου, θα φιλοξενηθούν στην Ερέτρια, ως προσκεκλημένοι του δημάρχου ανώτατα  στελέχη του εκκλησιαστικού συμβουλίου του Αγίου Ιωάννη Ρώσου από τη Μόσχα. Σημειώνεται ότι στη Ρωσική πρωτεύουσα, θα δημιουργηθεί πανομοιότυπος ναός του ομώνυμου ναού του Αγίου Ιωάννου του Ρώσου που υπάρχει στο Προκόπη Ευβοίας . Κάθε χρόνο αρκετοί Ρώσοι που έρχονται στην Ελλάδα για να επισκεφθούν τον Άγιο Ιωάννη Ρώσο, έχουν ως κατάλυμα και ορμητήριο για τις περιηγήσεις τους στην Εύβοια και στην Αττική, την Ερέτρια.


Επίσης, ο δήμος δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ενίσχυση των τουριστικών πακέτων που είδη «τρέχουν» από τη Ρωσική πρωτεύουσα και απευθύνονται σε νέους που συνδυάζουν στην Ελλάδα, τις διακοπές με την εκμάθηση της Ελληνικής γλώσσας και των παραδοσιακών χορών. Περίπου 3.000 νέοι έρχονται κάθε χρόνο από τη Ρωσία στην Ερέτρια, από τον Μάιο μέχρι τον Σεπτέμβριο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Ρωσική πρωτεύουσα ο κ. Βασίλης Βελέντζας έδωσε συνεντεύξεις σε ρωσικά ΜΜΕ. Η  συνέντευξη που παραχώρησε την εφημερίδα “Bечерphяя Mockba”(Βραδινή Μόσχας) που πουλάει καθημερινά 2,5 εκατομμύρια αντίτυπα, μαγνητοσκοπήθηκε προκειμένου να μεταδοθεί και στο τηλεοπτικό κανάλι που ανήκει στον ίδιο δημοσιογραφικό οργανισμό. Ο δήμαρχος ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις της εφημερίδας και είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον πρόεδρο του δημοσιογραφικού οργανισμού που την εκδίδει. Επίσης, παραχώρησε συνεντεύξεις στα περιοδικά «MAΡΚΕΡ Weekly” και «Аналитический- The Analytical Banking Magazine». Αρκετοί δημοσιογράφοι προσέγγισαν τον κ. Βελέντζα και του εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους να επισκεφθούν την Ερέτρια προκειμένου να την προβάλλουν ακόμη περισσότερο στην Ρωσία. Περιοδικό που ασχολείται με τις καταδύσεις, ζήτησε πληροφορίες για το εάν υπάρχει καταδυτικό κέντρο κοντά στην Ερέτρια, προκειμένου να κάνει σχετικό ρεπορτάζ. Επίσης, δημοσιογράφος – παραγωγός που ασχολείται με τον εκκλησιαστικό τουρισμό έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον όχι μόνο για τον Άγιο Ιωάννη τη Ρώσο αλλά και για το μοναστήρι του Αγίου Νικολάου στην Άνω Βάθεια. Γνωστό περιοδικό που εκδίδεται σε πολλές χώρες του κόσμου εξέφρασε τη βούληση του να έρθει στην Ερέτρια προκειμένου να κάνει φωτογράφηση για το τεύχος Ιουλίου – Αυγούστου.΄

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι η ΜΙΤΤ είναι η πιο σημαντική τουριστική έκθεση της Ρωσίας. Φέτος συμμετείχαν περισσότερες από 3.000 εταιρείες που παρέχουν υπηρεσίες σε 185 προορισμούς.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου