..............Βγάζει με χιούμορ τα νυχάκια της και γρατζουνίζει ότι την ενοχλεί στην Εύβοια και όχι μόνο !


Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Μήνυμα δημάρχου Ερέτριας για την 25η Μαρτίου


                   23 Μαρτίου 2012

Μήνυμα δημάρχου Ερέτριας κ. Βασιλείου Βελέντζα για την 25η Μαρτίου
Στις δυσκολότερες στιγμές της νεότερης ιστορίας της βρίσκει την Ελλάδα,  η επέτειος των 191 χρόνων της Εθνικής Παλιγγενεσίας και του εορτασμού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.
Η χώρα μας αντιμετωπίζει σοβαρά δημοσιοοικονομικά προβλήματα και καλούμαστε να εορτάσουμε την Εθνική Επέτειο και την θρησκευτική εορτή, σε περιβάλλον δυσχερών διεθνών εξελίξεων, οικονομικής, ηθικής και πνευματικής κρίσης.
Συνάνθρωποί μας βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας και αγωνίζονται με ελάχιστα χρήματα για να θρέψουν τις οικογένειές τους. Γονείς στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο σχεδόν νηστικά, καθώς δεν έχουν χρήματα για να προμηθευτούν τα απαραίτητα τρόφιμα για το φαγητό τους. Υπερήλικες με πενιχρές συντάξεις των 350 ευρώ καλούνται όχι μόνο να ζήσουν, αλλά να αγοράσουν φάρμακα και να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους.  Αυτή είναι η Ελλάδα που θέλουμε, που ονειρευόμαστε και που αξίζει στον υπερήφανο λαό μας; Όχι βέβαια.
Ας ανοίξουμε τα μάτια της ψυχής μας και ας αγκαλιάσουμε τον συνάνθρωπο μας. Ας αφουγκραστούμε τις ανάγκες των δοκιμαζομένων και ας προσφέρουμε τον οβολό μας από το υστέρημά μας, αλλά και την ψυχολογική στήριξη σε αυτούς που έχουν ανάγκη.
Η διπλή εορτή της 25ης Μαρτίου και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, υμνεί το μεγαλείο της Ελληνικής ψυχής. Την συμπόνια, την αγωνιστικότητα, τον αλτρουισμό  που είναι μοναδικά αντίδοτα στον φόβο και στην ανασφάλεια του σύγχρονου ανθρώπου. Ας μην επιτρέψουμε σε κανέναν να αλλοτριώσει αυτές τις αξίες και αυτά τα ιδανικά μας.
Έχουμε χρέος να διατηρήσουμε αναμμένη τη φλόγα της Ελληνικής ψυχής και να την μεταλαμπαδεύσουμε στις επόμενες γενιές. Όλοι μαζί ενωμένοι, χωρίς μίσος, διχόνοια, προπηλακισμούς και μισαλλοδοξία, ας συμμετάσχουμε στις εορταστικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν τις ημέρες αυτές, όχι μόνο στο δήμο Ερέτριας αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα.
Το μήνυμα της Εθνικής Παλιγγενεσίας του 1821: «Ελευθερία, Δημοκρατία, Αξιοπρέπεια και Ευημερία για τους Έλληνες και για όλους τους λαούς του κόσμου» παραμένει επίκαιρο και μας διδάσκει να κρατήσουμε ψηλά την ελπίδα και τη σημαία του Ελληνισμού.
Χρόνια Πολλά και θερμές ευχές για ένα καλύτερο μέλλον για το Έθνος μας,
                                                                                                   Ο δήμαρχος Ερέτριας
                                                                                                    Βασίλειος Βελέντζας
                                                                                                                Αντιπτέραρχος (Ι) ε.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου