..............Βγάζει με χιούμορ τα νυχάκια της και γρατζουνίζει ότι την ενοχλεί στην Εύβοια και όχι μόνο !


Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Διαχείρηση αποριμμάτων στη νότια Εύβοια

Aπό το Δήμο Κύμης-Αλιβερίου πήραμε την ακόλουθη ενημέρωση 


ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ              ΑΛΙΒΕΡΙ 19/12/2011

ΗΧΗΡΟ ΝΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΥΣΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ  ΣΤΗΝ ΝΟΤΙΑ ΚΑΡΥΣΤΙΑ 
  Σχεδόν ομόφωνα  το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Καρύστου(30-1), αποφάσισε να διαχειριστεί, μαζί με τον Δήμο-Κύμης Αλιβερίου, τα απορρίμματα της  Νότιας Καρυστίας.
Στη συνεδρίαση παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Κύμης-Αλιβερίου Δημήτρης Θωμάς, επικεφαλής αντιπροσωπείας του δημοτικού συμβουλίου του, ο οποίος και ως συντονιστής της αρμόδιας επιτροπής της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας εισηγήθηκε το θέμα μαζί με τον Δήμαρχο Καρύστου.
Στη συνεδρίαση επιβεβαιώθηκε η κοινή επιλογή – απαίτηση των Δήμων Κύμης-Αλιβερίου και Καρύστου, που αποτελούν πια τον ΦΟΔΣΑ Νότιας Καρυστίας, να διαχειριστούν οι ίδιοι τα απορρίμματα των περιοχών τους, σύμφωνα με τον υπάρχοντα περιφερειακό σχεδιασμό.
Σύμφωνα με τον σχεδιασμό αυτό προβλέπονται τουλάχιστον 1-2 Σταθμοί Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) στην Διαχειριστική Ενότητα της Νότιας Εύβοιας, δηλαδή στα όρια των Καλλικρατικών Δήμων Κύμης – Αλιβερίου & Καρύστου και η λειτουργία ΧΥΤΥ.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο γεγονός ότι μιλάμε για ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων και ότι στον χώρο ταφής θα μεταφέρεται και θα ενταφιάζεται το 35% των υπολειμμάτων από τα απορρίμματα, και μάλιστα σε στερεά μορφή, αφού το υπόλοιπο ποσοστό θα ανακυκλώνεται, θα κομποστοποιείται και θα εξαερώνεται.
Η  σύμπνοια των δύο δημοτικών συμβουλίων αποτελεί πλέον την καλύτερη εγγύηση για την οριστική επίλυση του προβλήματος.

Δικό τους είναι το πρόβλημα λογικό είναι να το διαχειριστούνε μόνοι τους. Ας το διαχειριστούνε όμως επιτέλους γιατί μέχρι τώρα έχουν πολύ αργήσει. Πού θα γίνουν οι ΣΜΑ, πού θα γίνει ο ΧΥΤΥ ακόμα άγνωστο. 
Οσο για τον περιφερειακό σχεδιασμό εμείς δεν έχουμε καταλάβει γιατί τόσος ντόρος αν θα αλλάξει ή δεν θα αλλάξει. Δηλαδή κι αν αλλάξει η Κύμη πού θα τα πάει τα σκουπίδια της; Στη Θήβα; Η Κάρυστος πού θα τα πάει; Στη Λιβαδειά; 
Είμαστε σοβαροί; Εκατοντάδες χιλιόμετρα μακρυά και εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για πετρέλαια, ώρες χαμένες, υπαλλήλους τρελλαμένους; 
Αλλά όπως λέει και η ανακοίνωση του δήμου Κύμης - Αλιβερίου " η σύμπνοια των δύο δημοτικών συμβουλίων αποτελεί πλέον την καλύτερη εγγύηση για την επίλυση του προβλήματος"
Για να δούμε πόση σύμπνοια θα υπάρξει και στη χωροθέτηση του ΧΥΤΥ !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου