..............Βγάζει με χιούμορ τα νυχάκια της και γρατζουνίζει ότι την ενοχλεί στην Εύβοια και όχι μόνο !


Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Συνάντηση των μαθητών περιβαλλοντικών ομάδων με τον δήμαρχο Καρύστου

Διαβάσαμε σε δελτίου τύπου του δήμου Καρύστου ότι οι μαθητές των περιβαλλοντικών ομάδων ΓΕΛ και Γυμνασίου Καρύστου είχαν συνάντηση με τον δήμαρχο της πόλης Νίκο Μανώλη που τους ενημέρωσε για τον τρόπο που αντιμετωπίζει ο δήμος την ανακύκλωση και τα περιβαλλοντικά θέματα.
Τη συνάντηση είχαν ζητήσει με επιστολή τους οι μαθητές όπως είχαμε γράψει σε προηγούμενο άρθρο. 
Ο δήμος Καρύστου έχει τοποθετήσει μπλε κάδους από την προηγούμενη χρονιά και όπως εξήγησε ο δήμαρχος το χαρτί που συγκεντρώνεται στους κάδους αυτούς μεταφέρεται μία - δύο φορές το μήνα σε ειδικό κέντρο διαλογής στο Κορωπί.
Ο δήμαρχος μίλησε επίσης για την ανακύκλωση μπαταριών που γίνεται μέσω ιδιωτών κυρίως και για την ανακύκλωση ηλεκτρικών συσκευών που γίνεται με την εταιρεία Ανακύκλωση Ηλεκτρικών Συσκευών η οποία, σημειώνουμε είχε ξεκινήσει επί δημαρχίας του προηγούμενου δημάρχου Σπύρου Πλατυμέση το 2008.

Είναι πολύ ευχάριστο που η Κάρυστος φαίνεται να έχει επιλύσει ένα τόσο σοβαρό πρόβλημα όπως η ανακύκλωση χαρτιού και μάλιστα χωρίς να είναι καν ενταγμένη στο σύστημα της ΕΕΑ (Ελληνικής Εταιρείας Ανακύκλωσης) δηλαδή του υπεύθυνου φορέα ανακύκλωσης της χώρας.
Ποια είναι όμως τα ανταποδοτικά ωφέλη του Δήμου ή ποιες είναι οι δαπάνες που απαιτούνται, (εάν δεν υπάρχουν ανταποδοτικά και η μεταφορά γίνεται επί πληρωμή) από την συγκέντρωση και μεταφορά χαρτιού στο ειδικό κέντρο ανακύκλωσης στο Κορωπί και ποιο είναι αυτό το Κέντρο Ανακύκλωσης, είναι θέματα που δεν συζητήθηκαν.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου