..............Βγάζει με χιούμορ τα νυχάκια της και γρατζουνίζει ότι την ενοχλεί στην Εύβοια και όχι μόνο !


Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Σημαντική συμβολή του δημάρχου Ερέτριας στην ανάδειξη της ναυμαχίας της Σαλαμίνας



22 Ιανουαρίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σημαντική είναι η συμβολή του δημάρχου Ερέτριας κ. Βασίλη Βελέντζα στην προσπάθεια ανάδειξης της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας ως αφετηρία του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού και προβολής σε παγκόσμιο επίπεδο των αρχαίων πόλεων – κρατών που συμμετείχαν καθώς και των σύγχρονων δήμων που αυτές αντιστοιχούν.
Ο κ. Βελέντζας επισκέφθηκε μαζί με τον δήμαρχο Σαλαμίνας κ. Γιάννη Τσαβαρή, την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου το Ελληνικό Κοινοβούλιο, εκπροσωπώντας το δίκτυο των 23 δήμων που έχουν αναλάβει την συγκεκριμένη πρωτοβουλία, προκειμένου να ενημερώσουν τους εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων.
Μεταξύ των προτάσεων που συζήτησαν με τους εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων ήταν η προβολή σε παγκόσμιο επίπεδο της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας ως μάχη σωτηρίας του πολιτισμού και όχι ως πολεμική σύρραξη. Επίσης, έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην προσπάθεια ανάδειξης της Σαλαμίνας το 2020, που συμπληρώνονται 2500 χρόνια από τη Ναυμαχία, ως πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης. Όλες οι προτάσεις έγιναν δεκτές με ενθουσιασμό.
Οι δύο δήμαρχοι συναντήθηκαν και ενημέρωσαν τον πρόεδρο της Βουλής κ. Φίλιππο Πετσάλνικο, τον Α’ αντιπρόεδρο της Βουλής κ. Γρηγόρη Νιώτη, τον αντιπρόεδρο της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας και βουλευτή της ΝΔ Ι. Τραγάκη,  τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ Κωνσταντίνο Τασούλα, τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ Βασίλη Έξαρχο, τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Χρύσα Αράπογλου, Δημήτρη Λιντζέρη, Γιάννη Διαμαντίδη, τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Φώτη Κουβέλη και τον βουλευτή της ΔΗΜ.ΑΡ Γρηγόρη Ψαριανό.
Λεζάντα: Ο δήμαρχος Ερέτριας κ. Βασίλης Βελέντζας και ο δήμαρχος Σαλαμίνας κ. Γιάννης Τσαβαρή προσφέρουν στον πρόεδρο της Βουλής κ. Φίλιππο Πετσάλνικο έναν ασημένιο δίσκο με το νησί της Σαλαμίνας και μια τριήρη, αναμνηστικό από την αδελφοποίηση των 23 πόλεων που έγινε πέρυσι το Σεπτέμβρη.

Μια που ασχολείται ο δήμαρχος με ένα τέτοιο θέμα να του πούμε κι εμείς σαν πληροφορία ότι από την Εύβοια συμμετείχαν στην ναυμαχία η Χαλκίδα με 7 πλοία, η Ερέτρια και τα Στύρα με 2 πλοία. Η Κάρυστος συμμετείχε μεν αλλά με την πλευρά των Περσών !!!
Off the record πληροφορίες και μπράβο για την πρωτοβουλία !!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου