..............Βγάζει με χιούμορ τα νυχάκια της και γρατζουνίζει ότι την ενοχλεί στην Εύβοια και όχι μόνο !


Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Σύσκεψη στο Υπουργείο Ανάπτυξης για τη Λαϊκή Αγορά Ερέτριας


  25 Iανουαρίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Μαραθώνια συνάντηση στο Υπουργείο Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας είχαν αντιδήμαρχοι, έμποροι και φορείς του δήμου με μοναδικό αντικείμενο την λειτουργία της λαϊκής αγοράς στην Ερέτρια.
Συγκεκριμένα, την Τρίτη 24 Νοεμβρίου από τις 11.00 το πρωί μέχρι τις  13.30 το μεσημέρι ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου κ. Στέφανος Κομνηνός συναντήθηκε με τους αντιδημάρχους Χρήστο Ραγιά, Βασίλειο Πετράκη και Κωνσταντίνο Γαρέφαλο,  παρουσία του προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Ερέτριας κ. Αθανάσιου Τσολάκου, του πρόεδρου του Εμπορικού Συλλόγου Ερέτριας κ. Αναστάσιου Βαλκάνου, του πρόεδρου του Συλλόγου Παραγωγών Λαϊκών Αγορών  Χαλκίδας κ. Σταύρου Κοντάρα και του πρόεδρου του Σωματείου Πωλητών Βιομηχανικών Ειδών Λαϊκών Αγορών κ. Άγγελου Μπαράκου.

Ο κ. Κομνηνός διευκρίνισε ότι βάσει νόμου η λαϊκή αγορά στην Ερέτρια θα διεξάγεται το Σάββατο (χωρίς να αποκλείεται και η απογευματινή λειτουργία της) και ότι οι παραβάτες έμποροι – παραγωγοί θα βρίσκονται αντιμέτωποι με τσουχτερά πρόστιμα ενώ το εμπόρευμά τους θα κατάσχεται.
Οι αντιδήμαρχοι τόνισαν την ανάγκη να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση προκειμένου στις τουριστικές περιοχές όπως είναι η Ερέτρια, ακόμη και αν δεν έχουν 20.000 κατοίκους όπως ορίζει ο νόμος, να υπάρχει η δυνατότητα ώστε οι λαϊκές αγορές να διεξάγονται και την Κυριακή.
Ο Γ.Γ Γραμματέας Εμπορίου βρήκε ενδιαφέρουσα την πρόταση του δήμου Ερέτριας και τόνισε ότι θα θέσει το θέμα στον Υπουργό προκειμένου να υπάρξει σχετική νομοθετική ρύθμιση και να έρθει προς ψήφιση στη Βουλή. Δεσμεύθηκε δε ότι μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου θα δώσει οριστική απάντηση στο δήμο Ερέτριας. Μέχρι τότε ο κ. Κομνηνός, είπε ρητά και κατηγορηματικά, είτε υπάρξει νομοθετική ρύθμιση  είτε δεν υπάρξει, η λαϊκή αγορά της Ερέτριας θα διεξάγεται το Σάββατο και όχι την Κυριακή.

 Ο κ. Βαλκάνος από την πλευρά του μετάφερε στον Γ.Γ Εμπορίου την ανησυχία των εμπόρων. Τόνισε δε την ανάγκη να διεξάγεται η λαϊκή αγορά την Κυριακή και να μην πραγματοποιείται Κυριακάτικη αγορά (που δεν θα έχει τρόφιμα αλλά μόνο ενδύματα και άλλα είδη).

Πράγματι πολύ ενδιαφέρουσα η πρόταση του δήμου Ερέτριας και ευχόμαστε να υλοποιηθεί !!!








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου