..............Βγάζει με χιούμορ τα νυχάκια της και γρατζουνίζει ότι την ενοχλεί στην Εύβοια και όχι μόνο !


Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Επιτροπή Αγώνα Παρθενίου : Οχι στη Μονάδα Αποριμμάτων




ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ
ΠΑΡΘΕΝΙΟΥ
ΔΗΜ. ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΠΑΡΘΕΝΙΟΥ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ



Ενημερωτικό Δελτίο της Επιτροπής Αγώνα Παρθενίου


            Σήμερα 27 Αυγούστου  του 2012 κατατέθηκε, από την επιτροπή αγώνα, στο Δήμο Κύμης – Αλιβερίου, με Αρ. Πρωτ. 19809 , Ονομαστική Κατάσταση των κατοίκων (220 υπογραφών)  του Δημοτικού Διαμερίσματος Παρθενίου , οι οποίοι αρνούνται, δεν αποδέχονται και δεν επιθυμούν τη κατασκευή κανενός είδος κινητής ή ακίνητης μονάδος συγκέντρωσης, διαλογής, επεξεργασίας ή ανακύκλωσης σκουπιδιών ή απορριμμάτων στην Περιφέρεια του .


ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ
     ΠΑΡΘΕΝΙΟΥ

Δελτίο τύπου Δήμου Κύμης - Αλιβερίου για την πυρκαγιά


 ΘΛΙΨΗ ΚΑΙ ΟΡΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑ.
ΜΕΓΑΛΗ Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ, ΤΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ  ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΜΕ ΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ
Μεγάλη και καταστροφική η πυρκαγιά  που, το τριήμερο 24-26/8, κατέκαψε μεγάλο τμήμα του πρώην Δήμου Αυλώνος, άφησε βαθιά τραύματα που θα χρειαστεί χρόνια να επουλωθούν.
Από την πρώτη στιγμή η παρουσία των πυροσβεστικών δυνάμεων από στεριά και αέρα, των εθελοντών και των  κατοίκων, ήταν συνεχής. Καθοριστική ήταν η συμβολή της Γενικής Γραμματέως της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Στερεάς Ελλάδας κ. Γερακούδη και του Υφυπουργού  κ. Σίμου Κεδίκογλου.
Ο Δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή, αδιάκοπα και ακούραστα, πρωτοστάτησε στις προσπάθειες κατάσβεσης από την πρώτη στιγμή  που  εκδηλώθηκε η φωτιά μέχρι την στιγμή που εξαλείφθηκαν όλοι οι κίνδυνοι. Με συντονισμένες παρεμβάσεις  στον επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων, συνέβαλε  καίρια στην αποτροπή της επέκτασης της φωτιάς, ιδιαίτερα στο δύσκολο μέτωπο Μαντράκι-Αχλαδερή-Κορασίδα, όπου κινδύνευσαν ζωές και σπίτια. Εισακούσθηκαν, από την πυροσβεστική, οι παρεμβάσεις της για αποστολή πυροσβεστικών οχημάτων στη «Κούμπουλα» και στις «Μαιζονέτες Καράπα», που κυριολεκτικά στο παραπέντε απέτρεψαν τον αφανισμό της Αχλαδερής και της Κορασίδας, όπως, με μηχανήματα που εξασφάλισε, ήταν ιδιαίτερη η συμβολή της στη δημιουργία αντιπυρικής στα Ισώματα του Καλάμου.

Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου στη Λαμία


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                   
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ                                          Λαμία 27 -08-2012
   ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ                                                


  
                                         
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στη Λαμία πραγματοποιήθηκε η τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, όπου συζητήθηκαν και εγκρίθηκαν  η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Φθιωτικής Αναπτυξιακής και θέματα υλοποίησης σημαντικών έργων στην Στερεά Ελλάδα

O Περιφερειάρχης κ. Περγαντάς



Κυριακή 12 Αυγούστου 2012

Οδηγίες για την αντιμετώπιση πλημμύρας από τον Δήμο Ερέτριας


11 Αυγούστου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ερέτριας στο πλαίσιο των  οδηγιών που εκδίδει για την πρόληψη και διαχείριση των προβλημάτων που προκύπτουν από τις φυσικές καταστροφές, ενημερώνει τους πολίτες για το πώς θα αντιμετωπίσουν ενδεχόμενες πλημμύρες που πλήττουν συχνά την περιοχή μας καθ’ όλη  τη διάρκεια του χρόνου.

Οι πλημμύρες αποτελούν τη δεύτερη πιο συχνή φυσική καταστροφή, μετά τις δασικές πυρκαγιές. Πλημμύρα συμβαίνει λόγω ραγδαίων βροχοπτώσεων και ισχυρών καταιγίδων, από το ανέβασμα της στάθμης των ποταμών ή από το λιώσιμο χιονιού. Συμβαίνει επίσης από υποχώρηση φραγμάτων και στην περίπτωση αυτή οι συνέπειες είναι πολύ μεγάλες.

Γενικές οδηγίες πρόληψης και αντιμετώπισης
Να ενημερώνεστε από τα ΜΜΕ για τις μετεωρολογικές προβλέψεις και τυχόν οδηγίες σε περίπτωση επιδείνωσης του καιρού.
Εάν κατοικείτε σε περιοχή που κατά το παρελθόν είχε προβλήματα από πλημμύρες:
•             Βεβαιωθείτε ότι τα φρεάτια έξω από το σπίτι σας δεν είναι φραγμένα.
•             Βεβαιωθείτε ότι οι υδρορροές των σπιτιών λειτουργούν κανονικά.
•             Περιοριστείτε στις αναγκαίες μετακινήσεις.
•             Αποφύγετε την εργασία και την παραμονή σε υπόγειους χώρους, εάν αυτό δεν είναι απαραίτητο.
Ενέργειες κατά τη διάρκεια της εμφάνισης πλημμύρας

•             Εγκαταλείψτε υπόγειους χώρους και μετακινηθείτε σε ασφαλές υψηλό σημείο.
•             Μη διασχίζετε χείμαρρους πεζός/ή ή με το αυτοκίνητο σας.
•             Εγκαταλείψτε το αυτοκίνητό σας αν ακινητοποιήθηκε και ενδέχεται να παρασυρθεί ή να πλημμυρίσει.
•             Μείνετε μακριά από ηλεκτροφόρα καλώδια.
•             Μην πλησιάζετε σε περιοχές, όπου έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις. 

Ενέργειες σε περιοχές που έχουν πλημμυρίσει
Μείνετε μακριά από περιοχές που έχουν πλημμυρίσει ή είναι επικίνδυνες να πλημμυρίσουν ξανά στις επόμενες ώρες.
•             Η πλημμύρα ενδέχεται να έχει μεταβάλει τα χαρακτηριστικά γνώριμων περιοχών και τα νερά να έχουν παρασύρει μέρη του δρόμου, των πεζοδρομίων κλπ. Εγκυμονούν κίνδυνοι από σπασμένα οδοστρώματα, περιοχές με επικίνδυνη κλίση, λασπορροές κλπ.
•             Τα νερά ενδέχεται να είναι μολυσμένα αν έχουν παρασύρει μαζί τους απορρίμματα, νεκρά ζώα και διάφορα αντικείμενα.
•             Προσέχετε ώστε η παρουσία σας να μην εμποδίζει τα συνεργεία διάσωσης.
•             Μην πλησιάζετε σε περιοχές όπου έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις και πτώσεις βράχων.
•             Ελέγξτε αν το σπίτι ή ο χώρος εργασίας σας κινδυνεύει από πιθανή πτώση βράχων. 

Αν πρέπει οπωσδήποτε να βαδίσετε ή να οδηγήσετε σε περιοχές που έχουν πλημμυρίσει:

•             Προσπαθήστε να βρείτε σταθερό έδαφος.
•             Αποφύγετε νερά που ρέουν.
•             Αν βρεθείτε μπροστά σε δρόμο που έχει πλημμυρίσει σταματήστε και αλλάξτε κατεύθυνση.
•             Αποφύγετε τα λιμνάζοντα νερά που μπορεί να γίνουν αγωγοί ηλεκτρικού ρεύματος, στην περίπτωση που υπάρχουν υπόγεια καλώδια ηλεκτρικού ρεύματος ή διαρροές από εγκαταστάσεις.
•             Ακολουθείστε τις οδηγίες των αρμόδιων αρχών. 

Αποκατάσταση των ζημιών στο σπίτι ή στο χώρο εργασίας
Αν η περιοχή που διαμένετε είχε εκκενωθεί, μην επιστρέψετε, προτού οι αρχές ενημερώσουν ότι είναι ασφαλές.
Πριν αρχίσετε τις διαδικασίες αποκατάστασης του χώρου σας:
•             Κλείστε την τροφοδοσία ηλεκτρικού ρεύματος, ακόμα και αν στην περιοχή σας έχει διακοπεί το ρεύμα.
•             Κλείστε την παροχή νερού, καθώς το δίκτυο μπορεί να έχει υποστεί βλάβες.
Για να εξετάσετε ένα κτίριο που έχει πλημμυρίσει, δείξτε ιδιαίτερη προσοχή:
•             Φορέστε κλειστά παπούτσια, ώστε να αποφύγετε τραυματισμούς στα πόδια από αντικείμενα ή ανωμαλίες στο έδαφος, που κρύβονται από τα νερά.
•             Εξετάστε τοίχους, πόρτες, σκάλες και παράθυρα.
•             Εξετάστε τα δίκτυα ηλεκτρικού ρεύματος, νερού, αποχέτευσης.



Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

H ευθύνη του Ελληνα


Οταν ένας Ελληνας ταξιδεύει στην Ελλάδα το ταξίδι μοιραία μετατρέπεται σ’ επίπονη αναζήτηση του χρέους. 
Πώς να γίνουμε κι εμείς άξιοι των προγόνων, πώς να τη συνεχίσουμε, χωρίς να την ντροπιάσουμε, την παράδοση της ράτσας μας; 
Μια αυστηρή ασίγαστη ευθύνη βαραίνει τους ώμους σου, βαραίνει τους ώμους όλων των ζωντανών Ελλήνων.
Ακαταμάχητη μαγική δύναμη έχει το όνομα. Όποιος γεννήθηκε στην Ελλάδα έχει το χρέος να συνεχίσει τον αιώνιο ελληνικό θρύλο. 
(N.Kαζαντζάκης)

Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

Του Σωτήρος τρώμε ψάρι

"Τι μαρτύριο Χριστέ μου στη γιορτή σου κάθε χρόνο μ΄αυτά τα παλιόπαιδα που δεν τρώνε ψάρι" ξεφώνιζε η γιαγιά μου η Κασσιανή και δώστου μας μπούκωνε με ψάρι που το είχε κάνει νιανιά μια ειδική μέρα που ήτανε λέει του Σωτήρος και δεν μας άφηνε να κάνουμε μπάνιο στη θάλασσα γιατί μας έσουρνε στην εκκλησία από πρωί πρωί. 
Ο αδελφός μου κι εγώ δεν ξέραμε ποιός ήτανε αυτός ο Σωτήρος αλλά μετά μας είπανε ότι το Χριστούλη τον λέγανε και "Σωτήρ" αλλά πάλι δεν καταλαβαίναμε ποιός ήταν ο Σωτήρος. Εμείς μόνο το θείο Σωτήρη ξέραμε που άμα γιόρταζε το καλοκαίρι κουβαλιόμαστε οικογενειακώς στην Αίγινα που παραθέριζε αυτός και καθόμαστε μια βδομάδα και μας πηγαίνανε στον Αγιο Νεκτάριο για να γίνουμε καλά παιδιά αλλά δε γινόμαστε με τίποτα. 
Εκείνη τη χρονιά ήτανε πάλι του Σωτήρος και είχαμε κουβαληθεί στο σπίτι του θείου Σωτήρη η γιαγιά μου η Κασσιανή, η μάνα μου, ο πατέρας μου, ο αδελφός μου, τα ποδήλατα και εγώ μαζί με τρεις βαλίτσες και όλα μας τα παιχνίδια. Είχαμε αρχίσει τη γκρίνια από το ξημέρωμα που μας σηκώσανε να πάμε στην εκκλησία νωρίς νωρίς να πιάσουμε καμμιά θέση και επειδή δεν θα κάναμε μπάνιο στη θάλασσα και επειδή είχαμε μάθει ξυπόλυτοι μας στενεύανε τα πέδιλα και μας φταίγανε όλα. Είχαμε βγάλει την κακιά αφρίτα που έλεγε η μάνα μου αλλά ποτέ δεν μάθαμε ποια ήταν αυτή.  
Στο τέλος μέσα στην εκκλησία που είχε πάρα πολύ κόσμο σα να γινότανε γάμος βρήκαμε το σβέρκο  της μπροστινής μας γριάς και πετάγαμε στραγάλια που είχαμε στις τσέπες μας αλλά η γιαγιά μου η Κασσιανή μας αγριοκοίταξε και μας κόπηκε η όρεξη και μετά κλωτσιόμαστε μεταξύ μας να περάσει η ώρα και μετά νυστάξαμε με το λιβάνι και κοιμηθήκαμε στις καρέκλες.
Οταν γυρίσαμε στο σπίτι κουτουλάγαμε σα βλαμμένα από τη βαρεμάρα και κάτσαμε όλοι μαζί στο τραπέζι να φάμε μπακαλιάρο σκορδαλιά που δεν μας άρεσε καθόλου αλλά έτσι ήτανε το έθιμο να βρωμάνε σκόρδα και να τσουγκρίζουνε οι μεγάλοι τα ποτήρια στην υγειά του θείου Σωτήρη. 
Ο αδελφός μου κι εγώ λιώναμε το ψάρι με το πηρούνι και δεν το τρώγαμε καθόλου γιατί ήτανε μια σιχαμάρα μέχρι που συγχίστηκε η γιαγιά μου η Κασσιανή και μας είπε "θα το φάτε γιατί θα σας το κάνω μπλάστρι" και μας πήρε τον ένα δεξιά και τον άλλο αριστερά της να μας ταϊζει με το ζόρι το ψάρι με το χέρι της γιατί άμα μέναμε νηστικοί η γιαγιά μου η Κασσιανή έπαιρνε χαπάκι για την πίεση γιατί φοβότανε ότι κάτι θα πάθουμε αμέσως.
Εκείνη τη φορά όμως επειδή οι μεγάλοι φάγανε πολύ μετά ξαπλώσανε σε κάτι πολυθρόνες κάτω από τη μουριά στην αυλή και ροχαλίσανε όλοι μαζί από τη σκορδαλιά και μετά ο αδελφός μου κι εγώ περάσαμε πάρα πολύ ωραία και κάναμε ότι μας άρεσε και πολύ χαρήκαμε.
Αλλά πιο πολύ χαρήκαμε που φτύσαμε στις πιο μακρυνές γλάστρες όλο το ψάρι που είχαμε στουμπώσει με το ζόρι στο στόμα μας τόση ώρα και μετά καταβρεχτήκαμε με το λάστιχο του ποτίσματος.
.

Και τώρα 40 χρόνια μετά ακόμα άμα έρχεται του Σωτήρος αρχίζει το μαρτύριο να ταϊσουμε τα εγγόνια μας με το ζόρι ψάρι που δεν το τρώνε τα παλιόπαιδα με τίποτα !!!  



Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

Διαμαρτύρονται οι κάτοικοι για το ΣΜΑ Ρέουσας Αυλωναρίου

Με επιστολή τους προς τον Δήμαρχο Κύμης - Αλιβερίου διαμαρτύρονται οι κάτοικοι για τον υπό δημιουργία ΣΜΑ σε περιοχή του Αυλωναρίου.


Προς Δήμαρχο Κύμης - Αλιβερίου
κ. Δημήτριο Θωμά
(Κ. Μπακόλα 30, Αλιβέρι, ΤΚ 34500)

Αυλωνάρι, 01 – 08 - 2012





Κ ο ι ν ο π ο ί η σ η :
1. Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου
κ. Άγγελο Ποθητάκη


2. Δημοτικούς Συμβούλους Κύμης - Αλιβερίου


3. Αντιδήμαρχο Δημοτικής Ενότητας Αυλωναρίου
κ. Μιχαήλ Ρήγα


Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α      Δ Ι Α Μ Α Ρ Τ Υ Ρ Ι Α Σ


Κύριε Δήμαρχε,
θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για την έντονη αντίθεση των κατοίκων του Αυλωναρίου Ευβοίας στην 178/2012 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου, με την οποία εγκρίθηκε η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τη δημιουργία Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων και Κινητής Μονάδας Ανάκτησης Ανακυκλώσιμων – Κομποστοποίησης της Διαχειριστικής Ενότητας Ν. Ευβοίας και ορίστηκε ως τόπος εγκατάστασης του ενός ΣΜΑ η περιοχή «Ρέουσα» στα όρια των οικισμών Αυλωνάρι – Πυργί. Στη μαζική λαϊκή συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στο Αυλωνάρι στις 23 Ιουλίου 2012 καταδικάστηκε ομόφωνα η απόφαση χωροθέτησης του Σταθμού Μεταφόρτωσης στη συγκεκριμένη τοποθεσία και εν συνεχεία υπογράφηκε το «Ψήφισμα Διαμαρτυρίας» από τη συντριπτική πλειοψηφία των μονίμων κατοίκων αλλά και από πολίτες των οποίων τα περιουσιακά στοιχεία ή οι επαγγελματικές δραστηριότητες θίγονται από την υλοποίηση αυτού του έργου.
Πιστεύουμε πως η επιλογή της συγκεκριμένης τοποθεσίας για εγκατάσταση του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων είναι απολύτως λανθασμένη και άστοχη για τους ακόλουθους εν συντομία λόγους:
α) Η «Ρέουσα» δεν αποτελεί κεντροβαρική θέση της εξυπηρετούμενης από την εγκατάσταση του ΣΜΑ περιοχής, ήτοι της περιοχής που περιλαμβάνει τους πρώην Δήμους Κύμης και Κονιστρών καθώς και μέρος του πρώην Δήμου Αυλώνος, αντιθέτως βρίσκεται πολύ μακριά από το σημείο παραγωγής της μεγαλύτερης ποσότητας των προς υποδοχή απορριμμάτων, που είναι η ΔΕ Κύμης , απέχει δε από το χώρο της τελικής διάθεσης, που σύμφωνα με τον σχεδιασμό του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου είναι η Μονάδα Ανάκτησης Ανακυκλώσιμων – Κομποστοποίησης στα Κριεζά, λιγότερο από 15 χλμ. Ως εκ τούτου καταργείται η σκοπιμότητα κατασκευής ενός τέτοιου έργου, που είναι κυρίως ο περιορισμός των περιβαλλοντικών επιπτώσεων αλλά και το οικονομικό όφελος (μείωση χρόνου και κόστους μεταφοράς, αποσυμφόρηση οδικού δικτύου, ελάττωση της εκπομπής καυσαερίων κλπ.). 

Καλημέραααααααα