..............Βγάζει με χιούμορ τα νυχάκια της και γρατζουνίζει ότι την ενοχλεί στην Εύβοια και όχι μόνο !


Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Τι συμβαίνει με τους αντιδημάρχους του δήμου Ιστιαίας - Αιδηψού;

Τη Δευτέρα 28 Μαίου υπέβαλλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιάννης Κοντζιάς.
Σήμερα το πρωί, ενώ μιλούσε στο ραδιόφωνο ο άλλος αντιδήμαρχος Γιώργος Γούδας παρενέβη στον αέρα ο δήμαρχος Ζάχος Χριστοφής, τον διέκοψε και τον ενημέρωσε για την αντικατάστασή του.

Φαινόμενα έντασης στις σχέσεις των δημάρχων με τους στενούς τους συνεργάτες που δυστυχώς συμβαίνουν παντού !!!

Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Τσα !

Τσα !!!
Σας λείψαμε ;




Εδώ και πάλι μαζί γιατί εκλογές έρχονται, καλοκαίρι έρχεται... και κάπως πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε όλα αυτά  

Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Κυριάκος Γεωργίου : Ποια συμφέροντα εξυπηρετείτε Αντιδήμαρχε Καρύστου;




Σοβαρές αιχμές κατά του Αντιδημάρχου Καρύστου Γιώργου Οικονόμου για εξυπηρέτηση μεγάλων συμφερόντων στο χώρο των ιχθυοκαλλιεργειών αφήνει σε επιστολή του ο Κυριάκος Γεωργίου αντιπρόεδρος της Επιτροπής Αγώνα δήμου Καρύστου κατά της ΠΟΑΥ Μαρμαρίου και Μέλος της Διοικούσας Επιτροπής της Πανελλήνιας Ενωσης Δήμων και Φορέων κατά του Ειδικού Χωροταξικού Υδατοκαλλιεργειών.
Η επιστολή του Κυριάκου Γεωργίου αναφέρει :

"Τελικά, στο παραπέντε κυριολεκτικά και μετά από πολλές και αδικαιολόγητες καθυστερήσεις ήλθε στο Δημοτικό Συμβούλιο της 27ης Απριλίου 2012 η διαδικασία για την εκ των υστέρων έγκριση της απόφασης του Δημάρχου για ορισμό δικηγόρου για την κατάθεση Αίτησης Ακύρωσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας της Κοινής Υπουργικής Απόφασης που επιδιώκει να μετατρέψει όλες τις ακτές του Νότιου Ευβοϊκού και ιδιαίτερα της νότιας Καρυστίας σε ένα ιχθυοτροφικό «πάρκο».  Κατά τη διάρκεια λοιπόν του Δημοτικού Συμβουλίου της 27/4/2012 έπεσαν οι μάσκες και φανερώθηκαν καθαρά ποιοι επιθυμούν την «κλουβοποίηση» των ακτών μας και ποιες είναι οι σαθρές θέσεις και βλαπτικές απόψεις τους.
Μέχρι απόψεις περί «ηθικής» ακούσαμε σ’ αυτό το δημοτικό συμβούλιο από κάποιους δημοτικούς συμβούλους, χωρίς όμως να ξεκαθαρίζεται ότι η Ηθική δεν μπορεί να έχει δύο μέτρα και δύο σταθμά. Ότι είναι νόμιμο δεν είναι απαραίτητα και ηθικό. Αυτό ας μην το ξεχνούν όσοι κόπτονται περί μιας δήθεν «ηθικής» και μάλιστα όταν αυτοί είναι δημοτικοί σύμβουλοι με αξίωμα και θέση ευθύνης στο δήμο Καρύστου.
Κυριάκος Γεωργίου
Είναι σαφές ότι εμείς σαν κάτοικοι και οικιστές της περιοχής έχουμε κάθε δικαίωμα αλλά και υποχρέωση να προστατεύουμε και να αγωνιζόμαστε για το φυσικό περιβάλλον της περιοχής μας γιατί αυτό αποτελεί μείζον αγαθό.
Υπενθυμίζουμε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Καρύστου με ομόφωνες αποφάσεις (και κυρίως την 137/21.9.2011) τάχθηκε δυναμικά εναντίον της εγκατάστασης αυτού του τεράστιου πάρκου Ιχθυοκαλλιεργειών στην ευρύτερη παραλιακή ζώνη του Δήμου μας στον Ευβοϊκό, που εκτείνεται από το Μαρμάρι έως και τον Αλμυροπόταμο, δηλαδή σε περιοχές χαρακτηρισμένες από το Χωροταξικό Πλαίσιο του Τουρισμού ως τουριστικά αναπτυσσόμενες και ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους.
Υπενθυμίζουμε επίσης ότι ο Δήμαρχος και το δημοτικό συμβούλιο Καρύστου πρωταγωνίστησαν στις δυναμικές κινητοποιήσεις που έγιναν το περασμένο Φθινόπωρο προς αποφυγή του κινδύνου αυτού στην περιοχή μας αλλά και στον πανελλήνιο αγώνα όλων των υπόλοιπων Δήμων που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα.
Παρά τις κινητοποιήσεις των τοπικών κοινωνιών όμως η κυβέρνηση προχώρησε εντελώς πραξικοπηματικά στην έκδοση  της επίδικης  Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ 31722/4.11.2011) που προβλέπει τη δυνατότητα εγκατάστασης Ιχθυοκαλλιεργητικών πάρκων σε 100 περιοχές της Ελλάδας.
Η απόφαση 137/2011 του Δημοτικού Συμβουλίου όριζε σαφώς ότι πρέπει να αποτραπεί πάση θυσία το καταστροφικό για την περιοχή μας σχέδιο της κυβέρνησης. Ο μόνος τρόπος ήταν επομένως η κατάθεση από πλευράς του Δήμου Καρύστου Αίτησης ακύρωσης της προαναφερόμενης ΚΥΑ ενώπιον του Συμβουλίου Επικρατείας με προθεσμία κατάθεσης μέχρι τις 3/1/2012.
Λόγω του κατεπείγοντος και προς αποφυγή κινδύνου ζημίας του Δήμου (άρθρο 58 παρ. 2 του Ν. 3852/2010 «Καλλικράτης» ο Δήμαρχος με την 464/28.12.2010 απόφασή του ανέθεσε σε γνωστό δικηγορικό γραφείο με μεγάλη σχετική εμπειρία και εξιδείκευση την άσκηση Αιτήσεως Ακυρώσεως. Η απόφαση του Δημάρχου έπρεπε εν συνεχεία να εγκριθεί από την Οικονομική Επιτροπή στην πρώτη της συνεδρίαση πράγμα που περιέργως καθυστέρησε 4 ολόκληρους μήνες. Πέρα όμως από την αδικαιολόγητη και απαράδεκτη αυτή καθυστέρηση αρχίζει και το θέατρο του παραλόγου διότι όταν επιτέλους η Οικονομική Επιτροπή έφερε προς συζήτηση το θέμα της έγκρισης της απόφασης του Δημάρχου ουσιαστικά αρνήθηκε να την εγκρίνει αφού παρέπεμψε, ως μη ώφειλε, το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, ενώ είναι σαφές στον νόμο «Καλλικράτης» αλλά και στην ευρύτερη αυτοδιοικητική νομοθεσία και πρακτική ότι ο ορισμός δικηγόρου είναι αρμοδιότητα της Οικονομικής Επιτροπής.
Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 27/4/2012 κατά τη συζήτηση του θέματος ο Γιώργος Οικονόμου, Αντιδήμαρχος, Αναπληρωτής Δήμαρχος & μέλος της Οικονομικής Επιτροπής, εμφανίστηκε ως «βασιλικότερος του βασιλέως» και πέρα από κάθε ηθική δεοντολογία προσπάθησε να δημιουργήσει ψευδείς εντυπώσεις στους δημοτικούς συμβούλους ότι δήθεν η προσφυγή αυτή θα στρεφόταν κατά των ήδη εγκατεστημένων ιχθυοκαλλιεργειών, κάτι το οποίο είχε κάνει και προς τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής και τα επηρέασε αρνητικά έτσι ώστε να μη ληφθεί απόφαση και να παραπεμφθεί το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο.
Ο αναπληρωτής δήμαρχος και αντιδήμαρχος Καρύστου κ. Οικονόμου, δίνοντας την εντύπωση ότι εκτελεί διατεταγμένη υπηρεσία μεγάλων συμφερόντων, αγνόησε επιδεικτικά και προκλητικά την σχεδιαζόμενη καταστροφή του τόπου μας που όπως φαίνεται στην Α.11 ΠΑΥ (περιοχή ανάπτυξης ιχθυοκαλλιεργιών) καταλαμβάνει ολόκληρη τη νοτιοδυτική Εύβοια (μεγάλο μέρος της παραλιακής ζώνης ΦΕΚ Β 2505/4.11.2011) και είναι σαφώς η μεγαλύτερη από όλες τις ΠΑΥ στην Ελλάδα και αυτό προβλέπεται λόγω της κοντινής απόστασής της από την Αττική κλπ.
Η "ευαισθησία" όμως του κ. Οικονόμου φάνηκε ότι αφορά και το πρόσωπο των δικηγόρων, λέγοντας μάλιστα ότι υπάρχει ηθικό θέμα για τον ορισμό της κ. Μαρίνας Γεωργίου με το αιτιολογικό ότι έχει "ίδια συμφέροντα" στην περιοχή. Εάν με τον όρο «ίδια συμφέροντα στην περιοχή» εννοεί ο κ. Οικονόμου ότι η κ. Γεωργίου έχει σπίτι στην περιοχή, τον πληροφορούμε ότι ως κάτοικος της περιοχής έχει όχι μόνο «συμφέρον» αλλά κυρίως καθήκον να προστατεύσει το περιβάλλον από την σχεδιαζόμενη άναρχη εξάπλωση ιχθυκαλλιεργητικών κλουβιών που θα μετατρέψουν τους κόλπους της νότιας Καρυστίας σε «βούρκο εξυπηρέτησης μεγάλων συμφερόντων».
Περίεργη αντίληψη όμως έχει ο κ. Οικονόμου για τα «ίδια συμφέροντα», όταν μάλιστα ο ίδιος ως ιδιοκτήτης ταξί έχει αναλάβει επί αρκετά χρόνια μέχρι και σήμερα όντας ταυτόχρονα και αντιδήμαρχος Μαρμαρίου παλαιότερα και αντιδήμαρχος Καρύστου σήμερα. Να σημειωθεί εδώ ότι ενώ οι μεταφορές μαθητών παλαιότερα πληρώνονταν από την Νομαρχία και την Περιφέρεια  σήμερα πληρώνονται πλέον από τους δήμους και με την απόφαση 459/2011 του Δημοτικού Συμβουλίου ο αναπληρωτής δήμαρχος και αντιδήμαρχος Καρύστου κ. Οικονόμου αναλαμβάνει τις μεταφορές μαθητών Μαρμαρίου με το «ασφαλές» τίμημα των 4.4… ευρώ ετησίως. Στα όρια της νομιμότητας λοιπόν ο κ. Οικονόμου (αφού μέχρι 5.000 ευρώ ετησίως επιτρέπεται να εισπράξει δημοτικός σύμβουλος για παροχή υπηρεσιών προς τον δήμο) αλλά δεν φαίνεται να τον απασχολεί καθόλου το δικό του «ηθικό» θέμα.
Και κυρίως δεν φαίνεται να τον απασχολεί καθόλου ότι ενώ ως αναπληρωτής δήμαρχος και αντιδήμαρχος έχει αυξημένα καθήκοντα στον Δήμο Καρύστου και απαιτείται η συνεχής φυσική του παρουσία εκεί, καθημερινά και για αρκετές ώρες απασχολείται με το επάγγελμά του όπως προκύπτει από τα παραπάνω.  
Ο κ. Οικονόμου που είχε ένσταση όχι μόνο για τον ορισμό της κ. Μαρίνας Γεωργίου ως δικηγόρου αλλά και κατά του συναδέλφου του αντιδημάρχου κ. Μανώλη, εμφανίστηκε ως δήθεν προστάτης των ντόπιων ιχθυοκαλλιεργητών που οι περισσότεροι όμως έχουν ήδη «πουληθεί» στους «μεγάλους» του χώρου (ΝΗΡΕΑΣ, ΣΕΛΟΝΤΑ κλπ) ισχυριζόμενος ότι από τις ιχθυοκαλλιέργειες ζει το 50% των κατοίκων του Μαρμαρίου και εσκεμμένα απέκρυψε ότι οι δήθεν ταλαίπωροι ιχθυοκαλλιεργητές της περιοχής ονειρεύονται μόνο να αυξήσουν την αξία των εταιρειών τους σε βάρος των μεγάλων προοπτικών τουριστικής ανάπτυξης και κάθε άλλη χρήση γης της περιοχής μας, που αποτελεί πρώτη επιλογή των επισκεπτών από την Αθήνα και τα αστικά κέντρα της Αττικής, σύμφωνα με το Ειδικό Πλαίσιο Χωροταξικού Σχεδιασμού για τον Τουρισμό του 2009 (24208, ΦΕΚ Β 1138?11.6.2009).
Αν εξακολουθεί να μιλά για ιδιοτελείς σκοπούς ο κ. Οικονόμου, να μας ξεκαθαρίσει ποιους εννοεί. Μήπως εμένα που ως αντιπρόεδρος της Επιτροπής Αγώνα, που πρόεδρός της είναι ο δήμαρχος Καρύστου, μαζί με πολλούς άλλους συμπολίτες μας αγωνιζόμαστε να προστατεύσουμε την περιοχή μας από τους επιτήδειους; Ας προσέχει στο μέλλον περισσότερο τις απόψεις του για τέτοια θέματα γιατί καθήκον του είναι η προστασία των κοινωνικών αγαθών όπως το περιβάλλον και όχι η προάσπιση των οικονομικών συμφερόντων των μεγάλων εταιρειών.

Κυριάκος Γεωργίου 

Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Αγώνα Δήμου Καρύστου κατά της ΠΟΑΥ Μαρμαρίου
Μέλος της Διοικούσας Επιτροπής της Πανελλήνιας Ενωσης Δήμων και Φορέων κατά του Ειδικού Χωροταξικού Υδατοκαλλιεργητών






Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Τσίπρας : Ακυρώστε τις υπογραφές σας για το Μνημόνιο και μετά μιλάμε

Ξεκάθαρος ήταν ο Αλέξης Τσίπρας πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ προς Σαμαρά - Βενιζέλο.
"Αν έχετε μετανιώσει για τις καταστροφικές σας επιλογές πάρτε πίσω τις υπογραφές σας για το βάρβαρο δεύτερο Μνημόνιο κι ελάτε να συζητήσουμε.." διεμήνυσε στους πολιτικούς αρχηγούς των δύο (πρώην) μεγάλων κομμάτων.


Γιώργος Μητροπέτρος : Η εντολή είναι σαφής


Αφήστε μας ήσυχους όλοι, θέλουμε να ζήσουμε ελεύθεροι πια..!!!»
Και είναι πλέον, όχι μόνο στο χέρι των πολιτικών δυνάμεων, αλλά και όλου του λαού να διαχειριστούν την επιθυμία, την αποφασιστικότητα και την εντολή που βγήκε καθαρά από την κάλπη.
Δεν έπεισαν, αν και το προσπάθησαν, οι αρχιτέκτονες της υποτέλειας πως από σήμερα θα έρχονταν όλα τα δεινά του κόσμου επάνω μας και οι …κατάρες του Φαραώ.!
Δεν πτοήθηκε ο Ελληνικός λαός από την άμεση παρέμβαση των Μ.Μ.Ε. υπέρ των κομμάτων που είναι …υπεύθυνα και «ξέρουν» να κυβερνήσουν το τόπο.!
Αυτά, που μας έφεραν αβίαστα σε αυτό το οικονομικό και κοινωνικό χάλι.!
Αυτοί, οι επαγγελματίες πολιτικοί, που μη έχοντας και άλλη απασχόληση, πέρασαν την ζωή τους στο να μας σώζουν και να μας κάνουν και χάρη που κυβέρνησαν και «βίασαν» πολλάκις την ηθικοκοινωνική υπόσταση των πολιτών.
Είναι βαρύ το φορτίο των διαχειριστών της εντολής για σχηματισμό κυβέρνησης.
Είναι όμως παράλληλα και η ευκαιρία να ξεκαθαρίσουν πολλά πράγματα και να απαντηθούν εδώ και τώρα όλα τα ερωτήματα που απασχόλησαν το λαό προ των εκλογών  και τον απασχολούν και τώρα.
Ποια είναι η στόχευση της καταγγελίας των υπογραφέντων συμφωνιών;
Ποια θα πρέπει να είναι η επιλογή μας, μεταξύ της «σωτηρίας» του Ευρώ ή της ευημερίας του λαού;
Προς ποια κατεύθυνση θα γίνει η αναδιάρθρωση της οικονομικής βάσης της χώρας;
Με το χρέος τι κάνουμε είναι νόμιμο; μπορούμε να το αποπληρώσουμε μετά από μια περίοδο «χάρητος» που ζητάμε;
Το τραπεζικό σύστημα τι κάνουμε; που έχει ξεζουμίσει κάθε οικονομική ικμάδα του κάθε νοικοκυριού και μικρής επιχείρησης;
Είναι πράγματι η ώρα, μιας και η ωριμότητα του λαού μας οδήγησε εδώ, να κάνουμε τις μεγάλες ανατροπές.
Να πούμε πως οι δανειακές συμβάσεις που έχουν παραδώσει στους δανειστές την εθνική κυριαρχία δεν αναγνωρίζεται.
Να διατρανώσουμε πως προέχει η  σωτηρία της χώρας και του λαού της  και όχι η σωτηρία του ευρώ της Κα Μέρκελ.
Να γίνει μονομερής διαγραφή του χρέους βάσει του διεθνούς δικαίου και των αποφάσεων διεθνών δικαστηρίων.
Άμεσος έλεγχος των εισροών-εκροών κεφαλαίων και αγαθών με παράλληλες διακρατικές συμφωνίες. Σχεδιασμός αγροτικής παραγωγής βάσει των εθνικών αναγκών.
Εθνικοποίηση της Τράπεζας της Ελλάδας και των μεγαλυτέρων τραπεζών ώστε να διασωθούν οι καταθέσεις των πολιτών και να γίνουν εργαλεία ανάπτυξης με στοχευμένες δράσεις στη υπηρεσία του λαού.
Κούρεμα από 50%-100%, όλων των τραπεζικών δανείων, με κοινωνικά κριτήρια, των νοικοκυριών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ώστε να ανασάνει η αγορά.
Αν, όλα αυτά, δεν μπορούν  να τα υλοποιήσουν και να τα συμφωνήσουν οι εντολοδόχοι του σχηματισμού κυβέρνησης, την λύση ας την δώσει πάλι ο λαός, τώρα που είναι «ζεστός» και  αποφασισμένος, προτού φθάσουμε σε άλλες καταστάσεις μη αναστρέψιμες.

Γιώργος Μητροπέτρος
Οικονομολόγος
Χαλκίδα 8/5/2012

Τα έχουν βάψει μαύρα

Κάποιοι που στήριζαν μετά μανίας υποψήφιους που δεν εκλέχτηκαν. Φαίνεται είχαν ποντάρει πολλά στην εκλογή τους αλλά δεν τους βγήκε.....
Κρίμα και τα τραπεζώματα και οι λόγοι και οι πρόλογοι και τα χτυπήματα στην πλάτη....


είπε ο λαός και γύρισε την πλάτη του 

Αλλού τ' όνειρο κι αλλού το θαύμα σε τούτες τις εκλογές ......
Και κλάαααααμα οι υποστηρικτές των φαβορί !!!
Κι άντε τώρα να τα μαζεύεις, πλυμένα κι άπλυτα, και να τρέχεις να παρακαλάς ........

Οι βουλευτές της Εύβοιας


Από αριστερά : Δημ. Αναγνωστάκης ΔΗΜΑΡ, Συμεών Κεδίκογλου ΠΑΣΟΚ,
Κώστας Μαρκόπουλος ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, Βαγγέλης Αποστόλου ΣΥΡΙΖΑ,
Γιώργος Μαρίνος ΚΚΕ και Ν. Μίχος ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η ανισοροπία του εκλογικού νόμου έπληξε τη Νέα Δημοκρατία που δεν εκλέγει βουλευτή στην Εύβοια !!!

Φωτο από Notios Evoikos

Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Τέσσερεις σίγουροι βουλευτές, στη μάχη του σταυρού άλλοι δύο στην Εύβοια

Σίγουρα εκλέγονται μέχρι τώρα ο Κώστας Μαρκόπουλος με τους Ανεξάρτητους Ελληνες, ο Δημήτρης Αναγνωστάκης με τη ΔΗΜΑΡ, ο Γιώργος Μαρίνος με το ΚΚΕ και ο Νίκος Μίχος με τη Χρυσή Αυγή.
Στη μάχη του σταυρού βρίσκονται ακόμα ο Βαγγέλης Αποστόλου και ο Γιώργος Ακριώτης με τον ΣΥΡΙΖΑ και οι Συμεών Κεδίκογλου με την Κατερίνα Περλεπέ με το ΠΑΣΟΚ για τις έδρες που κέρδισαν τα κόμματά τους στη Βουλή.
Από τους εκλεγόμενους βουλευτές πρώτος σε σταυρούς προτίμησης έρχεται ο Κώστας Μαρκόπουλος με καταμετρημένους 8.133 σταυρούς.



Μεγάλη ανατροπή στο πολιτικό σκηνικό της χώρας με συντριβή του δικομματισμού είχε άμεσες συνέπειες και στον εκλογικό χάρτη της Εύβοιας. Το κατεξοχήν "πράσινο νησί" έδωσε προβάδισμα στον πολυκομματισμό !!! 

Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Για το μέλλον των παιδιών μας


Την Κυριακή 6 Μαϊου 2012
ψηφίζουμε
για πρώτη φορά
αποκλειστικά ...


για το μέλλον των παιδιών μας !!!

Η αποχή δεν είναι λύση...
βολεύει τους βολεμένους !!!


Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Ξεκάθαρη η δύναμη των μικρών κομμάτων

Καθώς πλησιάζουμε προς τις εκλογές της Κυριακής 6 Μαϊου διαγράφεται καθαρά η πρόθεση των πολιτών να ψηφίσουν μικρά και αντιμνημονιακά κόμματα.
Οι δημοσκοπήσεις καταγράφουν τις μεγάλες αλλαγές στη διάθεση του εκλογικού σώματος και φαίνεται ότι τα επιτελεία των δύο μεγάλων κομμάτων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έχουν θορυβηθεί αρκετά.
Μεγάλοι ευνοημένοι στην προτίμηση των ελλήνων ψηφοφόρων είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Ανεξάρτητοι Ελληνες που όπως δείχνουν τα πράγματα θα αποτελέσουν τη μεγάλη έκπληξη των εκλογών, ενώ τα μικρότερα κόμματα θα πάρουν επίσης υπολογήσιμα ποσοστά !

Φαίνεται να λένε οι Ελληνες


Οσο σκέφτονται οι Ελληνες τα νέα οικονομικά μέτρα που έρχονται τον Ιούνιο τόσο γυρίζουν την πλάτη στα μεγάλα κόμματα !!!

Τρίτη 1 Μαΐου 2012

Καλή Πρωτομαγιά

Εργατική Πρωτομαγιά αφιερωμένη στους αγώνες και τα δικαιώματα των εργαζόμενων όλου του κόσμου. Πρωτομαγιά των λουλουδιών και της 'Ανοιξης.
Οπως και νάχει η Πρωτομαγιά σηματοδοτεί την αρχή της πιο όμορφης εποχής του χρόνου και η φετεινή αναμένεται να έχει ιδιαίτερα αγωνιστικό παλμό στα συλλαλητήρια που διοργανώνουν οι εργατικοί φορείς. 

Η οργή των αγανακτησμένων θα βρει τη δική της έκφραση μέσα στις λαϊκές διεκδικήσεις που θα διατυπωθούν ξεκάθαρα λίγες μόλις μέρες πριν τις εκλογές της Κυριακής !!!