..............Βγάζει με χιούμορ τα νυχάκια της και γρατζουνίζει ότι την ενοχλεί στην Εύβοια και όχι μόνο !


Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

H Trelameni Gata αναβαθμίζει την ενημέρωσή σας

Με ειδήσεις από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας - Θεσσαλίας !!

Συνεδρίασε το Περιφερειακό Συμβούλιο - Συμπαράσταση στην Συνεταιριστική Τράπεζα Λαμίας


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                   
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ                                          
   ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ                                                

Λαμία  28 -03-2012 

                                                           ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Εκφράζουμε την απόλυτη συμπαράστασή μας στη δοκιμασία που υφίσταται η Συνεταιριστική Τράπεζα Λαμίας και την πλήρη υποστήριξή μας στους εργαζόμενους» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντάς, κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου

Στη Λαμία, έγινε στις 28 Μαρτίου του 2012, η τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Στερεάς Ελλάδας, με 22 θέματα, και με προ ημερησίας διάταξη συζήτηση για τη Συνεταιριστική Τράπεζα Λαμίας και για τα κέντρα υποδοχής μεταναστών.

Στο θέμα της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λαμίας, αναφέρθηκε ο κ. Περγαντάς, τονίζοντας συγκεκριμένα :
  • Την απόλυτη συμπαράστασή του στη δοκιμασία που υφίσταται η Τράπεζα και την πλήρη υποστήριξή του στους εργαζόμενους
  • Την αποκατάσταση της αλήθειας, δηλαδή ότι η σημερινή θέση της Συνεταιριστικής δεν έχει καμία σχέση με τη μη κατάθεση των διαθέσιμων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, όπως άλλωστε αναφέρεται και στην απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδας.

«Άλλωστε», όπως επισημαίνει ο Περιφερειάρχης «η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, είναι ο μεγαλύτερος καταθέτης, από πλευράς δημόσιων φορέων, στη Συνεταιριστική Λαμίας, με 6,5 εκ. €. Επομένως στηρίξαμε και θα συνεχίζουμε να στηρίζουμε τη Συνεταιριστική Τράπεζα Λαμίας και αυτή η θέση μας είναι αδιαπραγμάτευτη.
Με εξίσου αδιαπραγμάτευτη θέση την υπεράσπιση και το σεβασμό της νόμιμης απόφασης του ανώτατου θεσμικού οργάνου, που είναι το Περιφερειακό Συμβούλιο, διατυπώσαμε και επαναλαμβάνουμε συγκεκριμένες θέσεις, δηλαδή :
Να εφαρμοστεί η σχετική πράξη του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, σύμφωνα με την οποία οι διατάξεις που αφορούν τη λειτουργία των πιστωτικών ιδρυμάτων στην Ελλάδα, εφαρμόζοντας ανάλογα και στα πιστωτικά ιδρύματα υπό τη μορφή πιστωτικών συνεταιρισμών και να τύχουν εφαρμογής και στην περίπτωση της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λαμίας, τα ίδια που εφαρμόστηκαν στην T-BANK, δηλαδή μαζί με τη μεταφορά του ενεργητικού και παθητικού και των δικαιωμάτων και υποχρεώσεων στη νέα τράπεζα να μεταφερθούν και οι εργασιακές σχέσεις.»


Στη συνέχεια ακολούθησε ευρεία συζήτηση για τη δημιουργία κέντρων υποδοχής μεταναστών. Ο Περιφερειάρχης αφού ενημέρωσε το Σώμα για τη συνάντηση που έγινε με τον Υπουργό Προστασίας του πολίτη, επικεντρώθηκε στα εξής :
«Για το μεγάλο αυτό θέμα που υποβόσκει από το 2008, εδώ και πέντε χρόνια δηλαδή, δεν προτιθέμεθα να αποφασίσουμε μέσα σε 10 μέρες, όπως μας ζητά το Υπουργείο.
Αποφάσεις που λαμβάνονται χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των θεσμικών και κοινωνικών φορέων, δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτές. Χρειάζεται ένας ευρύς διάλογος, ένας διάλογος μέσα στα θεσμικά όργανα της Αυτοδιοίκησης (ΕΝΠΕ, ΚΕΔΕ), τα οποία και θα πάρουν τις σχετικές αποφάσεις. Κατόπιν, οι προτάσεις αυτές θα πρέπει να μεταφερθούν στις περιφέρειες και στις περιφερειακές ενώσεις δήμων, επειδή στα χωρικά όρια των δήμων θα γίνουν, αν γίνουν, τα κέντρα αυτά, έτσι ώστε να φτάσουμε με συναίνεση σε αποτελέσματα που θέλουν οι κοινωνίες.
Επιπλέον, σε βάθος χρόνου μπορεί να αξιοποιηθεί η εμπειρία της πιλοτικής λειτουργίας ενός κέντρου λειτουργίας στην Αττική, έτσι ώστε να καταλήξουμε σε ορθολογικές αποφάσεις».


Σε ότι αφορά την ημερήσια διάταξη, ξεχωρίζουν τα θέματα της κατάρτισης προγραμμάτων του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, του έτους 2012.
Συγκεκριμένα συζητήθηκε και εγκρίθηκε η κατάρτιση έξι προγραμμάτων με βάση την πηγή χρηματοδότησης, δηλαδή : Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ), Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ), Τόκους, Ίδιους Πόρους, πιστώσεις διάφορων φορέων και συγχρηματοδοτούμενο (ΕΣΠΑ) και Εθνικό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ).
Το ύψος των εγκεκριμένων προγραμμάτων ανέρχεται στο ποσό των 118,35 εκ. € (πιστώσεις 2012), πλέον των 5,76 εκ. € (απαιτήσεις) από τον ΟΣΚ.
Στους αναλυτικούς πίνακες των προγραμμάτων περιλαμβάνεται πλήθος μεγάλων και μικρότερων έργων που υλοποιούνται στη Στερεά Ελλάδα, κυρίως με φορέα υλοποίησης τις υπηρεσίες της Περιφέρειας, συμπεριλαμβανομένων και των έργων του ΕΣΠΑ.
«Η έγκριση των προγραμμάτων» τονίζει ο Περιφερειάρχης Κλέαρχος Περγαντάς «που έγινε με βάση την κατανομή των πιστώσεων και τις οδηγίες των Υπουργείων, αποτελεί τη βάση για να υλοποιήσουμε έγκαιρα και αποτελεσματικά έργα στη Στερεά Ελλάδα το 2012. Κεντρικός γνώμονας της κατάρτισης αυτών των προγραμμάτων είναι :
  • Η εξόφληση των οφειλών του προηγούμενου έτους, από εργασίες που έχουν εκτελεσθεί
  • Η υλοποίηση και ολοκλήρωση των συνεχιζόμενων έργων
  • Η ένταξη και έναρξη νέων έργων, ανάλογα με τις δυνατότητες του προγράμματος και τη διαθεσιμότητα των πιστώσεων.
Στόχος μας είναι αφενός να καλύψουμε τις οφειλές και αφετέρου να διαθέσουμε νέα κονδύλια στην αγορά εργασίας για χρήσιμα και αναγκαία έργα, πάντα σε πλαίσιο ορθολογικής και χρηστής διαχείρισης των διαθέσιμων πόρων.»

ΤΟ  ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στη Μόσχα ο Δήμαρχος Ερέτριας για την Τουριστική Εκθεση ΜΠΤ


         27 Mαρτίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το έντονο ενδιαφέρον της ρωσικής αγοράς για την Ελλάδα και ιδιαίτερα για την Ερέτρια εξέφρασαν κυβερνητικοί φορείς, επιχειρηματίες και τουριστικοί πράκτορες στον δήμαρχο Ερέτριας κ. Βασίλη Βελέντζα, κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Τουριστικής Έκθεσης ΜΙΤΤ που πραγματοποιήθηκε από τις 17 έως τις 25 Μαρτίου στη Μόσχα.
Ο κ. Βελέντζας ήταν ο μόνος δήμαρχος της Εύβοιας που μετέβει στη ρωσική πρωτεύουσα προκειμένου να έχει επαφές με επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό, ενημερώνοντάς τους παράλληλα για τα πλεονεκτήματα της περιοχής. Τα μηνύματα που έλαβε είναι αισιόδοξα καθώς τουριστικοί φορείς ήδη γνώριζαν για την ιστορία και το μοναδικής αισθητικής περιβάλλον της Ερέτριας, εντυπωσιάσθηκαν δε από τις τουριστικές εγκαταστάσεις  που προσφέρουν εξαιρετικές υπηρεσίες για όλα τα βαλάντια.
Επίσης, οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό είπαν στον δήμαρχο ότι με βάση τα οικονομικά δεδομένα της Ρωσίας, η χώρα μας θεωρείται σχετικά φθηνή ακόμη και για τον μεσαίου βιοτικού επιπέδου Ρώσο, γεγονός που σημαίνει πρακτικά ότι όταν θα έρθει στην Ελλάδα θα έχει τη δυνατότητα όχι μόνο να ασχοληθεί με διάφορες δραστηριότητες αλλά και να διασκεδάσει.

Τόσο ο δήμαρχος όσο και οι επιχειρηματίες κ. Νίκος Στράτης ( Β’ αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Εύβοιας),  κ. Πέτρος Βενέρης (ιδιοκτήτης ξενοδοχειακών μονάδων) και κ. Β. Αγγελής (διευθυντής του υποκαταστήματος Pops Rent A Car) που επισκέφθηκαν την έκθεση, τόνισαν την ανάγκη να δημιουργηθεί στη Μόσχα γραφείο που να εξυπηρετεί απευθείας του Ρώσους τουρίστες που έχουν προορισμό την Εύβοια, όπως έχουν ήδη δημιουργήσει άλλες περιοχές. Για το λόγο αυτό τις επόμενες εβδομάδες πρόκειται να πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο γραφείο  του  Διευθυντή Τουρισμού Εύβοιας, κ. Νικόλαου Πέππα.
Κατά τη διάρκεια της έκθεσης ο δήμαρχος συναντήθηκε με τον γενικό γραμματέα του ΕΟΤ κ. Γεώργιο Κολέτσο, τον διευθυντή του γραφείου του ΕΟΤ στην Ρωσία κ. Παύλο Μουρμά και τον ειδικό σε θέματα τουριστικής προβολή κ. Ηλία Τσόνο.
Με τον κ. Σκριάμπιν Βαντίμ, εκτελεστικό γραμματέα της Επιτροπής Εμπορικών και Οικονομικών Σχέσεων με την Ελλάδα του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου της Μόσχας, διερεύνησαν τρόπους ενίσχυσης του τουριστικού ρεύματος από την Ρωσία στην Ερέτρια.΄

Σημαντική ήταν η τεχνογνωσία, κυρίως για το πώς λειτουργεί η αγορά της Ρωσίας και για τους τρόπους προσπέλασης των προσκομμάτων, που προσέφερε ο Έλληνας πρέσβης στη Μόσχα κ. Μιχαήλ Σπινέλλης, ο πρόξενος Ιωάννης Πλωτάς και ο υπεύθυνος του Κρεμλίνου σε Διεθνή θέματα Οικονομίας και Εξωτερικού Εμπορίου κ. Γκιόργκι Μουράτοφ ( ο οποίος έχει διατελέσει και πρέσβης της Ρωσίας στην Ελλάδα).
Τις επόμενες εβδομάδες ιδιαίτερη έμφαση θα δώσει ο δήμος Ερέτριας στην προβολή της ρεγκάτας “Evia-Cup 2012”, του ιστιοπλοϊκού αγώνα που θα πραγματοποιηθεί από τις 24 Μαΐου έως τις 3 Ιουνίου ακολουθώντας τη θαλάσσια διαδρομή Λαύριο, Κάρυστο, Ερέτρια, Χαλκίδα, Λίμνη, Σκιάθο, Σκύρο και Κύμη. Εκτός από τον αγωνιστικό χαρακτήρα της ρεγκάτας, η διοργάνωση έχει στόχο την τουριστική προβολή του δήμου Ερέτριας και γενικότερα της Εύβοιας.
Ο κ. Βελέντζας κατά τις επαφές που είχε με τους τουριστικούς πράκτορες και τους επιχειρηματίες στη Μόσχα, εστίασε στο γεγονός ότι η Ερέτρια είναι ένας δήμος που συνδυάζει τις εξαιρετικές παραλίες με τα καταγάλανα νερά που απέχουν μόλις μισή ώρα  από την ορεινή Σέττα, με την μοναδική χλωρίδα και πανίδα. Σε ότι αφορά την  ιστορία της, χάνεται στα βάθη των αιώνων καθώς πρόκειται για την  αρχαία Πόλη - Κράτος που συμμετείχε στους Περσικούς Πολέμους. Τα δε  αρχαιολογικά ευρήματα και ιδιαίτερα το αρχαίο θέατρο,  θεωρούνται από τα σημαντικότερα μνημεία της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ευρώπης.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο κ. Βελέντζας στους θρησκευτικούς δεσμούς που συνδέουν την Ελλάδα με τη Ρωσία και τόνισε την ανάγκη ενίσχυσης του θρησκευτικού τουρισμού. Κατά τη διάρκεια  του διεθνούς συνεδρίου για τον Άγιο Ιωάννη τον Ρώσο, που θα πραγματοποιηθεί στην Χαλκίδα από τις 24 – 26 Μαΐου, θα φιλοξενηθούν στην Ερέτρια, ως προσκεκλημένοι του δημάρχου ανώτατα  στελέχη του εκκλησιαστικού συμβουλίου του Αγίου Ιωάννη Ρώσου από τη Μόσχα. Σημειώνεται ότι στη Ρωσική πρωτεύουσα, θα δημιουργηθεί πανομοιότυπος ναός του ομώνυμου ναού του Αγίου Ιωάννου του Ρώσου που υπάρχει στο Προκόπη Ευβοίας . Κάθε χρόνο αρκετοί Ρώσοι που έρχονται στην Ελλάδα για να επισκεφθούν τον Άγιο Ιωάννη Ρώσο, έχουν ως κατάλυμα και ορμητήριο για τις περιηγήσεις τους στην Εύβοια και στην Αττική, την Ερέτρια.

Ο Περιφερειάρχης υπέγραψε τη σύμβαση για τον εκσυγχρονισμό του Λιμένα Κύμης


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                               
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ                                          
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ                                                

Λαμία 29/3/2012
                                                        ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντά η σύμβαση για τον εκσυγχρονισμό του λιμανιού της Κύμης, προϋπολογισμού 8.979.000 €.

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντάς και ο ανάδοχος του έργου, υπέγραψαν την Πέμπτη 29 Μαρτίου, τη σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας και εργολήπτριας επιχείρησης για την κατασκευή του έργου με πλήρη τίτλο «Τροποποίηση και εκσυγχρονισμός λιμένα Κύμης». Το έργο είναι ενταγμένο και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ (Πρόγραμμα Στερεάς Ελλάδας), με προϋπολογισμό 8.979.000 €.
Πρόκειται για ένα σημαντικό αναπτυξιακό έργο για την Εύβοια, αφού με τη συγκεκριμένη εργολαβία θα γίνει η ολοκλήρωση των έργων της βόρειας (εσωτερικής) λιμενολεκάνης στο λιμάνι της Κύμης. Με τον τρόπο αυτό αναβαθμίζεται η λειτουργικότητα του λιμανιού, που πλέον θα μπορεί να εξυπηρετεί οργανωμένα και σύγχρονα τις θαλάσσιες επιβατηγές – οχηματαγωγικές  και εμπορικές μεταφορές από και προς την Κύμη.
Στόχος του έργου είναι η πλήρης αξιοποίηση της βόρειας λιμενολεκάνης, η οποία φιλοξενεί καταφύγια αλιευτικών και τουριστικών σκαφών. Με τις προβλεπόμενες εργασίες πρόκειται να γίνουν :
-       εκτεταμένες επιχώσεις έτσι ώστε να διαμορφωθεί χώρος για τη στάθμευση – συντήρηση και διαχείριση σκαφών.
-       Κρηπιδώματα και διαμόρφωση χερσαίου χώρου, που θα εξυπηρετούν τα πλοία της ακτοπλοϊκής γραμμής και κρουαζιερόπλοια.

Μ΄αυτό τον τρόπο, στο βόρειο υφιστάμενο λιμάνι, που βρίσκεται σε επαφή με τον παραλιακό οικισμό της Κύμης θα εξυπηρετούνται τα αλιευτικά σκάφη της περιοχής, τα διερχόμενα αλλά και μόνιμα τουριστικά σκάφη, καθώς και πλοία της ακτοπλοϊας που συνδέουν τα νησιά του Βόρειου Αιγαίου.
«Προχωρούμε ολοταχώς στην κατασκευή ενός μεγάλου έργου για την Εύβοια» επισημαίνει ο Περιφερειάρχης Κλέαρχος Περγαντάς. «Με την υπογραφή της σύμβασης σηματοδοτούμε την έναρξη ενός έργου υψηλής προτεραιότητας, το οποίο σταδιακά μπορεί να συνεισφέρει στην ανάπτυξη των θαλάσσιων μεταφορών της Στερεάς Ελλάδας. Η ιδανική και προνομιακή γεωγραφική θέση του λιμανιού της Κύμης, μπορεί και πρέπει να αξιοποιηθεί για να αποτελέσει κεντρική πύλη σύνδεσης της κεντρικής Ελλάδας με το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο.
Εμείς μέσα από το ΕΣΠΑ προωθούμε αυτή τη δυνατότητα, δημιουργώντας άμεσα σύγχρονες συνθήκες εξυπηρέτησης σκαφών και πλοίων. Επιδίωξή μας είναι να κατασκευαστούν και να λειτουργήσουν συνδυαστικά τα αναγκαία οδικά και λιμενικά έργα στην Εύβοια, έτσι ώστε να διευρυνθούν και να μεγιστοποιηθούν οι αναπτυξιακές δυνατότητες της περιοχής.»

Από την υπογραφή της Σύμβασης


ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


Σύσκεψη Συντονιστικού Οργάνου δήμου Ερέτριας


  29 Μαρτίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Mε στόχο την οργάνωση και τον συντονισμό των υπηρεσιών του Δήμου, της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας και των εθελοντών, ενόψει της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 29 Μαρτίου στις 13.00, σύσκεψη του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου (Σ.Τ.Ο) του Δήμου Ερέτριας.
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης επαναβεβαιώθηκε η βούληση όλων των εμπλεκόμενων φορέων να βρίσκονται σε διαρκή επαγρύπνηση και να έχουν άμεση συνεργασία προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση των πολιτών, πρόληψη και άμεση κατάσβεση ενδεχόμενων πυρκαγιών.
Μεταξύ άλλων οι συμμετέχοντες στην σύσκεψη ενημερώθηκαν για την Πυροσβεστική Διάταξη Περιφερειακής Διοίκησης Π.Υ Στερεάς Ελλάδας (υπ’ αριθμ. 1/2012) με βάση την οποία καθορίζονται τα χρονικά όρια για την χρήση πυρός σε δάση, δασικές, χορτολιβαδικές και αγροτικές εκτάσεις.
Συγκεκριμένα,  με βάση την εν’ λόγω διάταξη για τον Νομό Εύβοιας «απαγορεύεται από 1/4/2012 – 31/10/2012, λόγω της αυξημένης επικινδυνότητας οποιαδήποτε καύση στα δάση, τις δασικές, χορτολιβαδικές και αγροτικές εκτάσεις που βρίσκονται σε βραχώδεις ή πετρώδεις περιοχές, σε πεδινά ή ανώμαλα εδάφη και λόφους. Επιτρέπεται όμως μετά από ειδική άδεια από τις κατά τόπους αρμόδιες Πυροσβεστικές Υπηρεσίες η καύση σιτοκαλαμιών και άλλων γεωργικών υπολειμμάτων, αφού ληφθούν  τα μέτρα που ορίζονται στο άρθρο 9/2000 Πυροσβεστικής Διάταξης όπως αυτή τροποποιήθηκε, συμπληρώθηκε και ισχύει με την 9Α/2005  όμοια (Φ.Ε.Κ Β’ 1554)».
 Στην ίδια Π.Δ τονίζεται ότι η καύση θα γίνεται μετά από σχετική άδεια που θα χορηγήσουν οι  Πυροσβεστικές Υπηρεσίες, μόνο τις πρωινές ώρες -  μέχρι τις 10.00πμ - και σε ημέρες με δείκτη επικινδυνότητας 1 (χαμηλή) ή 2 (μέση).
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την ίδια Πυροσβεστική Διάταξη η αντιπυρική περίοδος ξεκινά στην Εύβοια, ένα μήνα νωρίτερα σε σχέση με τις υπόλοιπες περιοχές της Στερεάς Ελλάδας.
Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συσκέψεων της δημοτικής ενότητας Αμαρυνθίων και συμμετείχαν: οι αντιδήμαρχοι, κ. Σοφία Καραμπέτσου, κ. Βασίλης Πετράκης, κ. Χρήστος Ραγιάς, ο υπεύθυνος του γραφείου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ερέτριας κ. Αντώνης Κικίδης, ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Ερέτριας κ. Δημήτρης Σιδέρης, ο υποδιοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χαλκίδος κ. Ρίνης, εκ μέρους της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου ο κ. Αν. Αργύρης, ο πρόεδρος της Δ.Κ Ερέτριας κ. Αθ. Τσολάκος, ο πρόεδρος της Δ.Κ Αμαρύνθου κ. Β. Γεροντίτης, ο πρόεδρος της Τ.Κ Καλλιθέας κ. Αθ. Πεπές, ο πρόεδρος της Τ.Κ Σέττας κ. Γ. Κοκκάλας, ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΕ κ. Γ. Σμπιλίρης και από την Περιηγητική Λέσχη Ευρίπου 4 Χ 4 ο κ. Β. Γκάγκαρης και οι Εθελοντές Δασοπροστασίας Δήμου Αμαρυνθίων και όμορων Δήμων (Ε.Δ.Δ.Α.Κ.Ο.Δ).










Δρομολογείται η λύση του Βιολογικού Καθαρισμού Αυλωναρίου


Από το Δήμο Κύμης - Αλιβερίου πήραμε το ακόλουθο δελτίο τύπου 

ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ                                               30-3-2012

ΑΥΛΩΝΑΡΙ:
ΔΡΟΜΟΛΟΓΕΙΤΑΙ Η ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ
Ενός σπουδαίου έργου δρομολογείται η επίλυση.
Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 13/2/2012, εγκρίθηκε η υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της ΔΕΥΑΚΑ και του Δήμου για την  υποβολή  πρότασης χρηματοδότησης στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας-Ηπείρου» του έργου «Κατασκευή Βιολογικού Καθαρισμού Δήμου Αυλώνος».
Η σημερινή, η Δημοτική Αρχή, κατάφερε να επιλύσει το ιδιοκτησιακό θέμα, με την αγορά των ιδιωτικών ακινήτων, που συνορεύουν με το δημοτικό ακίνητο, στη θέση «Ρέουσα» Αυλωναρίου, όπου προβλέπεται να κατασκευασθεί και ο βιολογικός καθαρισμός του τέως Δήμου Αυλώνος.  Πριν λίγες μέρες , υπογράφηκαν, από τον Δήμαρχο Δημήτρη Θωμά, στο συμβολαιογραφείο Αυλωναρίου, τα σχετικά συμβόλαια, με τα οποία ο Δήμος απέκτησε τις όμορες ιδιοκτησίες, συνολικού εμβαδού τεσσάρων περίπου στρεμμάτων.
Όπως είναι γνωστό, ο πρώην Δήμος Αυλώνος είχε  υπογράψει, τον Αύγουστο του 2010,  την σύμβαση της κατασκευής του βιολογικού καθαρισμού και εγκατέστησε τον εργολάβο,  διαπιστώθηκε όμως αμέσως ότι οι εργασίες  προβλεπόντουσαν να γίνουν στα  ξένα οικόπεδα(!!!!), με αποτέλεσμα να μην αρχίσουν ποτέ και, σύμφωνα με τον νόμο, ο εργολάβος να διεκδικεί δεκάδες χιλιάδες ευρώ αμοιβή για εργασίες που δεν έκανε.
Ο Δήμος Κύμης-Αλιβερίου είχε και άλλη φορά υποβάλλει το φάκελο για χρηματοδότηση, δυστυχώς όμως οι ελλείψεις,  κυρίως η έλλειψη κυριότητας της έκτασης των εγκαταστάσεων, δεν επέτρεψε την χρηματοδότηση του έργου.
Τώρα, με την απόκτηση της κυριότητας των γειτονικών ακινήτων και την υποβολή  πλήρους και ολοκληρωμένου φακέλου, είναι ευοίωνες οι προοπτικές χρηματοδότησης του πολύπαθου, αλλά τόσο αναγκαίου και πολύτιμου για την περιοχή έργου.



Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Ο Γιάννης Κουνέλης υποψήφιος με τους "Ανεξάρτητους Ελληνες"


Αίσθηση έχει προκαλέσει η προσχώρηση του οδοντιάτρου Γιάννη Κουνέλη από την Κάρυστο στο κόμμα του Πάνου Καμμένου "Ανεξάρτητοι Ελληνες" σηματοδοτώντας τη μεγάλη απήχηση που φαίνεται να έχει η κίνηση των "Ανεξάρτητων" στην περιοχή της Καρύστου.

Ιδιαίτερα αγαπητός στην Κάρυστο ο Γιάννης Κουνέλης έχει προκαλέσει "αϋπνίες" σε κάποιους κομματικούς παράγοντες των μεγάλων κομμάτων στην περιοχή με την απόφασή του να θέσει υποψηφιότητα στις προσεχείς εκλογές με τους Ανεξάρτητους Ελληνες.

Υποδειγματική η παρέλαση στο δήμο Ερέτριας


   25 Μαρτίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με λαμπρότητα γιορτάσθηκε η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου σε όλες τις δημοτικές και τοπικές κοινότητες του δήμου  Ερέτριας.
Ο δήμαρχος Ερέτριας κ. Βασίλης Βελέντζας παραβρέθηκε στις εορταστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στην Αμάρυνθο και στο ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, καθώς γιόρταζε η πολιούχος της πόλης.
Αναλυτικότερα, το πρωί τελέσθηκε  επίσημη δοξολογία στον ναό της Ευαγγελίστριας, ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο πεσόντων και κατάθεση στεφάνων από τον δήμαρχο Ερέτριας Βασίλη Βελέντζα,  από εκπροσώπους των σχολείων, των συλλόγων και των σωματείων της περιοχής.
Με ιδιαίτερη συγκίνηση ο δήμαρχος και οι κάτοικοι τήρησαν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των ενδόξων πεσόντων και τα μάτια όλων βούρκωσαν όταν οι μαθητές απήγγειλαν τον Εθνικό Ύμνο.
Στην παρέλαση που πραγματοποιήθηκε στην Αμάρυνθο, συμμετείχαν  οι μαθητές από τα σχολεία όλων των βαθμίδων, οι οποίοι απέσπασαν το θερμό χειροκρότημα των περισσότερων από δύο χιλιάδων κόσμου που τους παρακολούθησε.
Αμέσως μετά την παρέλαση, την παράσταση έκλεψαν οι μικροί μαθητές οι οποίοι φορώντας παραδοσιακές στολές χόρεψαν χορούς της Νότιας Εύβοιας.
Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν εκτός από το δήμαρχο Ερέτριας κ. Βασίλη Βελέντζα, οι αντιδήμαρχοι Χρήστος Ραγιάς και Βασίλης Πετράκης, η πρόεδρος του δημοτικού Συμβουλίου κ. Κατερίνα Λουλακά - Μπέτσα, ο πρόεδρος της πόλης κ. Βασίλης Γεροντίτης  και σχεδόν όλοι οι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης, της Δημοτικής Ενότητας Αμαρυνθίων.
Ανάλογες εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στην Ερέτρια. Η δοξολογία τελέσθηκε στον Ι. Ν. Αγίου Νικολάου ενώ κατατέθηκαν στεφάνια στο μνημείο των πεσόντων από τις αρχές της πόλης και από τους εκπροσώπους των σχολείων, των συλλόγων και των σωματείων της περιοχής. Αμέσως μετά την άψογη παρέλαση των σχολείων όλων των βαθμίδων,  ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί από τον πολιτιστικό σύλλογο Ερέτριας «ΚΩΝ. ΚΑΝΑΡΗΣ».
Στην Ερέτρια  εκπροσώπησαν το Δήμαρχο, στις λαμπρές επετειακές εκδηλώσεις, οι αντιδήμαρχοι  κ. Σοφία Καραμπέτσου και κ. Κωνσταντίνος Γαρέφαλος, ενώ παρευρέθηκαν ο πρόεδρος της πόλης κ. Αθανάσιος Τσολάκος και σχεδόν όλοι οι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι της Δημοτικής Ενότητας Ερέτριας.
Επίσης, στις ανάλογες εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στις 24 και 25 Μαρτίου στις υπόλοιπες Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες του Δήμου μας παραβρέθηκαν:
- Στο Γυμνό η πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Ερέτριας, κ. Κατερίνα Λουλακά – Μπέτσα, που εκπροσώπησε το δήμαρχο, ο πρόεδρος της πόλης κ. Νίκος Δαφνής, καθώς και όλοι οι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι.
- Στην Σέττα ο πρόεδρος κ Γεώργιος Κοκάλας, ενώ το δήμαρχο εκπροσώπησαν οι αντιδήμαρχοι Χρήστος Ραγίας & Σοφία Καραμπέτσου.
- Στην Άνω Βάθεια ο πρόεδρος κ. Νίκος Αργύρης και το τοπικό συμβούλιο, ενώ το δήμαρχο εκπροσώπησε η δημοτική σύμβουλος κ. Μαρία Παπαγγελή.
- Στην Καλλιθέα ο πρόεδρος κ. Αθανάσιος Πεππές και το τοπικό συμβούλιο, ενώ ο δήμαρχος εκπροσωπήθηκε από το δημοτικό  σύμβουλο  κ. Δημήτρη Σκαρλά.




Ανακοίνωση της ΕΠΚΑ ΣτΕ για το αλεύρι


ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ  ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΕΠΚΑ-ΣτΕ

ΕΔΡΑ:Δ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ 1& ΑΓΓ. ΓΟΒΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΑ 34100

ΤΗΛ:22210-20509
www.epka-ste.gr
MAIL:info@epka-ste.gr
Α.Μ. Γεν. Γρ. Καταναλωτή  41
Χαλκίδα 22/3/2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Γνωρίζουμε στα μέλη και τους φίλους της ΕΠΚΑ-ΣΤΕ οτι η Ενωση μας,  έκλεισε 24 τόνους αλεύρι(τύπου 55%) για όλες τις χρήσεις από την Ενωση Αγροτικών Συν/μων Κιλκίς σε συσκευασία 5 κιλών παραδοτέα στη Χαλκίδα στην τιμή των 2,70 € / 5άκιλο.!
Παραγγελίες μόνο προσωπικά από τα γραφεία της Ένωσης,       Δ. Βασιλείου 1 & Αγγελή Γοβιού Χαλκίδα, μέχρι εξαντλήσεως της ποσότητας,  όπως παρακάτω:

ΑΠΟ Παρασκευή 23/3 πρωί:10,00-13,00
        Σάββατο                       10,00-13,00
        Δευτέρα                        10,00-13,00  Απόγ. 18,00-20,00
        Τρίτη                            10,00-13,00
        Τετάρτη                        10,00-13,00  Απόγ. 18,00-20,00
        Πέμπτη                         10,00-13,00
       Παρασκευή                    10,00-13,00
Παρακαλούνται οι πολίτες να έχουν μαζί τους το ακριβές αντίτιμο της παραγγελίας τους, για διευκόλυνση.
Η ημέρα και η ώρα παράδοσης θα γνωστοποιηθεί με νεότερη ανακοίνωση.
Η δράση είναι εθελοντική και ζητάμε την κατανόηση σε τυχόν προβλήματα, στην υλοποίησή της.
Ζητάμε και άλλους εθελοντές για την καλύτερη οργάνωση και αυτής αλλά και άλλων δράσεων.
Είναι στο χέρι μας η Μία …ΣΤΑΣΗ από τον παραγωγό στον καταναλωτή, αλλά και Στάση ζωής απέναντι στην αδικία και τον εμπαιγμό.
Για την ΕΠΚΑ-ΣΤΕ
Ο Πρόεδρος                                                     Η Γ.Γ.
Γ. Μητροπέτρος                                                      Χ. Δημαρέλου

Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Μήνυμα δημάρχου Κύμης Αλιβερίου για την 25η Μαρτίου


ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ                                                                

                           25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012

ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ ‘21 ΜΑΣ ΔΙΝΟΥΝ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΟ ΔΡΟΜΟ!
Η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821 μας γυρίζει στην Αγία Λαύρα, στα Δερβενάκια, στο Μανιάκι, στην Γραβιά, στο Μεσολόγγι, στην Χίο και στα Ψαρά. Σε όλους εκείνους τους θρυλικούς και ποτισμένους με αίμα τόπους, όπου οι Έλληνες με ελάχιστα πολεμικά μέσα, ξεκίνησαν τον αγώνα για λευτεριά κατά της πανίσχυρης τότε Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.Μόνοι τους, με την Ευρώπη εχθρική απέναντί τους, αφού έτσι το ήθελε η λεγόμενη «ιερά», αλλά στην πραγματικότητα ανίερη συμμαχία. 
Το ’21 αποτελεί για όλους μας μοναδικό ορόσημο, όχι μόνο στην Εθνική μας αλλά και στην παγκόσμια ιστορία, γι’ αυτό και ο πανηγυρικός εορτασμός τουδεν αποτελεί μηχανική επανάληψη εθιμοτυπικής εορτής, αλλά ιστορική μνήμη ουσίας και πηγή άντλησης δυνάμεων για την υπέρβαση των ποικίλων σύγχρονων αντιξοοτήτων, τις οποίες περισσότερο από ποτέ αντιμετωπίζουμε σήμερα.
Ως  μια μικρή μορφή διαμαρτυρίας για τα όσα τραγικά και πρωτόγνωρα συμβαίνουν σήμερα στην Πατρίδα μας ,που πλήττουν βάναυσα τον Ελληνικό λαό και την Εθνική μας κυριαρχία, εφέτος  δε θα υπάρξουν υπερυψωμένες εξέδρες επισήμων στο Δήμο Κύμης – Αλιβερίου στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου.
Όλοι μαζί, ‘’από το ίδιο ύψος’’, θα τιμήσουμετην ουσία της εθνικής επετείουκαι θα στείλουμε από κοινού το μήνυμα διαμαρτυρίας σε όλους αυτούς που μας έχουν φέρει σε αυτή την τραγική κατάσταση.
Για μια ακόμη χρονιά θα φέρουμε στη μνήμη μας τους αγώνες του 1821, αποδίδοντας τον προσήκοντα σεβασμό στη μνήμη των αγωνιστών, δίχως διακρίσεις και υπερυψωμένες εξέδρες επισήμων, αλλά μόνο μέσα από τις εθνικές εκδηλώσεις της ιστορικής επετείου. Διατρανώνοντας εντός και εκτός συνόρων την πίστη μας και την αγωνιστικότητα μας ,για τη διαφύλαξη και προάσπιση των εθνικών μας δικαιωμάτων και των δικαιωμάτων του  Ελληνικού Λαού.
Οι παρελάσεις είναι  η υπενθύμιση του οφειλόμενου αγώνα μας για την ανεξαρτησία του έθνους μας από κάθε ζυγό.Γίνονταν και θα γίνονται για να  θυμίζουνε  ότι η Εθνική Κυριαρχία δεν παζαρεύεται, ούτε ξεπουλιέται! Όσο και αν αυτό ενοχλεί κάποιους, τους πονά αλλά και τους φοβίζει. 
Ως Έλληνες έχουμε κάθε λόγο να είμαστε περήφανοι για την κληρονομιά μας, παράλληλα όμως έχουμε  την υποχρέωση και την ευθύνη να αγωνιστούμε με κάθε τρόπο ώστε να είναι περήφανα και τα δικά μας παιδιά γι’ αυτό που τους κληροδοτούμε.
Ο Δήμαρχος Κύμης – Αλιβερίου
                                                                             Δημήτρης Γ. Θωμάς

Μήνυμα δημάρχου Ερέτριας για την 25η Μαρτίου


                   23 Μαρτίου 2012

Μήνυμα δημάρχου Ερέτριας κ. Βασιλείου Βελέντζα για την 25η Μαρτίου
Στις δυσκολότερες στιγμές της νεότερης ιστορίας της βρίσκει την Ελλάδα,  η επέτειος των 191 χρόνων της Εθνικής Παλιγγενεσίας και του εορτασμού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.
Η χώρα μας αντιμετωπίζει σοβαρά δημοσιοοικονομικά προβλήματα και καλούμαστε να εορτάσουμε την Εθνική Επέτειο και την θρησκευτική εορτή, σε περιβάλλον δυσχερών διεθνών εξελίξεων, οικονομικής, ηθικής και πνευματικής κρίσης.
Συνάνθρωποί μας βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας και αγωνίζονται με ελάχιστα χρήματα για να θρέψουν τις οικογένειές τους. Γονείς στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο σχεδόν νηστικά, καθώς δεν έχουν χρήματα για να προμηθευτούν τα απαραίτητα τρόφιμα για το φαγητό τους. Υπερήλικες με πενιχρές συντάξεις των 350 ευρώ καλούνται όχι μόνο να ζήσουν, αλλά να αγοράσουν φάρμακα και να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους.  Αυτή είναι η Ελλάδα που θέλουμε, που ονειρευόμαστε και που αξίζει στον υπερήφανο λαό μας; Όχι βέβαια.
Ας ανοίξουμε τα μάτια της ψυχής μας και ας αγκαλιάσουμε τον συνάνθρωπο μας. Ας αφουγκραστούμε τις ανάγκες των δοκιμαζομένων και ας προσφέρουμε τον οβολό μας από το υστέρημά μας, αλλά και την ψυχολογική στήριξη σε αυτούς που έχουν ανάγκη.
Η διπλή εορτή της 25ης Μαρτίου και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, υμνεί το μεγαλείο της Ελληνικής ψυχής. Την συμπόνια, την αγωνιστικότητα, τον αλτρουισμό  που είναι μοναδικά αντίδοτα στον φόβο και στην ανασφάλεια του σύγχρονου ανθρώπου. Ας μην επιτρέψουμε σε κανέναν να αλλοτριώσει αυτές τις αξίες και αυτά τα ιδανικά μας.
Έχουμε χρέος να διατηρήσουμε αναμμένη τη φλόγα της Ελληνικής ψυχής και να την μεταλαμπαδεύσουμε στις επόμενες γενιές. Όλοι μαζί ενωμένοι, χωρίς μίσος, διχόνοια, προπηλακισμούς και μισαλλοδοξία, ας συμμετάσχουμε στις εορταστικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν τις ημέρες αυτές, όχι μόνο στο δήμο Ερέτριας αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα.
Το μήνυμα της Εθνικής Παλιγγενεσίας του 1821: «Ελευθερία, Δημοκρατία, Αξιοπρέπεια και Ευημερία για τους Έλληνες και για όλους τους λαούς του κόσμου» παραμένει επίκαιρο και μας διδάσκει να κρατήσουμε ψηλά την ελπίδα και τη σημαία του Ελληνισμού.
Χρόνια Πολλά και θερμές ευχές για ένα καλύτερο μέλλον για το Έθνος μας,
                                                                                                   Ο δήμαρχος Ερέτριας
                                                                                                    Βασίλειος Βελέντζας
                                                                                                                Αντιπτέραρχος (Ι) ε.α.

Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Παγκόσμια ημέρα του νερού : 22 Μαρτίου


ΝΕΡΟ: Το πολυτιμότερο αγαθό στον πλανήτη 


Είναι η πηγή της ζωής για τον άνθρωπο, 
τα ζώα και τα φυτά.
Μην το σπαταλάμε άσκοπα σε αλόγιστη χρήση !!!

Η γη χωρίς το νερό θα απονεκρωθεί... 
Η ευθύνη θα είναι δική μας !!!

Η Φώφη Γεννηματά εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ

Η Φώφη Γεννηματά ορίστηκε εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ από τον πρόεδρο Βαγγέλη Βενιζέλο. Ο λόγος; Απλούστατα, φαίνεται ότι είναι το συμπαθέστερο πρόσωπο αυτή τη στιγμή και το όνομά της σημειολογικά παραπέμπει στον πατέρα της Γιώργο Γεννηματά που υπήρξε ένα από τα πολύ αγαπητά στελέχη του ΠΑΣΟΚ !!!
Και ενώ το κίνημα που δημιούργησε το 1974 ο Ανδρέας Παπανδρέου φαίνεται ότι έχει κλείσει το κύκλο του τουλάχιστον στη μορφή που το ξέραμε, ο υιός Παπανδρέου και μέχρι πρότινος Πρόεδρος συναντάται με τον Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη, όπου παρευρίσκεται ως Πρόεδρος της συνδιάσκεψης της Σοσιαλιστικής Διεθνούς που γίνεται εκεί.
Το ΠΑΣΟΚ κάνει έναν τεράστιο αγώνα δρόμου για να μαζέψει κομμάτια και θρύψαλα προσπαθώντας να ρίξει τα φώτα της δημοσιότητας στα συμπαθή του πρόσωπα και ο Γιώργος Παπανδρέου επιδίδεται -ελεύθερος από ευθύνες πλέον - στις αγαπημένες του δραστηριότητες. Σοσιαλιστικές θεωρίες για την ειρήνη και τον αφοπλισμό, μείωση της πείνας στον κόσμο και άλλα πολλά ευχάριστα που τα έμαθε στα βιβλία και δεν μπόρεσε να εφαρμόσει στην πράξη στην ίδια του τη χώρα...
Τα σχόλια δικά σας .... στις εκλογές που έρχονται !

Γιατί παραιτήθηκε ο Βασίλης Αρμόνης;

Εντονο παρασκήνιο φαίνεται να υπάρχει τους τελευταίους μήνες στον Εμπορικό Σύλλογο Χαλκίδας με αποτέλεσμα την βόμβα της παραίτησης του Βασίλη Αρμόνη που υπήρξε ένας δυναμικός Πρόεδρος.
Είναι γνωστό -και λυπηρό φυσικά- ότι κάθε καινοτομία που ήθελε να φέρει στα κατεστημένα του Εμπορικού Συλλόγου ο Βασίλης Αρμόνης έβρισκε "ύφαλο" !!!
Κρίμα.....

Τα κατεστημένα δεν βλέπουν τα χάλια της αγοράς αλλά μόνο τα δικά τους ενδιαφέροντα και ....συμφέροντα !!!

Γελάμε.....τι άλλο να κάνουμε ?

-Ποιός ηλίθιος έκοψε το ρεύμα από τον κ  Πρωθυπουργό;
- Λέμε τον κ. Σόιμπλε και ηλίθιο τώρα;

Δεν κατεβαίνει υποψήφιος βουλευτής ο Παπαγεωργόπουλος

Δεν επιθυμεί να είναι υποψήφιος βουλευτής ο Λευτέρης Παπαγεωργόπουλος ο οποίος έχει άλλες βλέψεις πλέον, όπως λένε καλά πληροφορημένες πηγές.
Ο επιτυχημένος πρώην διοικητής του ΟΓΑ και πρώην βουλευτής Εύβοιας μάλλον επιθυμεί τη δημαρχία της Χαλκίδας !!!

Οπότε καλό είναι να κάνουν τους λογαριασμούς τους από τώρα κάποιοι.....

Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Στους "Ανεξάρτητους Ελληνες" ο Κώστας Μαρκόπουλος

Σε συνέντευξη τύπου που έδωσε χτες στη Χαλκίδα ο βουλευτής Εύβοιας Κώστας Μαρκόπουλος, πρώην κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. και τέως Υπουργός Τουρισμού ανακοίνωσε την ένταξή του στο κόμμα του Πάνου Καμμένου "Ανεξάρτητοι Ελληνες", μετά την διαγραφή του από την Ν.Δ. λόγω της άρνησής του να ψηφίσει το Μνημόνιο.
Οπως δήλωσε ο 50χρονος πολιτικός, που εθεωρείτο ένα από τα ισχυρά ατού της Νέας Δημοκρατίας, ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος είχε αναλάβει το βάρος της "αντιμνημονιακής" πολιτικής του κόμματος τα δύο τελευταία χρόνια και είχε κάνει πάνω από 250 "αντιμνημονιακές ομιλίες και συνεπώς δεν ήταν δυνατόν να ψηφίσει αυτό που επί 2 χρόνια πολεμούσε. 
Ο Κώστας Μαρκόπουλος μίλησε εφ' όλης της ύλης και δεν δίστασε να πει "εγώ δεν μπορώ να κάνω στροφή 180 μοιρών στα πιστεύω μου όπως έκανε ο Αντώνης Σαμαράς" εννοώντας προφανώς την αλλαγή στάσης της Νέας Δημοκρατίας απέναντι στο Μνημόνιο.




Πρόγραμμα εορτασμού 25ης Μαρτίου του Δήμου Ερέτριας


                                                                                                20 Μαρτίου 2012


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ
25ης ΜΑΡΤΙΟΥ  1821






ΣΑΒΒΑΤΟ 24/03/2012 
-Γενικός σημαιοστολισμός από της ογδόης πρωινής της 24ης μέχρι & της δύσης του ηλίου της 25ης  Μαρτίου 2011.
- Ομιλίες στα  σχολεία 1ο Β/θμιας & 2ο Β/θμιας  Εκπ/σης  από δασκάλους & καθηγητές.
-Φωταγώγηση όλων των Δημοσίων & Δημοτικών Καταστημάτων, καθώς  & των καταστημάτων των ΝΠΔΔ, Τραπεζών, των  οικιών & των ελλιμενισμένων πλοίων του Δήμου μας κατά τις βράδυνες ώρες  της  24ης & 25ης   Μαρτίου.

ΚΥΡΙΑΚΗ  25/03/2012
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΡΕΤΡΙΑΣ
(ΕΔΡΑ   ΔΗΜΟΥ)

1.        Ώρα  7.30 π.μ.  Θα  σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες  των εκκλησιών .
2.        Ώρα 10.30 π.μ. Τέλεση επίσημης Δοξολογίας στον Ιερό Ναό Αγ. Νικολάου Ερέτριας.
3.        Ώρα 11:15 π.μ.  Επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο των Πεσόντων.
4.        Εκφώνηση πανηγυρικού της ημέρας,  από την εκπαιδευτικό 2ου Δημοτικού Ερέτριας κ. Μπάλα Δανάη.
5.        Κατάθεση στεφάνων από τις Αρχές του τόπου, τα  Σχολεία , Συλλόγους & Σωματεία.
6.        Τήρηση ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των  ενδόξων πεσόντων.
7.        Απαγγελία του Εθνικού Ύμνου από τα Σχολεία.
8.        Παρέλαση  Μαθητών &  Μαθητριών των Σχολείων έμπροσθεν του Δημαρχείου.
9.        Παραδοσιακοί χοροί από τα χορευτικά τμήματα του Πολιτιστικού Συλλόγου Ερέτριας   «ΚΩΝ. ΚΑΝΑΡΗΣ».
ΤΕΛΕΤΑΡΧΗΣ  ορίζεται  ο εκπαιδευτικός 2ου Δημοτικού Ερέτριας  κ. Φατούσης Αντώνιος

  

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΜΑΡΥΝΘΟΥ
1.        Ώρα 7.30 π.μ.   Θα  σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες  των εκκλησιών .
2.        Ώρα 10.30 π.μ. Τέλεση επίσημης Δοξολογίας στον Ιερό Ναό Ευαγγελίστριας.
3.        Εκφώνηση πανηγυρικού της ημέρας από την εκπαιδευτικό κ. Τζανουδάκη Βασιλική
4.        Επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο πεσόντων.
5.        Κατάθεση στεφάνων από τις Αρχές του τόπου, τα Σχολεία , Συλλόγους & Σωματεία.
6.        Τήρηση ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των  ενδόξων πεσόντων.
7.        Απαγγελία του Εθνικού Ύμνου από τα Σχολεία.
8.        Παρέλαση  Μαθητών & Μαθητριών των Σχολείων στην Κεντρική πλατεία
9.        Παραδοσιακοί χοροί από το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Α’ Δημοτικού Σχολείου Αμαρύνθου.
ΤΕΛΕΤΑΡΧΗΣ  ορίζεται  ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής  κ Σισμανίδης Ιωάννης. 

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΓΥΜΝΟ
1.        Ώρα 7.30 π.μ.    Θα  σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες  των εκκλησιών .
2.        Ώρα 10.30 π.μ.  Τέλεση επίσημης Δοξολογίας στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου.
3.        Επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο πεσόντων.
4.        Κατάθεση στεφάνων από τις Αρχές του τόπου, τα Σχολεία, Συλλόγους & Σωματεία.
5.        Εκφώνηση πανηγυρικού της ημέρας, στο Ηρώο των Πεσόντων, από την κ. Απόστολου Μαρία.
6.        Τήρηση ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των  ενδόξων πεσόντων.
7.        Απαγγελία του Εθνικού Ύμνου από τα Σχολεία.
8.        Παρέλαση  Μαθητών & Μαθητριών των Σχολείων στην Κεντρική πλατεία.
9.        Παραδοσιακοί χοροί από το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Γυμνού.
ΤΕΛΕΤΑΡΧΗΣ  ορίζεται  ο καθηγητής  Φυσικής  Αγωγής κ Σταματούκος Σπύρος.

   Στη Δοξολογία και σε όλη την τελετή καλούνται να παραστούν:  Ο Κλήρος, οι Βουλευτές του Νομού, οι Αντιδήμαρχοι, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι, οι πρώην Δήμαρχοι, , οι Ανάπηροι και Θύματα Πολέμου, μόνιμοι και έφεδροι εν ενεργεία ή εν αποστρατεία Αξιωματικοί, οι Διευθυντές και τα προεδρεία των Ν.Π.Δ.Δ. και Ν.Π.Ι.Δ. με το προσωπικό τους, οι Πρόεδροι Συλλόγων και Σωματείων με τα Διοικητικά τους Συμβούλια καθώς και οι κάτοικοι της πόλης. 

                                                                                                      Ο  ΔΗΜΑΡΧΟΣ


                                                                                              ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ  ΒΕΛΕΝΤΖΑΣ